Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (440)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zabiják Timothy Dalton musel na základě neúspěchu svých bondovek, díky Vám odejít z role agenta 007, aby mohlo vzniknout tohle ?? Tak jako fakt díky, jste zlatíčka. Co hodnit na tomhle pel-mel? Teri Hatcher se mě líbila spíše u tyče ve filmu Tango a Cash . To šikmoočko ani nepočítám jako Bondgirl, je tam v rámci emancipace,aby nakopala chlapům prdele, není nad to aby se i feministky vzrušili , že? Velkolepost děje byl tak velkolepá až ji malinký človíček jako já nepobral. Ta tam bylo jiskření mezi 007 a ženami jako bylo ve Zlatém oku, ještě že tam byli dost dobré akce-- ta motorce byla luxusní. Hlavní padouch /mediální magnát/ --trošku žabař po tom co zde provedl Vladimír Železný z arbitráží, za vydatná pomoci pana Štěpánka z TV rady pro vysílání za asistence ODS a ČSSD a jejich "férové" opoziční smlouvy Tohle měl být ten správný námět na Bonda, ale to je něco tak neskutečného i pro Bonda . Tenhle bondí zítřek já klidně pohřbil. Ten Železného zase zaplatil ze svých daní. Na mediální magnáty platí fakt jedině Bond... James BOND. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Výborný ústřední motiv o mediálním magnátovi, který vyrábí kauzy na zakázku, aby bylo o čem psát a vysílat - v mnohém je to aktuální dodnes! „Software obsahuje řadu děr, aby bylo nutné pořád aktualizovat, jak jste si přál.“ Opět výborná úvodní písnička (plus remix variace na konci), opět spousta hlášek, vtipů, dobrých a dobře natočených akčních scén včetně asijského bojového umění („vždyť je to směšné!“), z těch, co se nezapomenou jsou sjezd po plakátu z mrakodrapu, Kaufman, auto v garážích nebo honička na motorce ulicemi čínského města. A vynikající záporák, kterému člověk jeho šílenost věří a jež navíc dává určité opodstatnění jeho snahám. Jen ten konec moc originální není, podobných bitek na lodi / ponorce na moři v Bondovi už pár bylo. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých jednoduchších dielov, keďže väčšina problémov sa rieši výbuchom, vrátane neviditeľnosti lode na radaroch (takticky umiestnený granát na jej palube spôsobí, že ju zrazu zachytia) a časovanej bomby (nevieme ju deaktivovať, tak k nej priložme rozbušku). Ale potešilo ma, že James mal konečne Bond Girls vo svojom veku. Možno aj preto chémia medzi nimi fungovala. Napokon samotný námet o ovládaní spravodajstva vďaka zavineniu reportážnych udalostí, čo následne zaistí exkluzivitu, je pre mňa najväčšou prednosťou filmu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Brosnan startoval jako Bond vysoko se svěžím a přeakčnělým ZLATÝM OKEM, pak ale doručoval už jen standartně kvalitní bondovky, tj. s mírně utahaným dějem, ale sdostatkem nápadité akce v exotických kulisách, s atraktivním ženským křovím a několikrát přesušenými hláškami na rtech. ZÍTŘEK zaujme pouze originálním záporákem-mediálním magnátem, který vytváří zprávy dřív než události (protože ty vytváří taky), ale když napíše v předstihu nekrolog Bondovi, pochopitelně pohoří (a to doslova). Škoda, že Jonathan Pryce se v jeho roli moc nepředvedl a že to nebylo dopřáno ani Michelle Yeoh, ze které si za to, co tu odkopala, dělají v Honkgkongu nejspíš doteď srandu. Ale za parádní honičku na motorce se stydět nemusí (a skvělá je i ta s dálkově řízeným autem) a ve finále jí to s těmi dvěma samopaly taky slušelo. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

JB18: Tady se to nejvíc zvrtlo. Vše, co jsem obdivoval na mém nejoblíbenějším hrdinovi je kompletně pryč. Fuč. Už před kulkama neutíká, ale běží jim naproti. Ženy jemně a šarmantně nesvádí, ale jenom š*ká. Příběh se nevyvíjí, ale frčí jede a to jednorázově bez jakého koli vývoje, oddechu, dramatu nebo čehokoli, jak tomu bylo za Conneryho. Bondovská atmosféra nulová. Pravda akční scény jsou skvělé, nápadité. Ale dřív bylo zajímavé sledovat co, jak a kdy Bond udělá nikoli tady. Z Bonda udělali frajera, kterej (se mi zdá) to bere všechno na lehkou váhu, laxně. Je znát předem určitá jasnost jeho nesmrtelnosti. Ač už stojí proti jakékoli hrozbě smrti, tak ho to nechá absolutně chladným. Hodí otočku, uhne spršce kulek ( i těm protivníkovým) a šupajdí si to pro skleničku s martiny. S ničím a snikým nemá problém. Nikdo totiž není silnější, rychlejší, šikovnější apod. Naopak všichni mají dokonalé vlastnosti prvotřídních zabijáků: slabí, většinou střelci slepci, hlavně hloupí, špatní řidiči. Jako bondovka je to chabý a já to hodnotím jako bondovku, ne jako akční film ()

Galerie (170)

Zajímavosti (60)

  • Úvodnú pieseň k filmu mala pôvodne nahrať britská skupina Pulp, ale ich skladbu neskôr producenti zamietli v prospech Sheryl Crow. Niekoľko týždňov pred uvedením filmu do kín vydali Pulp na B strane svojho singlu "Help The Aged" skladbu nazvanú "Tomorrow Never Lies". Pulp sa okrem iného zúčastnili aj projektu Davida Arnolda (ktorý napísal hudbu k dvom bondovkám) "Shaken and Stirred – The David Arnold James Bond Project", na ktorom rôzne známe osobnosti nahrali remixy slávnych bondovských skladieb. (ash99)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. prosince 1997 v Londýně. (Varan)
  • Názov filmu sa objaví až v 10. minúte. (ČSFD)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama