Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Otec bondovské série Terence Young navazuje na Hamiltonova nadsazeného Goldfingera a s Thunderballem zachází snad ještě dál, co se odpoutání od reality týče. Když pominu množství vynálezů a udělátek, které k této sérii prostě neodmyslitelně patří, největším "sci-fi" zde je zkratovité chování postav, které některé věci prostě rozdýchávají až moc snadno a mění svá rozhodnutí v pouhých vteřinách, což je případ hlavně bondgirl Domino. Něco takového je ale vzhledem k žánru a stylu filmu snadno odpustitelné a místo divákova opovržení a vzteku spíše vyvolává pobavený úsměv nad roztomilou naivitou celého filmu. Hlubší psychologizaci postav do této série přivedl až Bond v podání Daniela Craiga, to už se ale bavíme o bondovkách pracujících na poněkud rozdílném principu. Thunderball je po Srdečných pozdravech z Ruska a Goldfingerovi znatelným pokleskem z hlediska kvality, za což vděčí poněkud natahovanému příběhu oplývajícímu několika nudnějšími sekvencemi, méně výraznému hlavnímu záporákovi a nešikovně natočené závěrečné akční sekvenci, ve které se nešetří zrychlenými záběry, které místo kýženého zdvihnutí adrenalinu u diváka budí (v tomto případě nepochybně) nechtěný úsměv. Thunderball na druhou stranu zase nabízí pro sérii novátorské podvodní souboje, které jakožto atrakce fungují více než dobře, funkční verbální humor a místo jedné bondgirl se zde objeví dokonce dvě, přičemž se stále nemohu rozhodnout, která z nich je půvabnější...a ještě tu je jedna pořádná mrcha jako bonus. Tohle je sice vzhledem k předchůdcům poněkud slabší, stále ale více než dobrý film s agentem 007. 75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme ďalej aj v James Bond ságe a musím povedať, že "Thunderball" bude patriť opäť medzi moje obľúbenejšie tituly. Má veľmi dobré postavy, veľmi dobrý spád a jeden z najlepších súbojov pod vodou, aké som asi kedy v živote videl. Veľmi dobré spracované, film nenudí a neustále chceme vedieť čo sa bude diať ďalej. Ak som spomínal minule, že "Dr. No" a "Mr. Goldfinger" neboli mojimi najobľúbenejšími záporákmi, tak Mr. Largo je presný opak. Je to skvelý záporák a je výborné ho sledovať v akcii. Plus sú tu aj veľmi silné momenty, kde je James Bond postrelený a vieme ho vidieť, ako sa snaží brániť a ujsť z pazúrov nepriateľa. Myslím si, že keby pár vecí ešte dovysvetlil, tak by to bolo absolútne skvelé. Píšem menej ako naposledy, ale som oveľa spokojnejší. Uvidíme čo nám nabudúce ponúkne "You Only Live Twice". Hodnotenie: A- ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo i tady na ty čtyři hvězdy nakonec půjdu. Úvodní scéna nám připomene, že Connery byl v bitkách ze všech představitelů nejlepší. Na scénu se nám vrací Blofeld opět tedy pouze jako to hlavní kápo v pozadí. Oproti tomu jeho pravá ruka Largo není až tak úplně zajímavý, ale obě dvě bondgirl ať už ta kladná nebo ta záporná jsou opravdu kus a asi nemá cenu abych tady vzpomínal jako všichni ostatní ty revoluční akční podmořské scény které by bylo v současnosti téměř nemožné natočit s přepočtem na tehdejší rozpočet. Jenom ty občas poněkud komicky působící zrychlený akční scény to kazí. Každopádně tak jako tak i když tuhle Bondovku řadím v rámci těch s Connerym ve svém žebříčku až na předposlední místo, tak i ona si u mě v rámci repete to vylepšený hodnocení zaslouží.70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

I u Thunderballu cítím mírné škobrtnutí. Zatímco u Goldfingera mi chyběla temnější atmosféra a větší tah na branku, u Thunderballu je ještě k tomu slabší scénář a hudba. Exotické prostředí mělo být příjemné spestření, ale místo toho dost často leze na nervy. A ani tolik očekávané technické finesy, které byly dražší, než všechny předchozí bondovky dohromady, nepředčily má očekávání. Bondgirl sice ano a Connery hláškuje nadčasově a věru výborně, ale to zdaleka nestačí na dobrou "Bondovskou" zábavu. From Russia With Love je stále zdaleka nepřekonáno. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Bond s harpunou pátrá mezi lidožravými žraloky a dívkami k sežrání po atomové bombě. S případnými protivníky si umí poradit: "Malé ryby házím zpátky do moře." Bondovka je to veskrze průměrná, Sean Connery (agent, č. 007) se zdá být pro tentokrát zastíněn jednookým padouchem Largem (Přízrak, č. 002). Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ElyENM6i0xg ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Efekt výbuchu lode Disco Volante bol taký silný, že rozbil okná v okruhu jednej míle. (classic)
  • Ve scéně, kdy Bond (Sean Connery) vychází z Largova (Adolfo Celi) domu, poklop do sklepa nechá otevřený. V následující scéně je však opět zavřený. (Barrymore)

Reklama

Reklama