Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (121)

Akira777 

všechny recenze uživatele

Je to hrozný, já jdu na akční film o monstrech a chci od toho vztahovku, a filozofické témata na styl, proč vlastně existujeme, a co děláme na téhle planetě. Místo toho dostanu film s monstry, které se mlátí, ale to jsem přece jako divák nemohl čekat, vždyť každý předchozí film o monstrech byl velmi filozofický. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nové impérium přichází nedlouho poté, co (i) našimi kiny prosvištěla vynikající Godzilla -1, což přirozeně svádí k nářkům nad tím, jak zas jednou Američané svou dětinskostí a megalomanstvím zkazili vážnou zahraniční látku. Ale taková tvrzení by samozřejmě byla pomýlená, neboť vážné filmy jsou v japonské godzillí sérii nepočetnou výjimkou, nikoli pravidlem. _______ Kdykoli se budeme chtít rozčilovat nad tím, jak je Nové impérium scenáristicky odfláklé a dokazovat to třeba ne legračních pasážích, kdy postavy začnou zdlouhavě vysvětlovat z prstu vycucanou mytologii Dutozemě, měli bychom mít na paměti, že podobně lze potopit velké množství G-filmů. A rozhodně nejen těch z období Šówa. _______ Pořád se mi ale těžko přenáší přes srdce, že Nové imérium trpí klasickou hollywoodskou sequelitidou. Studia na jednu stranu dělají seriálovitá "cinematická univerza", aby příliš neriskovala nevyzkoušenými náměty, ale na druhou stranu s fikčními světy těchto univerz zachází zcela volně podle toho, jak zrovna vypadají fanouškovské reakce na konkrétní filmy. V každém jednotlivém dílu franšízy se tak může stát úplně cokoliv, včetně návratu mrtvých postav nebo narušení / převrácení dříve ustanovených pravidel. Není úplně lehké udržet si vůči světu s takto anarchistickými pravidly nějaký zájem. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pri predchádzajúcom filme som sa nechal uniesť šnúrou všetkých filmov z MonsterVerse za sebou, teraz som to takto neurobil, takže hype bol menší, ale... ALE ak človek vypne mozog, čo je pri takýchto filmoch vyžadované, kto na to nepristúpi, tak je somár, tak dostane v podstate prvých MonsterVerse Avengerov. Jasné, digibordel z predchádzajúceho filmu zostala ešte bol možno aj vystupňovaný. Jasné, vážnosť, ktorá bola v prvých dvoch Godzillách je nenávratne preč, ale... ALE dostávame fantastickú Cestu do stredu Zeme v pokračovaní toho, čo sa mi páčilo naposledy a možnosti Dutej Zeme sú v podstate nekonečné, takže si ani len predstaviť neviem, čo môžeme dostať v ďalšom snímku, ktorý na sto percent príde po kolosálnom úspechu prvého skoro dvestomiliónového víkendu. Čo sa mi na filme páčilo najviac, tak za prvé, že všetci vedia, že je to blbosť, tak si to užívajú naplno vrátane Dana Stevensa a za druhé, že to malo občas fajn hudobný podmaz, keď sa prišlo na Miami, tak to bolo takmer ako Vice City, keď to bolo inde, zasa sa to prispôsobilo, ale v podstate hlavný motív bol taký odľahčený výcuc štýlu Far Cry Blood Dragon, syntetizátorčeky, farbičky, fantázia tvorcov ako na drogách, jednoducho funny úlet. PS. Ako je možné, že medzi hercami nenachádzam The Rocka? Veď Kong v podstate kopíruje celú jeho mimiku... :) Možno časom zdvihnem, zatiaľ nechávam na štyroch, čo je tiež určite neobjektívne, ale ja na tú hru, ktorú režisér rozohral, jednoducho pristupujem tak, ako by si to želal, takže keď som si dokázal užiť Meg, Rampage atď., tak aj toto. Ak niekto nad týmto premýšľa, tak si treba uvedomiť, že pri tomto aj Bayovina či Emmerichovina je oproti tomuto seriózna filmárčina. :) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat. U těchto typů, kde jsou monstra, které na vás vystrčí svojí kamennou kládu a vysypou z ní sopku chcanek, nebo stylem, kde si člověk nemusí říct ani frázi: Všechno jde do s*aček jsou asi v pohodě... v tuto chvíli i lepší, protože tenhle film zahrnuje něco mnohem děsivějšího. Jasný, absolutní vybagrování Ria, Káhiry, Říma a dalších míst, kde lidé zdrhají i když už dávno měli vědět, že tyhle stvoření tady převládají a nikdo s tím nic nemůže udělat. Místo toho smečka vědců budou následovat obří gorilu, který půjde porazit opičáka, vládnoucí otrokům a zároveň zajistit, aby Kong se dal dohromady s Godzillou, který je též jeho nepřítelem. Logika na entou a lívance s kečupem. Svět se ve filmu totálně zbláznil, napáchá škody neuvěřitelných čísel, a obří gorilla si udělá barák v Koloseu. Ale vezměme v potaz, že v tuto chvíli to budu brát tak, že je to prostě film, že už tyto typy filmů jsou, kde se svět prostě najednou zboří, i když to tak reálně není a tak bych to mohl psát u každého filmu v těchto typech. Takže to vezmu filmařsky: Velice zajímavý a celkem i dobrodružný film, kde se opičáci proti sobě mydlí. Celkem poutavý příběh, kdy náš Bumblbee se žlutou robotickou rukou pomáhá malému pardálovi proti Kingovi a zároveň celkem skvělé efekty, barevnost, hravost filmu... možná mi tam chyběla trochu i ta komedie jak z Jurského parku. Je tam i přátelství jak s malým Kongem tak tou holkou. Za mě hezky strávený večer. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám předchozí díly líbily, líbit se vám s největší pravděpodobností bude i tento. Ve mě však zvolený styl a full action mode vzbuzuje určitou nevoli. Je to celé extrémně šílené, akční, tvůrci chrlí jednu bláznivou scénu za druhou, a rozhodně to má tempo a nedovolí vám se nudit. Jak Edwardsova Godzilla, tak Doughertyho King of Monsters však v sobě měli alespoň záblesk realistické osudovosti. Mytologie kolem titánů se v rámci možností držela při zemi a měla pevné kořeny. Nové impérium nám servíruje neobjevené civilizace, mýtické bitvy a proroctví kterým chybí pevná půda pod nohama. I přestože už Godzilla nepůsobí jako zvíře na které si můžete sáhnout, ale spíše jako marvelovský hrdina z komiksů, pořád vás dokáže slušně zabavit. K tomu přidejte o něco lépe zapamatovatelné lidské postavy, hromadu akce, a také spoustu nových příšer, a máte přesně ten šílený akční výplach který chcete v pátek večer s kamarády vidět. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • V rámci marketingu byly do centra Londýna umístěny dvě sochy. Ve čtvrti South Bank byla k vidění Kongova ruka „drtící“ červenou telefoní budku, která se na místě nachází. Opičákova ruka měřila takřka 5 metrů a kromě ní ze země vykukovala i část obličeje Konga – tyto makety pak byly potaženy umělou kožešinou. Na řece Temži se zase objevila loutka Godzilly – respektive tedy její hlava a hřbet se světélkujícími ostny. Tato maketa pak zabírala plochu 20 metrů. Na výrobě obou soch, jejichž váha se pohybovala okolo jedné tuny, se podílelo cca 40 lidí a výroba zabrala 2 měsíce. Studio Warner Bros. se k podobné reklamní kampani uchýlilo i v případě filmu Meg 2: Příkop (2023) – tehdy zase byly na řeku Temži umístěny tři veliké hřbetní žraločí ploutve. (fiLLthe3DD)
  • Adam Wingard v rozhovoru prozradil, že záměrně používá zelenou barvu krve pro monstra z Duté země, protože působí méně násilně a jako větší zábava pro děti. (NiWi)
  • Godzilla ve filmu podstoupí transformaci a díky tomu její ostny získají růžovou barvu, nejedná se jen o pouhé vizuální zbarvení, ale o získání síly a rychlosti. Jared Krichevsky, který stojí za vizuálním ztvárněním monster, se nechal inspirovat seriálem Dragon Ball (od r. 1986). Goku v seriálu používá techniku Kaio-ken, aby díky tomu získal větší sílu a rychlost, aby tak porazil silnější protivníky. Akira Toriyama nás inspiroval všechny, jsme mu za to vděční,“ řekl Jared Krichevsky. (Yoshitsune)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama