Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (131)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

1- opět mě po 20 minutách šíleně rozbolela hlava protože zvuk byl na 300% a ještě to dunělo jak v tunelu (proč nikdo nechápe že kinosál 30 na 30 není stavěnej na takový zvuk) a všiml jsem si že to tentokrát vadilo opravdu většině lidí, kdy bylo v obzvláště uřvaných a dunivých věcí vidět jak si lidi zacpávají uši // 2- po příchodu jsme zjistili že nás tam bude asi 35. // 3- už jsem opět přísahal že se nenechám vylákat do kina na "hloupý film" ale jsem bohužel gentlama a bez doprovodu bych dneska manželku nikdy do světa nepustil // 4- film je kravina bez pravidel, kdy se v předchozích filmech něco dozvíš, potom to překroutíš, otočíš, popřeš a pak si ty věci doslova za pochodu vymyslíš a řekneš "tak to bylo, protože mi to věřte" // 5- film jako takový nemá děj (on ho má teda ale .....) a jde jen o to že se tam mlátí velký zvířata a u toho mimo kameru umírají tisíce a tisíce lidí, kdy nic na nic nemá vliv a je úplně jedno jestli jsme v moři, na písku a nebo na sněhu. // 6- Když i totálně zprasený seriál kde je Godzilla asi 2 minuty v celé stopáži je jakoby přehlednější a alespoň dává v tom universu nějaký smysl, tak si představte co za kopanec do koulí je tohle. Pokud si chcete užít večer a nechcete minimálně na týden ztratit jakoukoliv vůli existovat, tak se tomu vyhněte, zajděte někam na sekanou v housce s nulapětkou kolou a určitě zažijete lepší zážitek než v tom kině. Chtěl jsem udělit odpad ale musím tomu přiznat tu trikovou stránku kdy už konečně i můj mozek uznal že takhle nějak mohly opravdu ty potvory před miliardami let poskakovat po tej naší malé kuličce (jako pořád je ta jejich velikost přehnaná, protože i třeba jen tak 5 takhle velkých zvířat by tenhle svět vyjedl tak za 10 let, natož asi 35 takových zvířat ale je to scifárna takže netřeba nad tím až tak přemýšlet) // 7- slibovaný návrat do dutozemě a jeho širší průzkum, který sliboval Wingard, se moc nepvedl. Není to blbě vymyšlený nebo nějak hloupě podaný (no vlastně je), ale úplně z toho trčí že to nemůže fungovat v rámci toho co je nám řečeno. Totální chaos kdy netušíte co se děje na plátně momentálně v tomto filmu překonal cokoliv co bylo kdy natočeno. Po tomhle bordelu i Trasformeři začly dávat smysl a to jsem u těch filmů inteligenčně umřel. // Dodatek :  lidé tu jsou asi jako lžička vedle pizzi. Někdo ji asi zaregistruje a popřemýšlí k čemu tam je a zbytek okamžitě pochopí že je to ztracená součást jiného jídla a je tu omylem. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pri predchádzajúcom filme som sa nechal uniesť šnúrou všetkých filmov z MonsterVerse za sebou, teraz som to takto neurobil, takže hype bol menší, ale... ALE ak človek vypne mozog, čo je pri takýchto filmoch vyžadované, kto na to nepristúpi, tak je somár, tak dostane v podstate prvých MonsterVerse Avengerov. Jasné, digibordel z predchádzajúceho filmu zostala ešte bol možno aj vystupňovaný. Jasné, vážnosť, ktorá bola v prvých dvoch Godzillách je nenávratne preč, ale... ALE dostávame fantastickú Cestu do stredu Zeme v pokračovaní toho, čo sa mi páčilo naposledy a možnosti Dutej Zeme sú v podstate nekonečné, takže si ani len predstaviť neviem, čo môžeme dostať v ďalšom snímku, ktorý na sto percent príde po kolosálnom úspechu prvého skoro dvestomiliónového víkendu. Čo sa mi na filme páčilo najviac, tak za prvé, že všetci vedia, že je to blbosť, tak si to užívajú naplno vrátane Dana Stevensa a za druhé, že to malo občas fajn hudobný podmaz, keď sa prišlo na Miami, tak to bolo takmer ako Vice City, keď to bolo inde, zasa sa to prispôsobilo, ale v podstate hlavný motív bol taký odľahčený výcuc štýlu Far Cry Blood Dragon, syntetizátorčeky, farbičky, fantázia tvorcov ako na drogách, jednoducho funny úlet. PS. Ako je možné, že medzi hercami nenachádzam The Rocka? Veď Kong v podstate kopíruje celú jeho mimiku... :) Možno časom zdvihnem, zatiaľ nechávam na štyroch, čo je tiež určite neobjektívne, ale ja na tú hru, ktorú režisér rozohral, jednoducho pristupujem tak, ako by si to želal, takže keď som si dokázal užiť Meg, Rampage atď., tak aj toto. Ak niekto nad týmto premýšľa, tak si treba uvedomiť, že pri tomto aj Bayovina či Emmerichovina je oproti tomuto seriózna filmárčina. :) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kong Skull Island je nepřekonaný z tohodle moderního Monterverse. Být mi 15 jásám radostí, dneska je to prostě jen čistý výplach, který sice v kině neuškodí vidět a vyloženě nepohorší, tak o nějakém velkém nadšení nemůže být řeč. Když se to drželo při zemi, tak to bylo fajn. Souboj opičáků celkem připomněl Planetu Opic a vizuálně je to celkem pěkné, bohužel lidští hrdinové tomu opět podráží nohy, jsou tu zkrátka navíc a zpomalují příběh. V závěru z toho byl už slušný digitální bordel, kde lítaly různé světelné záře od růžové po bílé a to mě už moc nebere. Skoda, že se celý film neodehrával pouze v Duté zemi bez lidí, jen s Kongem a monstrama, to by bylo fajn! 6/10. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nové impérium přichází nedlouho poté, co (i) našimi kiny prosvištěla vynikající Godzilla -1, což přirozeně svádí k nářkům nad tím, jak zas jednou Američané svou dětinskostí a megalomanstvím zkazili vážnou zahraniční látku. Ale taková tvrzení by samozřejmě byla pomýlená, neboť vážné filmy jsou v japonské godzillí sérii nepočetnou výjimkou, nikoli pravidlem. _______ Kdykoli se budeme chtít rozčilovat nad tím, jak je Nové impérium scenáristicky odfláklé a dokazovat to třeba ne legračních pasážích, kdy postavy začnou zdlouhavě vysvětlovat z prstu vycucanou mytologii Dutozemě, měli bychom mít na paměti, že podobně lze potopit velké množství G-filmů. A rozhodně nejen těch z období Šówa. _______ Pořád se mi ale těžko přenáší přes srdce, že Nové imérium trpí klasickou hollywoodskou sequelitidou. Studia na jednu stranu dělají seriálovitá "cinematická univerza", aby příliš neriskovala nevyzkoušenými náměty, ale na druhou stranu s fikčními světy těchto univerz zachází zcela volně podle toho, jak zrovna vypadají fanouškovské reakce na konkrétní filmy. V každém jednotlivém dílu franšízy se tak může stát úplně cokoliv, včetně návratu mrtvých postav nebo narušení / převrácení dříve ustanovených pravidel. Není úplně lehké udržet si vůči světu s takto anarchistickými pravidly nějaký zájem. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Po hooodně dlouhé době v kině. Olympia Brno. Kino poloprázdné a přesto se mezi tou cca dvacítkou lidí našli pitomci, kteří přišli o půl hodiny později, courali tam a zpět, nebo aspoň svítili mobilem. Sorry staří kinofilové, ale díky stále nižšímu prahu mé tolerance vůči bezohledným tupounům, se pro mě kino stalo spíš stánkem utrpení, než zábavy. Platit takový prachy za tak mizernou službu.... . Chodit do kina budu asi už jen na vás, Nolane, Camerone a Villeneuve. A to přestože zrovna Kong vs Godzillák, nabízí skvělé triky, dynamické akční sekvence...velké platno té megapodívané opravdu sluší. Tvůrci posunuli vizuální stránku filmu, zase o kus dál. Nic neodflákli, od začátku do konce moc pěkný pokoukání. Přitom těch momentů s podporou CGI, bylo opravdu požehnaně. Jak taky jinak, když se vůbec nedrželi zkrátka při psaní scénáře. Nové impérium je dobrodružné fantasy jak vyšité (rozuměj pohádka na stereoidech). Ale ano, asi takhle má vypadat americký blockbuster - no brain, just game. Míra zábavnosti se od posledně zvedla, protože tentokrát bylo vše mnohem, mnohem odlehčenější. Hodně pomohlo i obsazení mého oblíbence Dana Stevense a slušivý sestřih Rebeccy Hall, kterou vždy rád vidím. Bohužel jim to kazila postava užvaněného, rádozábavného černocha...tohle klišé je velmi zatuchlé. Nicméně toho žvanění nebylo mnoho, protože většinu stopáže obstaral příběh Konga....tentokrát byl "opravdovou" postavou v hlavní roli. Méně epic měřítko, trochu upravený scénář a klidně to mohl být film ze ságy Planety opic. Přitom i ta linka s lidmi byla důležitá a pěkně se s tou Kongovou prolnula. Vlastně ani nemám potřebu vynášet nějaká negativa. Jde už o několikátý Monarch universe film. Rubou se tam obří monstra, je to prodchnuté konspiračními a úsměvně nablblými teoriemi...jestli někdo čekal shakespearovský scénář, tak je jelito. Tohle má být především zábavná podívaná. Podobně jako Transformers, Jurský svět, Pacific Rim... . A za mě byla. Dokonce když zajdu dál a půjdu cestou srovnání celých sérií, tak Monarchversum nemá zdaleka tak kolísavou úroveň kvality jednotlivých filmů, jako třeba Transformersum a dost možná ani o moc kolísavější, než filmy Dinoversa. Nové impérium je tak dobře technicky provedené, že až to uvidí Roland Emmerich, tak mu závistí prasknou podvazky. Míra destrukce byla sice v Moonfall vysoká, ale vedle toho, co teď předložil Wingard, zaostává ve všech aspektech. Takže já jsem spokojený. Dostal jsem asi i víc, než jsem čekal. A celkový tón...sympaticky pozitivní nálada filmu, včetně závěru...to mě dokonce příjemně překvapilo. Je to američárna, co víc by jste sakra chtěli? Ty 4* nedávám jen jako kompenzaci za ty dvojhvězdičkové filozofy, kteří jdou do kina na film s názvem Godzilla x Kong: Nové impérium a pak tady píší, že je to blbina. Dost možná jsou to ti pitomci, kteří dnes přišli do kina pozdě, nebo byli půl filmu nalepení na telefonu, nebo jsou to dokonce kino-ripáci, kteří sjeli na mobilu hned mezi prvními, "špičkovou" půlgigovou kopii z nějakého bulharského kina. () (méně) (více)

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • S rozpočtem 135 milionů amerických dolarů se jedná o „nejlevnější“ snímek ze série MonsterVerse – nejdražším filmem z tohoto univerza pak je Kong: Ostrov lebek (2017), který stál 185 milionů. (fiLLthe3DD)
  • V rámci marketingu byly do centra Londýna umístěny dvě sochy. Ve čtvrti South Bank byla k vidění Kongova ruka „drtící“ červenou telefoní budku, která se na místě nachází. Opičákova ruka měřila takřka 5 metrů a kromě ní ze země vykukovala i část obličeje Konga – tyto makety pak byly potaženy umělou kožešinou. Na řece Temži se zase objevila loutka Godzilly – respektive tedy její hlava a hřbet se světélkujícími ostny. Tato maketa pak zabírala plochu 20 metrů. Na výrobě obou soch, jejichž váha se pohybovala okolo jedné tuny, se podílelo cca 40 lidí a výroba zabrala 2 měsíce. Studio Warner Bros. se k podobné reklamní kampani uchýlilo i v případě filmu Meg 2: Příkop (2023) – tehdy zase byly na řeku Temži umístěny tři veliké hřbetní žraločí ploutve. (fiLLthe3DD)
  • Ve filmu Godzilla svede souboj s titánem jménem Scylla. V prequelovém komiksu k filmu je popsána cesta Scylly. Ta nejprve vyplenila jadernou elektrárnu v Indii, poté nukleární laboratoře ve Velké Británii, následně skrytou americkou leteckou základnu až se dostala do Říma, kde ji poprvé uvidíme ve filmu. (NiWi)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama