Reklama

Reklama

Extraktoři

(seriál)
  • angličtina Extractors (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2023, 6 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek, Jan Révai, Ján Koleník, Jitka Schneiderová, Sofie Anna Švehlíková, Gabriela Heclová, Michaela Petřeková, Jiří Štrébl (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat. (Voyo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Konečně kvalitně natočený český seriál v americkém duchu. Co na tom, že se tvůrci jen inspirovali osudy Hanky a Tonči a není to do detailu podle skutečnosti. Díky tomu si mohli některé věci přidat a na jiných ubrat. A proto je tento seriál rozdělen na dva tábory. I tak se jim podařilo ve střípkách ukázat, co holky zažili v zajetí až s toho někdy mrazí! A to vše jen díky špatné volbě vydat se do Indie přes Pakistán, kde jsou uneseni a drženi v Balúčistánu v otřesných podmínkách. Trochu mi tam neseděla ta kauza z katarským princem, ale tak to asi chodí v případě takto vlivných lidí. Co musím vypíchnout je vydařená kamera a celková vizualizace. Kluci v některých místech fungovali, ale v jiných zas tak dobře nepůsobili co by naše utajené jednotky (Štáfek a Révai). Hlavní vyšetřovatelka Gajdošíková dostala zbytečně moc prostoru i s jejími životními klišé se sestrou/dcerou. Nejvtipnější byl ale ajťák Spinner, který to měl vše na salámu! Myslím že kdyby si více rejža pohrál, dalo by se s toho vyždímat víc a protáhnout i s odbočkami na deset dílů, ale tak rozpočet je druhá věc. 70% ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Voyo pokus posunout laťku v české seriálové tvorbě se povedl v ambiciózní produkci a ve výběru tématu unesených děvčat v Pakistánu a jejich záchrany, pozitivem je herecky stoprocentní Révai a v malé roli politika Plesl, ale pak to sráží to, že se to snaží rozjíždět dějově do více linek, přičemž ty vztahový věci jako souložník Koleník (snaha o erotiku jaksi vyšla naprázdno s pocitem, že na ty série ze západu nemáme) nebo sestra, která je dcerou apod, jsou často úplně zbytečné a debilní. Jako největší fail vidím v tom, že k tématu autentické drama dle skutečnosti se mixují scény alá béčkový akční film a místama nevěrohodná groteska. Mám rád Gajdošíkovou, ale tuhle roli jsem jí vůbec nevěřil. Nakonec dávám tři hvězdy za turecké lokace, solidní výpravu, protože jediný co jsem bral vážně byly scény s děvčaty nebo politiky a jejich myšlenkový pochody o výkupném. ()

Reklama

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si celou tuhle kauzu o dvouch s prominutím blbkach... vydat se do takovéto destinace = nulový pud sebezáchovy.. na české poměry hodně nadstandardní kvalita ..kamera..výprava..mnoho scén u nás na Kladně :) musím říci že ta tmavovlasa mě celou dobu dost srala ..75% zajímavé to vidět takhle zpracované..Stáfek a Revai odvedli dobrou práci ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na serial jsem se hodne tesil. Namet je vice jak atraktivni. Zadny propadak to neni, presto me to ke konci uz trochu zklamalo. Uplne vidim, jak nejaka prazska vysetrovatelka si jede zastrilet do Afganistanu... Vice se to melo zamerit na ty holky tam a jejich zachranu. Akcni sceny nic moc, ale dialogy a herecke vykony dobre. Pavla Gajdosikova je za me jedna z nejhezcich nasich herecek. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Voyo je stále dost krkolomnou produkcí v našem rybníčku, ale s upadající kvalitou u konkurenční České televize se dá konstatovat, že stále vytváří ty poutavější minisérie a mnou dlouho vyhlížení Extraktoři jsou toho zářnou ukázkou. Sice nejsou bez chybičky, možná by jim slušely klidně jen 4 epizody, ale snaha o vytvoření drsných reálií Pákistánu a Afghánistánu v kulisách nehostinného horského Turecka na mě dýchlo správným způsobem. A to mi ke 4. hvězdě tentokrát stačilo. ()

Galerie (222)

Zajímavosti (3)

  • Na scénáři se podílel i investigativní reportér Jaroslav Kmenta. (Finále Plzeň)
  • Seriál se točil mimo jiné v Turecku na hranici s Íránem. (Finále Plzeň)

Reklama

Reklama