Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ellen Ripleyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“... Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Ripleyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Ripleyová i paměť. Doktoři jí pokládají za úspěch genetického křížení, generál ji však chce nechat zlikvidovat, protože než kdysi zemřela, pokoušela se vyhladit vetřelce, a on má obavy, že se k tomu vrátí. V lodi je totiž také vetřelec-královna, o kterou se generál s doktory stará a která má brzy začít snášet vejce.... Dr. Gediman vysvětlí Ripleyové, že jí klonovali ze vzorků jejího těla, které našli. Ona mu řekne, že královna brzy porodí a on i s ostatními zemře. Druhý lékař jí ale vysvětluje, že si dokázali vetřelce podrobit a mohou je využívat. Přilétá obchodní loď Betty s kapitánem Elgynem a s potravou pro královniny potomky – zmrazenými lidskými těly. S Elgynem přiletěla i Call, která večer pronikne do střežené oblasti a chce Ripleyovou zabít. Přitom dojde k bitce se stráží a ve stejném okamžiku se vetřelcům podaří ze střežené laboratoře uniknout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (976)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

I po opakovaném shlédnutí je to pro mě pořád nejslabší díl vetřelčí ságy. Super nadupaná Riplyová mě tu moc neoslovila a většina ostatních postav je vesměs nezajímavá. Snad s výjimkou Perlmana. Akce ušla i když místy je trochu natahovaná a veškerá atmosféra je fuč. Já chápu, že tohle asi zcela vážně nebrali ani tvůrci, ale tohle pojetí mi k Vetřelci prostě nesedí. Na druhou stranu původní hodnocení bylo až moc krutý. Bral jsem ho optikou tehdejší doby, kdy se dalo najít opravdu spoustu mnohem lepších snímků, ale optikou dnešní doby je to aspoň kvalitní filmařský řemeslo, který mi holt nesedlo. Co naplat pořád si stojím za tím, že Alien měl být trilogie se stylovým zakončením ve třetím díle, ale co už prachy vládnou světu, tak čemu se tu divím...30% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Komentar k Special Edition. Nechapu, jak tenhle film moh natocit reziser Amelie, ale nedopadlo to vubec spatne. Rozhodne je vysledek daleko lepsi nez treti dil. Sice se tenhle film od vsech ostatnich trosku lisi, ale aspon tu je zajimavej a nepredvidatelnej dej. Sigourney je tady uz docela dost stara, ale jelikoz ji dali novy schopnosti, tak to umi jeste slusne rozjet. Triky jsou v pohode, sice ne perfektni, ale lepsi nez to, co predved Fincher. Jediny, co mi tu vadi, je zaverecnej lidskej vetrelec, ty zabery na jeho tupej oblicej byli fakt strasny. Herci jsou hodne dobry, samozrejme tu kraluje Sigourney, ale treba takova Winona Ryder a Ron Perlman taky stoji za pozornost. A pak tu je perfektni Dominique Pinon v roli mrzaka. Jeunet dal do filmu spoustu rezijnich vychytavek a spoustu skvelejch napadu a doplnil to trochou humoru a ac by se film dal povazovat za nastavovanou kasi, bylo mi to fuk a dobre jsem se bavil. Navic navazal asi nejlip jak mohl na treti dil. Ale prvni dva dily jsou o tridu lepsi, takze jen 4*. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Po dobře uzavřené trilogii jsme dostali ještě lepší uzavření. Přídavek, který sice vzkřísil z mrtvých hrdinku i její nemesis a učinil jejich souboj ještě intimnějším než minule, když propletl jejich DNA (svým způsobem vrchol této body horror série), ale nevytýčil žádný nový směr, kam by se série měla ubírat, jen nám dopřál druhé finále (dramaticky srovnatelné s prvním, možná i silnější) a dovedl sérii na Zemi, což se plánovalo už pro trojku. Novým směrem se vydal až o mnoho let později Ridley Scott s Prometheem, když po třech pokračováních jeho původního filmu KONEČNĚ obrátil pozornost k původu Vetřelců. A tak tu máme jen velmi nápaditou, nahláškovanou a pěkně natočenou další vetřelcovskou štaci, jež oživila uzavřenou sérii jen proto, aby ji zanechala ve slepé uličce. Whedon ani Jeunet se každopádně nemají za co stydět a Weaver si zjevně užila zatím nejvíc bad-ass Ripleyovou, která se celým filmem prohláškuje. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle ne. Absolutní zklamání. Jedinou hvězdičku dávám za zajímavé výtvarné ztvárnění lodí. Jinak je to trapné. Kdyby nešlo o vetřelce s velkým V možná bych přihmouřil oči, ale Jeunet vůbec nevyužil potenciál skrývající se v příbězích o vetřelcích. Jindy skvělá Sigourney zde předvádí ubohý herecký výkon a ukazuje nám spíš trapnou karikaturu Ripleyové. Totální úpadek této série. Napětí...0, Dobré akce...0. Fuj. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste mrtvá! - To slyším často." Máma Ripleyová a její zubaté dětičky počtvrté dělají co mohou, ale přece jenom děsí, napínají a baví o něco méně než v minulosti. Já jsem však fandou zbraní nekonečných kalibrů, poletování vesmírem, slintání i zlověstného cvakání zoubkama, takže jsem si ten sešup od kultu k oddechovce celkem užil. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (45)

  • Ve scéně, v níž Ellen Ripleyová (Sigourney Weaver) chytne bravurně nataženou rukou v tělocvičně míč, je možné zahlédnout na její dlani bílou lepící pásku, na kterou je balon přichycen. (vilusinska)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. listopadu 1997 v Paříži. (Varan)

Reklama

Reklama