Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ellen Ripleyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“... Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Ripleyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Ripleyová i paměť. Doktoři jí pokládají za úspěch genetického křížení, generál ji však chce nechat zlikvidovat, protože než kdysi zemřela, pokoušela se vyhladit vetřelce, a on má obavy, že se k tomu vrátí. V lodi je totiž také vetřelec-královna, o kterou se generál s doktory stará a která má brzy začít snášet vejce.... Dr. Gediman vysvětlí Ripleyové, že jí klonovali ze vzorků jejího těla, které našli. Ona mu řekne, že královna brzy porodí a on i s ostatními zemře. Druhý lékař jí ale vysvětluje, že si dokázali vetřelce podrobit a mohou je využívat. Přilétá obchodní loď Betty s kapitánem Elgynem a s potravou pro královniny potomky – zmrazenými lidskými těly. S Elgynem přiletěla i Call, která večer pronikne do střežené oblasti a chce Ripleyovou zabít. Přitom dojde k bitce se stráží a ve stejném okamžiku se vetřelcům podaří ze střežené laboratoře uniknout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (976)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Země… taková díra!“ Upřímně, raději bych byl na ní, než na vesmírném korábu se dvanácti naštvanými vetřelci. To má pak i taková Ellen Ripleyová plné ruce práce. Zde přitom vystupuje skoro jako ikonická postava, které stačí pronést jedno dvě slova, aby divák uznale pokývl hlavou. A jaká je zatím poslední epizoda Vetřelce? Mno, ono to hodně záleží na vašich očekáváních. Mi například nedělalo problém akceptovat jej jako svižnou vesmírnou „požíračku“ s minimem opravdu strašidelných scén a inovací vůbec. Ale pokud jste velkými fanoušky alespoň prvních dvou dílů a s pohledem na jméno „delikátního“ francouzského režiséra Jean-Pierre Jeuneta vám ukápla chtivá slina, nejspíš vás zklame, že ke koukání není v podstatě nic víc než věčně uslintaní alieni a sexy Winona (nesnažte si to dávat do souvislosti :). Také jsem čekal větší „úchylnost“, bohužel, krapet odvázanější je pouze likvidace posledního mimozemského bastarda. Narozdíl od Fincherova Vetřelce nepůsobí tenhle tolik chaoticky a brzy po začátku vám bude jasné, kam a jakým způsobem směřuje. Minimálně podvodní akční scéna (jakkoliv za vlasy přitažená) byla bravurně zrežírována. Takže na Hollywood ucházející, na Vetřelce lehký podprůměr. Jelikož mám Hollywood radši než Vetřelce, volím sympatických 70% Zajímavé komentáře: tron, MIMIC, Tayen, PALINO ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad toho, že ne vždy je několikáté pokračování skvělého filmu parazitující masturbací... :-) Čtvrtý díl přinesl zcela nový rozměr - monstrum s prvky člověka, člověka s prvky monstra. Opět se vrací akčnost, navíc okořeněná vtipem ("Země? Ta strašná díra?" či neškodný malý pavouček, jenž málem způsobil infarkt borcovi, co právě odpráskl vetřelce...). Je dobré, že si ságu nevzal na svá bedra jeden režisér a čtveřice geniálních mágů si nedovolí vykrádat sebe navzájem. Každý díl = naprosto jedinečná forma. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Frizzell: 1. Main Title ,2. Post-Op ,3. Docking The Betty ,4. Priva Son D'Ogni Conforto - Maureen Forrester ,5. Face Huggers ,6. Call Finds Ripley ,7. The Aliens Escape ,8. Ripley Meets Her Clones ,9. What's Inside Purvis? ,10. They Swim... ,11. The Chapel ,12. The Abduction ,13. The Battle With The Newborn ,14. Ripley's Theme ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Pomerne okatá snaha za každú snahu nájsť spojivo medzi tretím a štvrtým dielom nebolo to, čo ma naštvalo najviac - na môj vkus tam votrelcov ukazovali až príliš často, čo trochu podkopalo atmosféru (tie scény pod vodou fakt príliš nemusím), no čo je horšie, postavy sa mi zdali až príliš 'placaté' - nie síce tak, ako v Aliens vs. Predator, no na druhej strane k prepracovanosti mariňákov z dvojky majú ešte ďaleko. A bolo by to možno aj za dve *, nebyť zvlášť nechutného konca, ktorý sa mi, čuduj sa svete, z celého filmu páčil najviac - bolo to také nechutné, až to bolo krásne. A toho mutanta mi bolo normálne ľúto... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejhorší díl ságy Vetřelců. Když jsem byl mladší, tak jsem tenhle díl dokázal více ocenit, jelikož jsem miloval jen filmy s akcí, ale čím jsem starší, tím si uvědomuji jiné kvality filmů a právě ty kvality z předchozích dílů chybí a to je atmosféra, napínavost a místy jsou Vetřelci až moc počítačový, zatímco jednička byl atmosférický horor, dvojka akční honička a trojka psychothriller s důrazem na postavy, tak čtverka je takový moderní neslaný-nemastný klon dvojky z dost neoriginálním námětem a průběhem... s klidným svědomým dávám 3 hvězdičky... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (44)

  • Ron Perlman (Johner) sa počas natáčania takmer utopil po tom, čo si vo vode narazil hlavu a upadol do bezvedomia. Zachránili ho prítomní potápači. (hradecek)
  • Podvodní scény se točily tři týdny. (cariada)

Reklama

Reklama