Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ellen Ripleyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“... Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Ripleyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Ripleyová i paměť. Doktoři jí pokládají za úspěch genetického křížení, generál ji však chce nechat zlikvidovat, protože než kdysi zemřela, pokoušela se vyhladit vetřelce, a on má obavy, že se k tomu vrátí. V lodi je totiž také vetřelec-královna, o kterou se generál s doktory stará a která má brzy začít snášet vejce.... Dr. Gediman vysvětlí Ripleyové, že jí klonovali ze vzorků jejího těla, které našli. Ona mu řekne, že královna brzy porodí a on i s ostatními zemře. Druhý lékař jí ale vysvětluje, že si dokázali vetřelce podrobit a mohou je využívat. Přilétá obchodní loď Betty s kapitánem Elgynem a s potravou pro královniny potomky – zmrazenými lidskými těly. S Elgynem přiletěla i Call, která večer pronikne do střežené oblasti a chce Ripleyovou zabít. Přitom dojde k bitce se stráží a ve stejném okamžiku se vetřelcům podaří ze střežené laboratoře uniknout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (976)

genetique 

všechny recenze uživatele

S odstupom dvadsiatich rokov a so štvrtým človekom na režisérskej stoličke sa ani nemožno čudovať tak diametrálne odlišným pohľadom na votreleckú sériu. Niesom fanatický prívrženec tohto kultu a tak som sa s otvorenou mysľou pozeral aj na tretí film, ktorí mnohí zatracujú viac, než túto osobitú gore vyvražďovačku. Pokiaľ si teda viete vychutnať pomerne svižnú akciu, ktorá prekvapí svojou jednoduchosťou a údernosťou, mnohými zaujímavými scénami, originalitou postáv a jednotlivých scén, tak rozhodne tento film poteší. Pokiaľ ale čakáte viac, komplexnosť príbehu je na prvom mieste a pri pomyslení na tretiu časť sa vám dvíha žalúdok, tak sa urobte radosť a toto pokračovanie vynechajte. Ja som bol niekde v strede a tak som sa celkom bavil, pretože práve o tom tento film je. Aj keď s odstupom toľkých rokov zamrzí, že práve týmto to skončilo. 70%. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::: Já tuhle sérii moc nemusím, ale viděl jsem všechny díly. Musím říci, že tenhle se mi líbil ze všech nejvíc ! Trojku bych dal na druhé místo. Musím pochválit scény pod vodou, které byly brilantní ! A Sigourney byla dokonce i sexy, v předchozích dílech se mi nelíbila. Jo, líbilo se mi to, bavilo mne to. To se ale o jedničce a dvojce říci nedá, to byla opravdu nuda. Klidně po mne plivejte a házejte kameny. :::::::::::::::::::::: ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

I po opakovaném shlédnutí je to pro mě pořád nejslabší díl vetřelčí ságy. Super nadupaná Riplyová mě tu moc neoslovila a většina ostatních postav je vesměs nezajímavá. Snad s výjimkou Perlmana. Akce ušla i když místy je trochu natahovaná a veškerá atmosféra je fuč. Já chápu, že tohle asi zcela vážně nebrali ani tvůrci, ale tohle pojetí mi k Vetřelci prostě nesedí. Na druhou stranu původní hodnocení bylo až moc krutý. Bral jsem ho optikou tehdejší doby, kdy se dalo najít opravdu spoustu mnohem lepších snímků, ale optikou dnešní doby je to aspoň kvalitní filmařský řemeslo, který mi holt nesedlo. Co naplat pořád si stojím za tím, že Alien měl být trilogie se stylovým zakončením ve třetím díle, ale co už prachy vládnou světu, tak čemu se tu divím...30% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak konečně... Odlišné jak jen jen pokračování může být, hororovou atmosféru nahradila akční sci-fi jízda, která rozhodně nenudí. Whedonův scénář nabízí hodně nečekaných situací a solidní příběh. Není to sice tak atmosférický kus jako jsou první dva zářezy, ale tenhle osobitý přístup se mi taky zamlouvá. A na hlášky je čtyřka rozhodně nejúrodnější. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Snaha vetřelce namnožit a udělat z nich svou zbraň trvá. A snaha oživit Ripleyovou taky. Zvlášť když onu vetřelčí královnu nosí ve svých útrobách. Astronautka Ellen je zpět, sic jiná, než ji známe, každopádně nejslavnější vesmírná hororová sága pokračuje. V hlavní roli: hodně krve a lepkavého slizu. A výborná scéna pod vodou. Brzy je tu jen malá skupinka přeživších, která se pomalu zužuje. A místy velmi efektně. Celkovému dojmu hodně pomáhá výprava, chodby kosmické lodi jsou skvěle aranžované, kamera Dariuse Khondji je příjemně temná, avšak přehledná a Jeunet na režijní stoličce dokázal, proč se všichni klaní před jeho vizuálním stylem i smyslem pro (černý až absurdní) humor. Kdyby první dva díly dvou výborných tvůrců nenasadily laťku tak zatraceně vysoko, o těch čtyřech hvězdách bych uvažoval snáz. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (45)

  • Režisér Jean-Pierre Jeunet trval na tom, aby mal "Newborn" genitálie skombinované z oboch ľudských pohlaví. Avšak pod tlakom štúdia svoj názor zmenil a genitálie boli postprodukciou digitálne odstránené. (hradecek)
  • Posádka vesmírných pirátů, operujících na hraně zákona nebo zcela mimo něj, se později objevila coby hlavní motiv seriálu Firefly (od r. 2002), který vytvořil právě scenárista tohoto filmu Joss Whedon. (MCZ)
  • Na motivy filmu vznikl román, který se ovšem od snímku značně liší. Rozdíly (část 3.):
    - Krátce poté, co kříženec zabije královnu, vybuchne z mrtvoly dr. Gedimana chestburster.
    - Ripley 8 sdílí psychické spojení také s křížencem a téměř se rozhodne s ním zůstat, než vzpomínky na její dceru (a Newt) způsobí, že se jednou provždy zbaví svých xenomorfních impulzů a uteče.
    - Když prchá, nervózně hučí "You Are My Lucky Star" - tutéž píseň, kterou si postava mumlala v závěru prvního filmu.
    - Dvě třetiny Země jsou uzavřeny do obří obíhající vesmírné stanice, tvořící částečný plášť kolem planety.
    - O samotné Zemi se říká, že je z velké části neobývaná.
    - Místo do Afriky narazí Auriga do australského vnitrozemí. Jakmile jsou přeživší na palubě Betty, Distephano zvažuje trvalé připojení k posádce lodi.
    - Kříženec jí Distephanův mozek (jako Gedimanův) místo toho, aby mu roztrhl hlavu, jako ve filmu. Poté se podívá na Call a usměje se.
    - Těsně předtím, než je kříženec zabit, se jeho měkký lidský jazyk při pohledu na Ripley 8 promění v xenomorfní vnitřní čelist.
    - Stejně jako v případě mentálního propojení s královnou, i při vysávání křížence do vesmíru Ripley 8 křičí bolestí spolu s ním, dokonce začne i krvácet z uší.
    - Román končí stejně jako kinoverze filmu (tedy nikoli jako jeho rozšířená edice), s Betty stále na oběžné dráze nad Zemí a s Ripley 8 a Call shlížejícími na povrch planety z okna. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama