Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

sud 

všechny recenze uživatele

Další variace na Robinsonovské téma, tentokrát smíšené a zábavné. Harrisonu Fordovi a Anne Heche to sluší a jsou skvěle sehraní. Akorát mě tam štval David Schwimmer. Jako herec mi nevadí, ale tady jsem ho nějak nemohl zkousnout. Ale to nic, dlouho se tu neobjeví. Ivan Reitman natočil sice i lepší filmy, ale i toto je zábavná romantická komedie, která rozhodně neurazí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Uhoněná a paličatá šéfredaktorka módního časopisu, která má na pohádkové dovolené vypnout a možná dostat zásnubní prstýnek, šarmantní stárnoucí samotář, který se coby charterový pilot bezstarostně prohání nad tichomořskými ostrovy. Ona je úspěšná a jejich vztah je jaksi bez jiskry a „jen“ spolehlivý, on má rád alkohol, je bezprostřední, přímý a rád si užívá s mladými domorodými dívkami. Holt protiklady se přitahují, protože tihle dva nakonec ztroskotají a velké ostrovní sólo může začít. A právě celé je to postavené na rozdílných charakterech a dvou hereckých jistotách. Protože zoufale průměrný scénář nás jinak nepustí někam dál: jede podle zaběhlých šablon, ač tedy párkrát dokáže příjemně překvapit. Romance je nevyhnutelná, ale na můj vkus poměrně kvapná (jedno dvě gesta, jedno dvě milá slůvka a je to). A epizodu s piráty raději nebudu ani zmiňovat, ta se úplně nevyvedla. Harrison Ford je nicméně spolehlivý držák, víc se mi ale zamlouvala půvabná Anne Heche, která zvládá komické polohy a zároveň by zatraceně stála za hřích. Nejen na opuštěném ostrově. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Natočit dobrodružný film s Harrisonem Fordem v hlavní roli a hezkou holkou po jeho boku tak, aby onoho dobrodružství bylo celkově asi na dvacet minut, Ford byl za nesympatického blba, a ta hezká holka byla otravná jak peklo, to chce talent. Tedy jistý druh talentu - takový druh, kterým jsem doufal Reitman fakt neoplývá... ale bohužel jsem se mýlil. A on si tady ve své filmografii vybral dost slabou chvilku. 5/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford a Anne Heche je tá najnesympatickejšia dvojica, ktorú som doposiaľ videl spoločne v jednom romantickom filme. On akože drsný, hulvátsky pilot súkromného lietadla a ona ako protivná, umečaná dámička z New Yorku. Spolu sa ocitnú na "Šesť dní a sedem nocí" na pustom, exotickom ostrove, kde sú nútení núdzovo pristáť počas silnej búrky. Práve tam sa odohrá ich dobrodružná romanca. ** ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory nesympatickému obsazení (existuje ve vesmíru něco hnusnějšího, než je David Schwimmer? a fakt se někomu může líbit Anne Heche? nemohl Harrison Ford na tom ostrově radši ztroskotat s Jacqueline Obradors?) mě to vcelku bavilo, ta výchozí situace o ztroskotání na opuštěném ostrově je extrémně nosná. Děj však není žádný zázrak a celé je to samozřejmě brutálně předvídatelné. A ty fantastické lokace tam taky mohly být využity víc. Celkově tak za mě spíše jen průměrný dojem. Marná sláva, Modrá laguna je prostě jen jedna :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Letadlo, kterým Quinn (Harrison Ford) létá, je DeHavilland Beaver. Harrison Ford je licencovaný pilot, který vlastní DeHaviland Beaver. Musel ale získat několik certifikací, aby mu pojišťovna dovolila nejen létat, ale také létat s ostatními herci na palubě. (veronikajel)
  • Lietadlo DeHavilland Beaver bolo použité aj pri natáčaní filmu Na ostří nože (1997). V oboch filmoch stroskotalo. Harrison Ford (Quinn Harris) jedno také vlastní. (rador)
  • Anne Heche (Robin Monroe) byla z projektu vyhozena poté, co se provalil její vztah s moderátorkou Ellen DeGeneres. Studio se bálo, že by její sexuální orientace mohla uškodit její roli v romantickém filmu. Harrison Ford (Quinn Harris) ale využil svého vlivu, aby herečku získal zpátky. (newpage)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama