Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (367)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moc mluvíte, jste neústupná, jste paličatá, ironická a nafoukaná. Máte malý zadek a taky malý prsa." Tak v tom se Quinnem shodneme, protože mě se emancipovaná Robin taky moc nelíbí, ale to je asi jediný problém, který s tímto snímkem mám. Quinn je totiž zábavný týpek a dost se mi podobá. Jen neumím pilotovat letadlo, důstojně chodit nadávat do křoví a tahat hady z šortek, ale jinak jsme oba úplně stejní sarkastičtí hajzlíci. Takže pokud mám někdy ztroskotat na opuštěném ostrově, tak bych prosil vyměnit Robin za Angelicu a po týdnu nepřetržitého sexu za Zdeňka Pohlreicha s pánví plnou tropických receptů. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom podarená pohodovnka na sobotný večer, neurazí, no ničím zvláštnym ani nevynikne. Celý film je trochu príliš vtesnaný do silnejšej jedenapol hodinky. Zopár, na moje potešenie slušných hlášok a vydarene vybraná herecká dvojica si milo sekunduje, navyše Schwimmer z 'Friends' ako pribrzdený manžel bol tiež podarený. Pre mňa 75%. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Kamera: Michael Chapman. CHYBA VE FILMU - Když je poprvé honí a zároveň po nich střílejí piráti, tak skočí ze člunu do vody a když z ní vylezou, jsou celý mokří. Když ale pirátům utečou k útesu, tak mají oblečení úplně suché... CITÁT - Tak jo, před sebou mám pláž. Rychlost - šedesát pět uzlů. Co je sakra uzel?.......... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Já se ráda líbím, ale ne Vám..“ Jak už tomu v romantických komediích bývá, zpočátku dva zcela protikladné světy si k sobě najdou cestu. Tentokrát jde o sblížení stále šarmantního Forda a sympatické Heche prostřednictvím několikadenního trosečnictví na polynéském ostrově. Zkušený Reitman natočil komedii osvědčeného charakteru, v které vás kromě jiného může zaujmout konec pirátské lodi ve stylu sebedestrukce kojota při honu na pouštní kukačku či to, že v některých scénách Harrison oprášil výcvik Han Sola a pilotoval De Havilland Beaver sám (on má totiž stejný doma v hangáru). Nutno dodat, že Anne Heche je o dost hezčí než Chewbacca.. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že ohraný námět pomalu ztrácí hrany a reliéf, příšerný David "Plavec" Schwimmer jako hřebík v rakvi čekající na zatlučení. Jak zničit svou vlastní loď? Střílejte pod úhlem 90° vzhledem k zemi rovnou vzhůru, střela se někde v atmosféře unaví, otočí a pak už je jen vaše. Ford zkrátka musel hrát ve všech typologicky akčních filmech. Jedno z mála plusů je to, že režisér je z Komárna :-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Letadlo, kterým Quinn (Harrison Ford) létá, je DeHavilland Beaver. Harrison Ford je licencovaný pilot, který vlastní DeHaviland Beaver. Musel ale získat několik certifikací, aby mu pojišťovna dovolila nejen létat, ale také létat s ostatními herci na palubě. (veronikajel)
  • Quinn Harris (Harrison Ford) nosí hodinky značky Swiss Army Officer's 1884 a Omega Speedmaster Chronograph Day-Date. (dyfur)
  • Natáčení probíhalo převážně v okolí Kauai na Havajských ostrovech. (Terva)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama