Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

castor 

všechny recenze uživatele

Uhoněná a paličatá šéfredaktorka módního časopisu, která má na pohádkové dovolené vypnout a možná dostat zásnubní prstýnek, šarmantní stárnoucí samotář, který se coby charterový pilot bezstarostně prohání nad tichomořskými ostrovy. Ona je úspěšná a jejich vztah je jaksi bez jiskry a „jen“ spolehlivý, on má rád alkohol, je bezprostřední, přímý a rád si užívá s mladými domorodými dívkami. Holt protiklady se přitahují, protože tihle dva nakonec ztroskotají a velké ostrovní sólo může začít. A právě celé je to postavené na rozdílných charakterech a dvou hereckých jistotách. Protože zoufale průměrný scénář nás jinak nepustí někam dál: jede podle zaběhlých šablon, ač tedy párkrát dokáže příjemně překvapit. Romance je nevyhnutelná, ale na můj vkus poměrně kvapná (jedno dvě gesta, jedno dvě milá slůvka a je to). A epizodu s piráty raději nebudu ani zmiňovat, ta se úplně nevyvedla. Harrison Ford je nicméně spolehlivý držák, víc se mi ale zamlouvala půvabná Anne Heche, která zvládá komické polohy a zároveň by zatraceně stála za hřích. Nejen na opuštěném ostrově. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Screwball komedie je jedním z nejpopulárnějších a trvalých filmových žánrů. Proč je to tak kontroverzně hodnocený film zůstává záhadou hlavolamu. Málo akční? Ford je špatný pilot či herec? Anne Heche příliš blond či bisex? Exteriéry Polynésie málo atraktivní či moc zelené? Oproti jiným americkým romkom je toto povedený tropický ráj. Havaj. Lepší trosečníky stejně nenajdete. Produkce: Touchstone Pictures ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Spolu se Špionáží asi nejslabší Fordův výkon. A zbytek herců taky zrovna nepředvedl, takže není moc na co koukat. Navíc mě nikdy moc nebavily tyhle filmy , kde je od začátku jasné, že nakonec budou spolu, jen předtím musíte přetrpět ten jejich seznamovací proces a očekávaný zvrat v podobě další hrozby. Nic pro mě. 4/10 ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu projekce jsem myslel na dvě věci. Ta první byla, že poslední relevantní Indy (rozuměj: vzhledem k Fordově věku) měl vzniknout v průběhu devadesátek a že očekávaný Mangoldův příspěvek do série bude muset s ikonickou postavou pracovat asi stejně, jako svého času naložili Poláci s Hansem Klosem. Ta druhá, že ve 40. nebo 50. letech by Fordovu postavu hrál Bogart, a protože tenkrát pracovali v Hollywoodu lepší scenáristi, byl by to tím pádem i lepší film. Byť by v něm nebyl jediný záběr na hrdinku bez podprsenky. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory nesympatickému obsazení (existuje ve vesmíru něco hnusnějšího, než je David Schwimmer? a fakt se někomu může líbit Anne Heche? nemohl Harrison Ford na tom ostrově radši ztroskotat s Jacqueline Obradors?) mě to vcelku bavilo, ta výchozí situace o ztroskotání na opuštěném ostrově je extrémně nosná. Děj však není žádný zázrak a celé je to samozřejmě brutálně předvídatelné. A ty fantastické lokace tam taky mohly být využity víc. Celkově tak za mě spíše jen průměrný dojem. Marná sláva, Modrá laguna je prostě jen jedna :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Lietadlo DeHavilland Beaver bolo použité aj pri natáčaní filmu Na ostří nože (1997). V oboch filmoch stroskotalo. Harrison Ford (Quinn Harris) jedno také vlastní. (rador)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 74,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 164,8 mil. (NIRO)
  • Quinn Harris (Harrison Ford) nosí hodinky značky Swiss Army Officer's 1884 a Omega Speedmaster Chronograph Day-Date. (dyfur)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama