Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

HAL 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film s mluvícími zvířaty, který ve mě nevyvolává dávivý reflex. Solidní dávka nadsázky a vtipného špičkování mezi zvířecími hrdiny spolu s dobře namíchanou kombinací napětí a přijatelného sentimentu dohromady tvoří vcelku bez problémů koukatelný rodinný film i pro ty ve kterých se jinak při sledování filmů pro děti probouzí silná touha zabít všechno co ještě nemělo 15 let. 7/10 ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"My name is Chance. I know, it sounds odd, but most names do if you think about it long enough... maybe even yours. I was abandoned when I was very young. I lived on the streets scrounging for food sleeping wherever I could; that seemed like fun at first, but pretty soon, it landed me behind bars. But I don't like to talk about that; let's talk about after that... when I got my second chance... and my name. You see, this family came along, and I guess you can say they rescued me, because they adopted me and brought me to live at their house. But it was their home, not mine. Still, it was an improvement over that other place: lots of space, fresh air, plenty interesting things to explore, and all the underwear I could eat." ()

Reklama

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Úžasnej hlas Michaela J. Foxe v příjemným rodinným námětu to hodnocení rozhodně pozvedne. Jako dítě sem se tomuhle filmu vyhla a vlastně můžu být ráda, protože sem si mohla vychutnat verzi českýho dabingu. Tři mazlíčci k sobě dobře pasují, dialogy sou vtipný i pro dospěhýho člověka a stopáž je akorát. Za mě určitě spokojenost. ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Tento film i jeho hodnocení je pro mne sentimentální brak. Poprvé jsem ho viděla někdy v roce 96' mám to tušení a krátce na to jsem dostala mého výjimečného labradora, který se pochopitelně jmenoval Shadow. Moc ráda se k tomuto krásnému dětskému filmu vracím zejména proto, že mne Shadow o Vánocích opustil. ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček! Jako velký milovník psů ani nemůžu jinak. A v hlavní roli zlatý retrívr? To už jsem tuplem nemohl hodnotit horší známkou. Slabý scénář, slabí herci? No a co! Shadow společně s nezapomenutelnou hudbou musí v závěru filmu rozplakat snad každého. Jinak palec nahoru za český dabing zvířat, ten je skvělý. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, v níž Chance vběhne v plné rychlosti do stromku, vznikla úplnou náhodou a filmařům se zalíbila natolik, že pro ní poupravili scénář pro výsledný film. (Nach)
  • Ve filmu zvířata přechází pohoří Sierry v Kalifornii. Ve skutečnosti se film natáčel v oregonských horách. (Nach)
  • V rámci příprav na film byly tři ústřední zvířecí herci svými charaktery již sedm týdnů před natáčením. (Nach)

Reklama

Reklama