Reklama

Reklama

Úžasňákovi

  • USA The Incredibles (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bob Parr, známý jako Mr. Úžasný, býval jedním z největších světových superhrdinů a zachraňování světa bylo jeho denním chlebem. Svůj superoblek musel pověsit na hřebík před patnácti lety. Dnes pracuje jako odhadce škod pro pojišťovnu a bojuje s nudou a rostoucím břichem. Se svou manželkou (bývalou Elastiženou) a třemi dětmi se pokoušejí žít normální život. Jeho chvíle ale přijde, když ho tajemný kontakt vyšle na vzdálený ostrov s tajným posláním. Tam zjistí, že génius zla připravuje ďábelskou pomstu světu... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (763)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +akční scény, dobré dialogy, zajímavé postavy -určitě to není můj styl animáku (ale zvykl jsem si)/// Jak říkám, Úžasňákovi nejsou ten typ animáku, který bych vyhledával (vlastně ani nevím proč), možnám mám raději ty se zvířátky. Áaa už to mám. Jasně lidi. Jakmile se jedná o animaci lidí, není to zrovna technicky dokonalé. Ale jděme od toho. Třebas tenhle animák zaujme smyslem pro rodinu a když to vezmu kolem a kolem, takze zase mám rád superhrdiny a filmy o nich. Zde můžu jen chválit, protože schopnosti hrdinů jsou rozmanité a co je hlavní: postavy jich využíjí a nám se dostane výborná týmová souhra. Takže i když jsem se tohoto snímku bál. Protože po stránce humoru nemá až tak co nabídnou, tak celkově je to parádní snímek, který má něco do sebe. Až budu chtít zase někde lítat, nezapomenu si sundat plášť :-)/// Celkem 86%/// ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že si Pixar ve svém nejočekávanějším počinu vzal na paškál pro animák neobvyklé téma, ale částečná parodie a částečná pocta superhrdinům jsou trochu nedotažené. Několikrát zmiňované aspekty scény u stolu nebo akce s tryskáči jsou sice fajn, ale odhadnete je už z traileru. Bohužel - v mých očích to Pixaři nedokázali a nenašel jsem ani rodinnou atmosféru ani důvod pro obdivování. Pomalé, předvídatelné a i přes celkem pohodové postavy a zápletku příliš lehce zapomenutelné. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Pro člověka, který animáky považuje za plevel typu bolševníku, představují The Incredibles zázrak rovnající se vodě na poušti a diamantům na skládce jaderných odpadů. Nebezpečná rychlost, vtip a ironie, ve vzduchu, ve vodě i na suchu svádějí hlášky souboj s narážkami. A to nejlepší: laškovný nadhled nebrání nemilosrdnému vtažení do každičkého okénka na plátně. Jakoby to vůbec ani nebyl animák...Creo in ...Incredibles. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak po druhym skouknuti uz davam maximalni hodnoceni. Brad Bird uz Zeleznym obrem dokazal, ze umi natocit vtipnej a zaroven dojemnej film a tady navic dostal k dispozici pocitacovou animaci a prekonal nekolik orisku, jako napriklad vlasy. Ale mokry vlasy moc nezvladli. Ale nejen animace je tu perfektni, i samotnej pibeh stoji za to, hlavne diky tomu, ze je plnej drobnejch narazek na superhrdinstvi atd., z cehoz taky vypliva spousta vtipku. Originalni dabing se taky poved, ale nejvic me dostavala Edna, dabovana samotnym reziserem. Taky me dost pobavila databaze superhrdinu, jako jeden bonus na dvd, ten kdo to vymyslel si s tim fakt pohral, skoda, ze se ve filmu nekteri z nich neobjevi. Pixar proste nikdy nezklame. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi ve srovnání s dalším potenciálním animovovaným hitem roku 2004 - Příběhem žraloka - rozhodně uspěli více, a zaslouženě. Jako ryze rodinnou zábavu bych je ale nehodnotil - jednak si myslím, že se bude líbit spíše odrostlejším dětem (které už chodí do kina raději bez rodičů) a jednak přece jen není u nás až tak "zaběhaná" komiksová kultura, tudíž příběhy o superhrdinech nemusí u dětí zaznamenat patřičnou odezvu. Jako dospělák jsem se ale bavil dost slušně, i když musím poznamenat, že drtivá většina komiksových příběhů je o jednom a tomtéž. Mění se jen hlavní postavy, případně zbraně. Tak, a teď se do mě pusťte. :-)) ()

Galerie (100)

Zajímavosti (83)

  • Ve scéně, kdy si pan Úžasňák v autě obléká superoblek, nemá na ruce žádné hodinky. Avšak poté, co zachrání koťátko, si odhrne rukavici a dívá se, kolik je hodin. (Mr.Hudson)
  • John Barry měl vytvořit soundtrack ve stylu 007. Když odstoupil, bylo to málo, co vytvořil, využito do trailerů. (Karlos80)
  • Keď Elastina (Holly Hunter) vysiela z lietadla na ostrov a žiada odvolanie útoku, je na druhej strane spojenia celú dobu prítomný aj Pán Úžasný (Craig T. Nelson). Elastina pri vysielaní niekoľkokrát prehovorí k dcére, oslovuje ju menom a požaduje po nej, aby vytvorila okolo lietadla silové pole. Napriek všetkým týmto jasných indíciám sa Pán Úžasný zdesí, až keď Elastina prehlási, že na palube sú deti. (Hudino)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama