Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, já žraločí filmy prostě miluju, a čelisti jsou nádherná ukázka toho jak se to má dělat. Jasně Čelisti 2 rozhodně nemají na první díl. Ale každopádně i tak mě dokážou dokonale zaujmout. Scheider je prostě borec a frája. Ten se do vody bát nemusí. Ostatní jsou též v pohodě. Hamilton je stále pěknej mizera, ale jakmile začnou problémy stáhne vocas. Film se drží klasického "mořského" klišé. Někdo umře, policajt to začne šetřit, nikdo mu nevěří, tak jde na lov sám. Za zmínku stojí stále cool vypadající žralok, a hlavně super konec. Z jedničky kromě Scheidera a žraloka tu zůstala i hudba která je jako vždy vynikající(to víte Williams). Já si nemůžu moc stěžovat. Prvním Čelistem dávám 100% a druhým 90%. Jsem spokojen. Szwarc ukazuje že na eko-horory rozhodně má, ještě od tohoto režiséra doporučuji Bug, kterej je sice slabší než Čelisti 2, ale rozhodně stojí za zkouknutí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, ale druhý díl mně byl bližší než jednička. Roy Scheider se vrátil v plné síle, ale vše se točí kolem partě teenagerů na otevřeném moři na kterých si smlsne "velkej bílej". Nějaké to napětí ve filmu je, ale na horor mně to přišlo moc málo krvavé a když to mám shrnout, tak je to taková sušárna z které se dalo vytřískat ještě o stupínek víc a překvapilo mě, že tvůrci se nesnažili tupě napodobovat Spielberga, ale šli hororovou cestou, která má blíže k dnešním sevřeným teenage survivalům. Věřím, že to nebude dlouho trvat a žralok na nás vypluje ve 3D verzi. Nebyl bych proti. 60% ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Slušná "dvojka" veleúspěšných Spielbergových "Jaws". Scénář je v podstatě ten samý. Starosta s městskou radou opět nepoučitelný a Roy Scheider tedy opět stojí před "žravým" problémem sám. Místy napínavé, místy, zvláště v okamžicích, kdy je žralok na plátně déle, než by měl být, nechtěně směšné. Pořád ale slušná porce zábavy. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Klasický syndrom všech sequelů počátku osmdesátých let. Příběh jede podle osvědčené šablony, vše je větší, výbušnější, krvavější a samozřejmě epičtější. Kupodivu to nedělá ostudu ikonickému rybímu dobrodružství. Nenadchne ani neurazí. Aspoň, že se tvůrci drželi nastavené béčkovitosti. ____ John Williams znovu boduje! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování se ještě celkem povedlo. Sice už to dost těží z úspěchu jedničky a nepřichází s ničím novým, ale funguje to. Možná pořád je lepší držet se toho prověřeného a toho co funguje než dělat zbytečný experimenty jako ve dvou dalších naprosto šílených pokračováních. Tady je pořád slušná atmosféra. Sympatickej Scheider v hlavní roli i to finále je celkem solidní. Jenom by podobně jako u prvního dílu tomu filmu prospělo menší zkrácení aspoň tak o 20 minut. Neboť hluchý místa se tu najdou. Tak jako tak když se koukám na zdejší hodnocení tohoto filmu, tak tentokrát proti němu nemám žádnou výtku a vidím to úplně stejně.60% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Vzhledem k problémům s počasím a životním prostředím byla většina filmu natočena v okolí Fort Walton Beach na Floridě. (PußyMagnet)
  • Scény s Murrayem Hamiltonem se točily narychlo, protože jeho žena měla během natáčení problémy se zdravím. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama