Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fin Shepard (Ian Ziering) bojoval se žraloky po celém světě, ale nyní musí svůj boj přenést na zcela nové místo – zpátky v čase, do období druhohor, kde to vše začalo. Tam je jeho úkolem zastavit vznik úplně prvního Žralokonáda v historii světa. Podaří se mu a jeho kamarádům vše vrátit do normálních kolejí a jednou provždy vymazat Žralokonáda z povrchu zemského? (Israha)

(více)

Recenze (58)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Společnost Asylum ve spolupráci se Syfy se rozhodli této dosti kontroverzní sérii a hlavně divákům snad už poslední tvrdý direkt. To ukáže čas (osobně tomu moc nevěřím), ale snad už žádný další díl nevznikne. Jejich kvalita byla opravdu různorodá a většina z nich dost zblízka koketovala s totální céčkovou žumpou. Jen opravdu otrlí jedinci dokázali společně s Finem a ostatními projít napříč všemi jeho souboji se žraločími tornády. Rád bych řekl, že jsem rád jedním z nich, ale opak je pravdou. Když Anthony C. Ferrante přišel s prvním dílem, byl jsem docela mile překvapený. Byla to sice totálně ujetá podívaná, která moc kvality nepobrala, ale u od Asylum ani neočekávám, že by vůbec někdy natočili opravdu kvalitní film. Byla tu však celá řada humorných situací a hlášek – které se mi líbily, pobavily a já dal šanci i dalším dílům. Dvojka ještě v rámci možností ušla, ale trojka a čtverka už byla dost na hraně a smrděly doslova trapností. Pětka přinesla trošku oživení a totální destrukci všeho a všech. A tak jsem byl zvědavý, co je ještě vůbec možné, aby se zrodilo v chorých mozcích režiséra a scénáristy. No a oni samozřejmě nezklamali. Připravili si pro nás opravdu velkou porci naprosto dementní podívané – doufejme, že vážně naposledy. Fin Shepard, Nova, bohužel i odpudivá Tara Reid coby April a pár dalších se během cestování časem potká kromě ničivých žraločích tornád s dinosaury (dokonce se proletí i na Pterodaktylovi), narazí na kouzelníka Merlina, Morganu (tu si v podání transvestity mohli opravdu odpustit), Billyho Kida, George Washingtona, Benjamina Franklina atd. Dokonce i na své rodiče (to už se asi Tori Spelling připravovala na spolupráci s Ianem Zieringem v pokračování Beverly Hills – pokud ovšem po smrti „Dylana“ vůbec bude – navíc ta vypadala vážně odpudivě). A na můj vkus tu bylo až moc pře Tarováno. Tara Reid se z krásky již dávno přetransformovala v hnusnou kreaturu a tady dostala až žalostně moc prostoru a pasáž z daleké budoucnosti byla snad vůbec tím nejhorším, co se zde objevilo. 30% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som aj rád, že to skončilo. Last Sharknado je totiž lepšie ako posledné 2 diely, dejovo všetko pekne uzavrelo a rozlúčilo sa aspoň trochu na úrovni. Prekvapením je, že z dejového hľadiska je to celkom hutné, ale vzhľadom na posledný diel, ktorý celú situáciu značne skomplikoval a položil množstvo otázok, je to asi pochopiteľné. V poslednej časti cestujeme v čase, pričom pobaví najmä úvod s dinosaurami alebo obdobie americkej občianskej vojny. V druhej polovici tomu mierne dochádza dych, našťastie film predtým ako začne nudiť skončí. Každopádne, to že takýto film mal premiéru na červenom koberci(kto neverí nech si vygoogli) len podčiarkuje fakt, že Sharknado sa stalo v kruhoch béčkových šialeností kultom. Ian Ziering a Tara Reid vďaka nemu obnovili na čas svoju zašlú slávu a Anthony Ferrante sa navždy zapísal do pamäte niektorých ľudí a tiež už asi nič známejšie nenatočí. Poprosím žiadne sequely ani rebooty v dohľadnej dobe. Úprimne si myslím, že séria by nemala čo ponúknuť a je už absolútne vyčerpaná. Medzi 2* a 3*, ale keď je to teda naposledy, tak tomuto skvostu trocha prilepším. 50% ()

Reklama

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Je to tu, poslední žraločí rodeo je za námi. První polovina jde určitě ve šlépějích lichých dílů, které byly vždy kvalitnější. Mám takový pocit, že ty dinosaury snad úmyslně udělali zlé. Gil a jeho helma, pomrkávání po historických postavách, Divoký západ. To všechno se daří poslednímu Sharknadu parodovat, přestože Sharknado tam už očividně prim dávno nehraje. Zhruba v 55. minutě, kdy se začne opravovat Novina minulost, se ovšem začínají zdivočelé vody uklidňovat a děj upadne to nudné splácaniny. Planet of the Aprils (kromě jména, to bylo fajn) nestojí za nic, a Steve už řeší totální hovadiny opravdu o ničem. Ve výsledku jde tedy o takové semi-dobré zakončení, s dobrými i zlými momenty. Určitě nepřekonává třetí Sharknado, které je jednoznačně nejlepší, ale určitě překonává ty z horších Sharknádích dílů. Závěrem Sharknádí žebříček: 3, 1, 5, 6, 4, 2. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nebudu tu tuhle blbinu moc kritizovat a dehonestovat, protože sám tu zhusta vychvaluju filmy které jiní často odpadují a naopak odpaduju co jiní vychvalují. Ovšem pokud tohle mělo být vtipné, tak na mě to nefungovalo. Ani trochu. Ani jednou jsem se nezasmál. Ani nepousmál. A v průběhu jsem v klidu chodil na chcáč a do ledničky a čuměl do mobilu aniž bych děj stopnul, což u filmů nikdy nedělám a což tedy taky o něčem svědčí. A to jsem pro zajímavost první tři díly vypětil. Ale tohle Sharknado už nebylo ani tak o žralocích a absurdním humoru jako spíš o tom, jak velkou krávovinu a halucinaci lze ještě natočit a předhodit diváctvu. Možná tak kdybych ještě chlastal nebo aspoň hulil, ale za střízliva fakt ne-e, to nedávám. Pevně doufám, že tohle Sharknado bylo opravdu last. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nejbizarnější filmová série na světě došla ke svému konci a nutno říct, že ještě že tak, jelikož už v posledních dílech je znát, že došli nápady. Ale šest (!) dílů je teda něco. Jako upřímně, tady pořád ještě nějaké nápady jsou, zvlášť závěrečný boj v tornádu (díky kterému dávám tu třetí hvězdu), kde je Kleopatra, Hitler a bůh ví kdo ještě je něco neskutečně absurdního. A s pravěkem to taky byla docela síla. Pak ještě pár scének a zvlášť hrozné zpracování (a příšerní vedlejší herci) tomu dává grády, zbytek ale dost nudí. Fakt je znát, že bylo na čase to ukončit, ale co, i tak se tenhle díl podle mě řadí mezi ty lepší. 3* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečné scéně z baru se mezi štamgasty objeví John Heard. Jedná se ale o záběry ze Žralokonáda (2013) a pohledy zezadu patří dublérovi. (Fenk)

Reklama

Reklama