Reklama

Reklama

Noc žraloka 3D

  • USA Shark Night 3D (více)
Trailer

Partička vysokoškoláků původně vyrazila na malebný ostrůvek uprostřed obrovského jezera se slanou vodou, aby si plnými doušky užila slunečný víkend. Znáte to – trocha vodních sportů a nezávadného flirtování, po nocích spousta alkoholu a sexu. Idylický plán se začne hroutit hned v zárodku, když po nevinné jízdě na wakeboardingovém prkně a následné nehodě vyklopýtá z jezera jeden z chlapců o ruku chudší. Ani on sám není schopen říct, co se přesně stalo, všeobecně přijímanou teorií je pak ta, že mu ji nešťastně ufiklo právě prkno, na kterém jel. Zábava samozřejmě okamžitě končí, parta nakládá zraněného spolužáka do člunu a vyrážejí vstříc pevnině a nemocnici. Pod hladinou jezera se však skrývá nepředstavitelná hrůza, monstrózní masožraví žraloci, kteří ucítili krev a dostali hlad na mladé masíčko. Začíná nerovný souboj na život a na smrt, během něhož se ti, kteří zatím přežili, snaží ze všech sil dostat na pevninu. Bohužel pro ně ti žraloci nepředstavují jediné nebezpečí, které na ně číhá… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (256)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvodné technické homage Spielbergovým JAWS újde a je rovnako vydarené. Ale potom, čo sa po typicky vystavanom teeneagerskom klišé dostaví debilná zápletka ( ktorá musela dať fakt zabrať ), tak to ide všetko dolu vodou. David R. Ellis sa predsa len mohol vybrať radšej tou ešte sofistikovanejšou cestičkou a neponúkať nám silou mocou spakruky originálne poňatie. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Kludne sa tu mohlo jednať o druhú Piraňu 3D, tá bola svojou krvavou zábavnosťou príjemným sústom. Tvorcovia žralokov by však potrebovali vačšiu fantáziu, súdnosť a zmysel pre humor. Vo filme sa nenachádza ani jeden zaujímavý nápad, ani jeden vydarený žraločí útok. Všetko je jednotvárne, mdlé a hlúpe. Zívačka. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2011, ale co to nevidím? Zpracování naprosto tragické a grafika žraloků hrozná. I v čelistech, které jsou o několik let starší vypadá žralok přesvědčivěji. Shark Night nenabídne ve svém stylu absolutně nic nového a jedná se pouze o vyvražďovačku bez příběhu a pořádné zápletky. Přesto na jedno zhlédnutí dostačující... 4/10 = 40% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Ale ale ale... Copak místní osazenstvo čekalo ? Možná jsem mimo já, ale opravdu jsem si od party beach boyů a režiséra majstrštyků jako jsou háďata, či několika dílů série umři 100x jinak, nesliboval hororové žně. Ale což, alespoň má místní banda "študentů filmu" na co plivat! :) Stupidní a po všech směrech průměrné BÉČKO přesně tak, jak ho máme (pro oddych!) rádi - 50%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Na začiatku boli ambície (režisér obstojných hitov Nezvratný osud 2 a Hady v lietadle, v titulnej úlohe vychádzajúca hviezdička Sara Paxton, 25-miliónový rozpočet). Na konci podpriemerný žraločí krvák plný klišé. Podstatná časť deja sa odohráva v noci alebo na vode (prípadne pod nočnou vodou), takže nie je nič vidieť. Po stránke scenára sa jedná o vrchol stupidity. Hororový fanúšik len útrpne čaká, či postavy zistia, že na mobile nemajú signál (zistia) a či zomrie šerif (jasné, že zomrie). Postavy sú totálne nezaujímavé, dokonca aj pes. Príšerné dialógy dotvárajú kúzlo blbosti, ale korunu mu nasadzujú až čoraz zúfalejšie spôsoby scenáristov, prečo poslať postavy do vody, keď na suchej pôde im je dobre a mohli by na nej čakať do konca sveta. A keď sa minú posledné kuriózne dôvody, postava skrátka do vody ide... dobrovoľne! „V Baltimore to robíme tak, že keď ti zabijú babu, ty zabiješ ich,“ prehlási namakaný Afroameričan so 45. tehličkami na bruchu, chytí zastrúhané biliardové tágo (!!) a vyrazí do vody ukázať o pár ton ťažšiemu žralokovi, čo je to baltimorská pomsta nahnevaného týpka. Jediné oživenie divákovi prinesú dva zvraty, ktoré sú rovnako nečakané, ako blbé (žralokov je v jazere viac a vypustili ich doňho miestni dedinčania na čele so šerifom, aby k nim primontovali kamery a nakrútený útok na človeka zavesili na internet). Kladne hodnotím scénu, v ktorej postava spadne do jazera a uvidí v ňom pár metrov od seba v temnej vode obrovského žraloka, ako na ňu pozerá. Brrr. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Režisér David R. Ellis si přáll vydat film pod názvem Untitled 3D Shark Thriller. (neff)
  • Filmovým jezerem bylo oblíbené louisianské jezero Cross Lake v blízkosti města Shreveport. (Conspi)
  • Šerifův popis Žraloka tygřího (Galeocerdo cuvier), jednoho z nejagresivnějších druhů žraloka vůbec, během scény, v níž potápí svázaného Nicka (Dustin Milligan) do žraločí nádrže, se neshoduje se žraloky umístěnými v nádrži, kterými jsou tzv. Žraloci tygří píseční (Carcharias taurus). Ti se svou průměrnou 3 až 3,5metrovou délkou a tlamou plnou zlověstných zubů vypadají sice zlověstněji, ale nejsou člověku nebezpeční a jsou jedním z nejčastěji chovaných zraloků. (Conspi)

Reklama

Reklama