Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená papundeklovka. Plnění plánu v socialistickém feminokratickém pekle. Chytré, vtipné, hláškorodé, sympaticky zahrané a ty písně! ("Haló, tady je Luciper.") Epická struktura (částečně vystižená názvem díla) vrcholící eticko-metafysickým převratem (SPOILER) "člověk nese čerta z pekla". Přenosy z Malé Dobré jsou zkrátka dobré. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Fajnová oddychovka se správňáckými, i když ryze submisivními, čerty hrajícími mariáš a pojídajícími kyselé vitamíny včetně pohříchu dominantních domin vyšší kategorie. A k tomu několik chytlavých písniček s texty, které vám zaručeně vyvrtají do hlavy pěknou vzpomínku. "Tak se čerte snaž, jo hó hó..." + kopa ujetých hlášek: "Zatočit jako zatočit!" ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná a povedená studiová pohádka o dvou peklech - ženském a chlapském, přičemž hlavní peklo je to ženské (ať žije feminismus v české pohádce). Řada písniček občas děj spíše zpomaluje, ale nejsou neposlouchatelné. Celkově jde o zábavnou hodinku u klasické televizní pohádky pro nedělní odpoledne v téměř Ladovských kulisách. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Halóóó, tady je Luciper..... Tak se čerte snaž, uč se mariáš....a další nezapomenutelné songy. Jedna z nejpovedenějších hudebních "čertovských" pohádek. http://www.youtube.com/watch?v=UOEbnHGeC1o A čtveřice čertů Dvořák, Jirák, Nárožný a Preiss to jsou borci, kteří baští kyselý zelí, aby měli správný škleb. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Jako děcko bych dal asi plnej počet, až tak jsem tuhle pohádku miloval. Dnes jsou z toho hvězdičky sice už jenom tři, ale vynikajících okamžiků je v týhle parodii stále víc než dost, třeba: Nezájem, děvče, nezájem...Já sněd borůvek už nepočítaně a že mezi nima byly i takhle seschlý...On má právdu, ma právdu, ma právdu...Haló, tady je Luciper...Tak se čerte snaž, oóó...Mý sme čérti, špátný čérti. Některý hlášky z týdle pohádky používam dodnes a velmi rád. A jen tak mochodem, jakožto dospělák jsem si nemohl nevšimnout, jak to v příběhu ženskými půvaby jen přetéká: sexy Konvalinková, Paulová, všechny ty disco tanečnice...tohle prošlo v mých dvanácti letech kolem úplně bez povšimnutí. No, ještě si počkám na podobnou ztřeštěninu s Havelkou, Zedníčkem, Janžurkou, Hrušínským a Divobijem Štěpničkou aneb želví polévka, v nebo f, f je hezčí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama