Reklama

Reklama

Tarzan

  • Česko Příběh Tarzana, pána opic (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý anglický lord se svou ženou se po tragickém ztroskotání lodi zachrání na neobydleném pobřeží Afriky. Postaví si nouzové přístřeší a čekají na příležitost k záchraně. Krátce poté, co se jim narodí syn, však oba zahynou. Osiřelé dítě objeví opice a jedna ze samic, která právě přišla o své mládě, se chlapce ujme a vychová ho jako opici. Zpočátku odstrkované "holé mládě" se však jako dospělé stane vůdcem opičí smečky. A právě v této funkci se jednoho dne setká s člověkem, belgickým kapitánem D'Arnotem, který je v Africe na vědecké expedici, a kterého Tarzan zachrání před nepřátelskými domorodci. Překvapený kapitán ho naučí mluvit a když podle důkazů a dokladů, které najde v opuštěné chatrči pochopí, že jeho tajemný zachránce je ve skutečnosti anglickým aristokratem a dědicem značného rodinného jmění, přesvědčí ho, aby s ním odjel do Anglie. Tarzan je představen anglické smetánce jako John Clayton a na svém panství se setká nejen se svým strýcem, ale také s jeho americkou schovankou Jane, do které se zamiluje. Přestože také ona jeho city opětuje, necítí se muž v prostředí svázaném přísnými pravidly, společenskými zvyky a upjatou morálkou dobře. Zlomem se stane setkání se zajatým opičákem, který byl členem jeho tlupy. John Clayton se opět stává Tarzanem, který touží po jediném. Volnosti a návratu do hlubin africké džungle. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Tak napřed mě zarazilo chování opic, které se drží kolem ramen, objímají se, hladí, hubičkují, mezi nimi pobíhá Tarzan, který svými skřeky spíš než opici připomíná retardovaného občana - uvědomuju si, jak obtížné je takovou postavu věrohodně zahrát, jiná tarzanovská zpracování neznám, takže nevím, jestli ho někdo ztvárnil lépe, určitě však nepoměrně věrohodněji působilo např. Truffatovo Divoké dítě. Ve druhé fázi si zase Tarzan nějak moc rychle navykl životu v tehdejší civilizované společnosti. Možná filmu křivdím a jiná zpracování jsou horší, ale knižní předloha je úplně někde jinde. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prva polovica odohravajuca sa v dzungli je neskutocne uchvatna. Ci uz pouzitymi maskami opic, ktore aj po rokoch vyzeraju pôsobivo, prekrasnou realnou dzunglou tak aj po emocionalnej stranke, ked si John postupne buduje v hierarchii opic svoje postavenie alebo sa zblizuje so svojim objavitelom Ian Holmom. Az mi bolo luto, ze si potom musi John alias Tarzan zbalit saky paky a odist do Anglicka, pretoze tato cast filmu je po kazdej stranke ovela slabsia. Stret s civilizaciou prebieha tak nejak predvidatelne a nema poriadne emocie. Prekvapivo vôbec nefunguje romanticka linia s Jane. Jedine co funguje je jeho vztah s vlastnym dedom, ktory je k nemu prekvapivo privetivy aj ked sa sprava ako opicak z dzungle. Nastastie zaver v ktorom sa John opätovne stretne so svojim opicim otcom je neskutocne dojimavy, takze hlavne vdaka nemu filmu pridam aj stvrtu hviezdicku. Pochvalu si este zasluzi kasting za obsadenie Lamberta, ktory tu oproti svojmu standardu naviac predvadza len opicie pohyby a grimasy. Väcsinu filmu si ale vystaci so svojim klasickym smutnym pohladom, ktory sa do ulohy trpiaceho Tarzana dokonale hodi. Vysledkom je hlavne v prvej polovici pôsobivy film, ktory sucasne CGI orgie pre deti strci do vrecka. 7/10. ()

Reklama

milicjant 

všechny recenze uživatele

Asi každej má snímek, jenž představuje jeho první setkání s „dospěláckým“ filmem. Pro mne byl touto srdeční záležitostí právě Hudsonův Tarzan. Dneska má v mých očích k dokonalosti přeci jen trochu dál, než kdysi, ale on tu dokonalost ani nepotřebuje, ta přijemná melancholie me dojímá stále. Jo a Christopher Lambert je jedinej možnej Tarzan. Tak tomu bylo, bude a jest. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Určite kvitujem zámer nakrútiť Tarzana ako dva filmy v jednom, kde tá prvá časť má úplne odlišnú atmosféru než tá druhá, pravdou však je, že to najlepšie dostaneme práve v tej časti číslo 1. Pobyt v civilizácii je tak nejako mechanicky nakrútený, stále ide ale o solídne remeslo. Ide o seriózne dielo, žiaden popcorn, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať, ten sme dostali v podobe toho Tarzana posledného a v legendárnom animáku, ale tieto filmy som nevidel. A po Hudsonovom Tarzanovi ani neviem, čo by mi mohli k látke povedať viac. Lambert je super atlét, MacDowell krásna, Fox slizký, ale inak si film kradne pre seba Ian Holm. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Do chvíle než je Tarzan odvezený do Anglie, tak se jedná o film, ze kterého jsem naprosto unešený a bez váhání bych mu dal i šestou hvězdičku. Tak dokonale nasnímané záběry přírody a především zvěře (gepardů, panterů a samozřejmě opic) se jen tak nevidí. Nejdokonalejší byly rozhodně opice a prales. Nešlo ani poznat, zda jsou ty opice opravdové nebo se jedná o masky. Podle mne část byla opravdová a část byly masky, které byly maximálně propracované. Mezi to nejlepší ve filmu patří, když loď ztroskotá, poté jak Tarzanova matka zemře a jeho otec je zabit opicemi, když lidé zabili jejich mládě. Takže kdo to ještě neví, opice pokaždé pozná, že někdo zabil druhou opici. A ten záběr, když Tarzan najde zraněného kapitána D'Arnota od křováků a zjeví se mu jako Bůh, který jej vítá v nebi, se dá označit doslova za pompézní. Ve druhé polovině filmu, kdy Tarzana převezou do Anglie, děj ovšem diváka naprosto unudí, a proto dávám jen čtyři hvězdičky. [5852. hodnocení, 164. komentář, 73%] ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Film bol natočený v národnom parku Korup v západnom Kamerune a v Škótsku. Niekoľko domov vo Veľkej Británii bolo použitých pre rodinné sídlo Greystoke. (classic)
  • Protagonista Ralph Richardson zemřel půl roku před uvedením filmu do kin. (-bad-mad-wolf-)
  • Filmový debut Andie MacDowell. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

19.06.2020

Ve věku 88 let zemřel britský herec Sir Ian Holm. Diváci jej znají asi nejlépe jako představitele Bilba Pytlíka z fantasy ságy Pán prstenů. Slavný herec se ovšem objevil i ve filmech jako Vetřelec,… (více)

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

13.10.2014

Herecký elegán patří již přes 20 let mezi největší španělské hvězdy a nedá se říci, že by se chystal zpomalovat. Propaguje svůj sci-fi film Automata, který má v těchto dnech premiéru v mnoha zemích a… (více)

Reklama

Reklama