Reklama

Reklama

Volání mrtvých

(seriál)
USA / Kanada, (2003–2005), 18 h 38 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

Eliza Dushku, Shawn Reaves, Zach Galifianakis, Matt Bomer, A.J. Cook, Jessica Collins, Benjamín Benítez, Jason Priestley, Evangeline Lilly, Alexandra Holden (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Tru v sebe objaví schopnosť, ktorá by mala zostať utajená. Táto bystrá a krásna čerstvá absolventka strednej školy sa chystá na nočnú "šichtu". Tru totiž pracuje v márnici a hneď prvú noc počuje zúfalé ženské volanie o pomoc. Ale ďalšie ráno sa Tru zobudí do toho istého dňa a má dvanásť hodín na to, aby zachránila život ženy, ktorú počula v noci umierať. Najskôr sa však Tru bude musieť naučiť využívať svoju novo nadobudnutú schopnosť. Svoje poslanie už totiž našla: Tru bude zachraňovať životy druhých ľudí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Čo by ste spravili, keby ste mali možnosť prežiť včerajšok znova? Nádejná medička Tru Davies tú možnosť má. Mŕtvi ju totiž prosia o pomoc, následkom čoho sa jej vracajú dni. A okrem záchrany cudzích životov musí Tru často zachraňovať aj svoj vlastný, o rodine a blízkych ani nehovoriac. V dnešnej, mysterióznymi záležitosťami mierne presýtenej, dobe už ničím neohromujúci námet však vyvažuje vysoko nadpriemerné spracovanie a s pribúdajúcimi dielmi ide o čoraz rafinovanejšiu a zaujímavejšiu záležitosť. A hoci Eliza Dushku seriál tiahne aj spočiatku bez výraznejších problémov, podstatná zásluha patrí postave Jacka (typologicky výborne obsadený Jason Priestley), ktorá v druhej polovici dodáva hlavnej dejovej línii nečakaný vietor do plachiet. Samotný záver svojim spôsobom poteší ale zároveň aj naštve, potenciál nebol pred zrušením vyčerpaný ani zďaleka. ()

beyli 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru velice zajímavý seriál. Seriál o dívce, která se vrací do minulosti, aby zabránila smrti nevinných lidí je velice zajímavé. Eliza Dushku na mě vždy dělala dobrý dojem. Docela mě zamrzelo,že seriál neměl ani dvě celé série, nejvíce mě však mrzelo, že skončil, nějak tak rozehraně. Nevím, proč nedotočili alespon druhou sérii, protože by to zato určitě stálo. ()

Reklama

Adrushka 

všechny recenze uživatele

Škoda, Škoda, Škoda. Nevěřila jsem svým uším, když jsem se dozvěděla, že seriál zrušili, protože mě opravdu chytl. Elizu jsem znala už z Buffy a tak jsem nebyla překvapená ani zklamaná. Děj mě skoro pokaždé překvapil a s nástupem druhé série jsem se dokonce na každý nový díl těšila. Takže opět škoda, škoda. ()

wlk1 

všechny recenze uživatele

Nechápu to vysoký hodnocení. Mě seriál přijde jako opakování toho samého pořád dokola. Někdo umře vrátí se den, to ještě chápu, ale stejná reakce všech lidí už nudí. Každý se musí naštvat, volat na ni poldy a pod. Myslím, že většina lidí by zavolala sanitku, nebo se aspoň pobavili na cizí účet. A tohle je základ věci co mi tomto seriálu vadí: chování lidí je a jejich reakce jsou asi jako křeček v bludišti. Celé to je nedodělané a tupe asi jako Buffy a Angel. Před deseti lety možná... dnes 1* ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Prečo také vysoké hodnotenie? Pretože mám proste Tru Calling rada. Každá časť sa mi páči, pretože každá časť má istý príbeh a to je super. Všetko sa to točí okolo Tru, čo je hlavná postava, ale to je fajn. Pretože jej život je zaujímavý, takisto aj ľudia v jej žviote - Daves je taký super, toho herca zbožújem... a Harrison:-). Nápad je predsa taký úžasný! To že ma mŕtvy človek požiada o pomoc a mne sa vráti deň a ja mám úžasný dar (prekliatie) zachrániť ho? V pravej podstate, dať mu život? A keď sa tam objaví Jack, má to už pravé grády. Zástanca pravidiel typu: No tak ho môžeš zachrániť, ale nechaj ho nech otrčí kopytá, pretože to tak "má byť" - to bol tiež dobrý nápad. Neodvažujem sa Tru Calling zrovnávať s nijakým iným seriálom. Som si istá že nejde o to najúžasnejšie seriálové dielo, poznám oveľa, oveľa, OVEĽA lepšie seriály typu Heroes, môj milovaný House, ale Tru je super seriál. 75%. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (10)

  • Přestože FOX původně v plánu na další sezónu uvedl 13 dalších epizod, v průběhu natáčení šestého dílu přišla společnost s tím, že tento díl bude posledním z celého seriálu. Herci a štáb se o zrušení dozvěděli poslední natáčecí den. (novoten)
  • Po posledním díle první série se u FOXu rozhodli, že seriál zruší. Nakonec je ale zviklaly údaje o sledovanosti, které se ve druhé polovině sezóny zvýšily. K záchraně Tru pomohl také fakt, že přímý konkurent, seriál Přátelé, na stanici NBC končil svou závěrečnou sezónu. (novoten)
  • Posledná natočená epizóda nebola nikdy normálne vysielaná, bola vysielaná iba ako súčasť "Tru Calling" Marathon stanice SCI FI Channel 21. januára 2008. (Mihail123)

Reklama

Reklama