Reklama

Reklama

Volání mrtvých

(seriál)
USA / Kanada, (2003–2005), 18 h 38 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

Eliza Dushku, Shawn Reaves, Zach Galifianakis, Matt Bomer, A.J. Cook, Jessica Collins, Benjamín Benítez, Jason Priestley, Evangeline Lilly, Alexandra Holden (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Tru v sebe objaví schopnosť, ktorá by mala zostať utajená. Táto bystrá a krásna čerstvá absolventka strednej školy sa chystá na nočnú "šichtu". Tru totiž pracuje v márnici a hneď prvú noc počuje zúfalé ženské volanie o pomoc. Ale ďalšie ráno sa Tru zobudí do toho istého dňa a má dvanásť hodín na to, aby zachránila život ženy, ktorú počula v noci umierať. Najskôr sa však Tru bude musieť naučiť využívať svoju novo nadobudnutú schopnosť. Svoje poslanie už totiž našla: Tru bude zachraňovať životy druhých ľudí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Kharsh 

všechny recenze uživatele

Celá první první řada byla tak na 3 hvězdy, ale druhá mi už začínala lézt na nervy. Z počáteční nejsilnější zbraně, se nakonec stala zbraň likvidace - seriálu pochopitelně... ano, myslím tím vracení se časem a dotyčnou mrtvolku (osobu) zachránit. Ono by to tak nevadilo, že se to neustále opakuje, ale pak už nastávaly díly, kdy se vrátili časem třeba 5 x nebo 6 x a to tvoří dokonale nepřehledný sled událostí... Lepší dvě hvězdy. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Seriál začal poměrně velmi slibně. Pravda, časem se díly podle jedné šablony lehce okoukaly, nicméně pořád si zachovávaly určitý standart. Tedy dokud se do toho neobul Brandon Walsh, který mi do děje nijak nepasoval. Sice se seriál posunul směrem ku předu, ovšem způsobem dle mého poněkud nešťasntým. Můj názor evidentně sdílela i televizní produkce, která seriál předčasně ukončila, což byla škoda. Za mne 60%. ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

1. série: Zajímavý nápad. Ne příliš výraznou Elizu zde doplňují charakterově dobře napsané i zahrané postavy (Harrison, Davis a nakonec i Jack). Je to podobné jako většina seriálů. Děje se tam pořád to samé, akorát pokaždé jinak, nebo přinejmenším jinak (na téhle bázi je založen třeba House MD). Některé díly skvělé, jiné zase trochu slabší, prostě normálka. Je zajímavé hodit do seriálu jako je tenhle Jasona Priestleye, kterého si každý pamatujeme z Beverly Hills. Netypická role přesvědčeného a přesvědčivého záporáka mu tady dokonale sedla. 2. série: ...má jen 6 dílů, což je velká škoda, protože končí v neukončeném, v nejlepším. Postavy se prohlubují, Jack a Harrison překonávají sami sebe a Eliza...ale jo, hraje slušně. Už jí to člověk věří. Tak proč to proboha zas utnuli? Tak brzo...kvalita nejde dolu, spíš nahoru. Což je opět důvod, proč člověk nepochopí, proč se tyhle seriály ukončují. 8.5.: Po důkladném rozjímání o seriálu musím zvýšit na 5. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to vlastně klasický koncept "case-of-the-week" seriálu, je Tru Calling docela nápaditý a se základním schématem si velmi dobře pohrává a kombinuje různé nápady, takže i přes stereotypní "náplň" to určitě není nuda. Obzvlášť, když se ve druhé sérii přitvrdí a už to zachraňování Tru tak pěkně nevychází. Škoda, že to utnuli tak brzy, protože příběhová linka se teprve až s druhou sérii začala docela rozjíždět. S postavami je to trochu horší. Eliza Dushku mi vždycky přišla poněkud umělohmotná a zatímco v Dollhouse to k ní sedělo, tady mě to její každodenní vstávání s dokonalými vlasy, líčením a nepomuchlanýma tvářičkama docela lezlo na nervy (ten díl, kde si ji každej pletl se striptérkou byl vlastně dost trefnej). Na bráchu průseráře jsem si ale rychle zvykl, na sestru ani moc ne (naštěstí se na ni postupně tvůrci vykašlali) a Zach je tu takový málo výrazný, což je trochu škoda. Postava Jacka Harpera to ovšem dost nakopla, byť se mi až do konce seriálu nijak zvlášť nepodařilo rozklíčovat jeho osobní motivace a jeho postava na mě působila hodně nevěrohodně. A jestli to byl scenáristický záměr či jen prostě fail se už asi nedozvíme. ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Prečo také vysoké hodnotenie? Pretože mám proste Tru Calling rada. Každá časť sa mi páči, pretože každá časť má istý príbeh a to je super. Všetko sa to točí okolo Tru, čo je hlavná postava, ale to je fajn. Pretože jej život je zaujímavý, takisto aj ľudia v jej žviote - Daves je taký super, toho herca zbožújem... a Harrison:-). Nápad je predsa taký úžasný! To že ma mŕtvy človek požiada o pomoc a mne sa vráti deň a ja mám úžasný dar (prekliatie) zachrániť ho? V pravej podstate, dať mu život? A keď sa tam objaví Jack, má to už pravé grády. Zástanca pravidiel typu: No tak ho môžeš zachrániť, ale nechaj ho nech otrčí kopytá, pretože to tak "má byť" - to bol tiež dobrý nápad. Neodvažujem sa Tru Calling zrovnávať s nijakým iným seriálom. Som si istá že nejde o to najúžasnejšie seriálové dielo, poznám oveľa, oveľa, OVEĽA lepšie seriály typu Heroes, môj milovaný House, ale Tru je super seriál. 75%. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (10)

  • Po dvoch sezónach bol seriál zrušený. (Mihail123)
  • Roli Tru psal autor Jon Harmon Feldman s myšlenkou na Elizu Dushku, ale nikdy si nemyslel, že by roli opravdu přijala. (novoten)

Reklama

Reklama