Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá mamba alias Nevěsta už má na svém kontě několik mrtvých a pomalu se blíží ke konečnému zúčtování. Je třeba ještě zabít Billa, bývalého milence, mistra a také otce dítěte, o němž se domnívá, že je mrtvé. Vzpomíná přitom, jak Billa nečekaně po několika měsících spatřila před kostelem v El Pasu, kde probíhala zkouška její svatby. Utekla od Billa, když zjistila, že je těhotná a že už kvůli němu nechce zabíjet a vést život profesionální vražedkyně. Po pouhých třech měsících ji ale Bill našel. Přestože se zprvu tvářil, že ji chce nechat na pokoji, do kostela vzápětí vtrhlo jeho komando a všechny postřílelo. Navzdory Billově střele do hlavy ale Beatrix nezemřela, jen zůstala čtyři roky v kómatu… Nyní se chystá na Billova bratra Budda, který žije na poušti v karavanu. Skryje se pod schody a čeká, až bude moci zaútočit. Budd ji ale předejde a postřelí dávkou soli. Pak jí píchne injekci, po které Nevěsta usne. Odveze ji na hřbitov, vykope hrob a ještě živou ji tam v rakvi uloží. Sebere jí meč, který jí vyrobil Hattori Hanza, a chce ho prodat další člence zabijáckého komanda Elle. Ta slíbí milion dolarů. Přijede za Buddem do jeho karavanu, a když on otevře kufřík s penězi, kousne ho černá mamba, která tam byla schovaná. Následkem prudkého jedu Budd zanedlouho umírá… Nevěsta, uvězněná v rakvi pod vrstvou země, si vzpomene, co ji naučil mistr Pai Mei. Tvrdý výcvik, jehož se jí od starého Číňana dostalo, teď přinesl své ovoce: podaří se jí vymanit z pout a prorazit holou pěstí dřevo rakve. Dostane se ven a jede do Buddova karavanu. Tam už se ale setká jen s Elle. Dojde k dlouhému zápasu, při němž se jí podaří dívku oslepit… Nyní už skutečně zbývá jen Bill. Nevěsta přemýšlí, kde ho má hledat. Navštíví proto starého Estebana, který byl pro Billa v dětství něco jako otec. Byl přítelem jeho matky a znal Billa jako malého chlapce. Protože má slabost pro hezké blondýny, prozradí jí, kde má Billa hledat... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (94)

  • Představitel Billa David Carradine svého času vyprávěl, jak v praxi na jeho obsazení došlo: "Zrovna jsem se vrátil z natáčení ve Španělsku a na záznamníku jsem měl pět vzkazů. Čtyři od Quentina a jeden od mého agenta. Řekl jsem si, že když je to pracovní záležitost, měl bych nejdřív zavolat agentovi a zjistit, co se děje. Dozvěděl jsem se, že mám roli ve filmu s Warrenem Beattym, který se jmenuje Kill Bill a bude ho režírovat Quentin. (...) Pomyslel jsem si: bezva, budu ve filmu s Warrenem Beattym!" S Tarantinem si domluvili schůzku ve thajské restauraci, v jejímž průběhu předal autor herci scénář a "pak mi vyprávěl docela dlouhý příběh o tom, jak se rozpadla 'romance' mezi ním a Warrenem Beattym. Když o tom přemýšlíte, Warren a Quentin jsou dva hodně rozdílní lidé. A i když se určitě vzájemně naprosto respektují, Quentin od svých herců vyžaduje víc než jen respekt. On potřebuje trochu té romance. Musí cítit, že jeden druhého prostě žerete. A tehdy vyšlo najevo, že Warrena ten materiál vlastně zas až tolik nebere. Že ho zvažoval hlavně proto, že to bylo něco, co ještě nikdy nedělal a co by od něj nikdo nečekal. A pak, trénink! Warren je herecká šlechta a já si ho fakt neumím představit, jak každé ráno o půl deváté přijde do tělocvičny a potí se a nechává se komandovat až do pěti. I když... možná by do toho šel, kdyby věděl, že bude cvičit s pěti z nejkrásnějších ženských na světě. Každopásně se tehdy s Quentinem v dobrém rozešli a Quentinovi došlo, že by měl oslovit mě." A pak, asi dva dny po onom obědě v thajské restauraci, "jsme asi tři hodny seděli u něj v bazénu a kecali o všem možném kromě toho filmu a bylo úplně jasné, že nám to spolu bude perfektně klapat." (NIRO)
  • Premiéra měla nakonec od prvního Kill Bill (2003) podstatně větší odstup, než bylo původně plánováno. Tarantino k tomu řekl: „Podle toho, jak nám šla postprodukce prvního dílu, jsme odhadli,jak dlouho nám asi zabere dvojka, a podle toho stanovili původní datum premiéry. A pak jsem zažil něco dost podivného. Než jsem dodělal jedničku, na dvojku jsem ani nesáhl. A pak jsme měli premiéru a já musel první díl propagovat, dávat rozhovory a chodit na tiskové konference. Takže jsem o filmu mluvil a mluvil a rozebíral ho ze všech možných i nemožných úhlů. A když jsem to všechno měl za sebou, měl jsem takový ten pocit dokončené práce. Jenže s tímhle pocitem jsem před sebou měl ještě práci na celém dalším filmu! Právě jsem projel celý svět a najednou jsem zase v té samé střižně s těmi samými lidmi. Trvalo mi skoro měsíc, než jsem se dokázal vrátit do normálních pracovních kolejí. Takže bylo jasné, že musíme premiéru odsunout.“ (NIRO)
  • Estebana Vihaia měl původně hrát Ricardo Montalban, mj. představitel titulního záporáka ze Star Treku: Khanova hněvu (1982), který byl citován hned v úvodu prvního Kill Bill (2003). Když ale Montalban nemohl dorazit na čtenou zkoušku, Tarantino poprosil Michaela Parkse, aby četl jeho repliky. Jeho podání se režisérovi tak zalibilo, že roli přeobsadil. (Montalban dostal poctivě zaplaceno, mimochodem.) (NIRO)
  • Tarantino původně zamýšlel, že se Pai Meiova (Gordon Liu) ústa budou pohybovat jako kdyby mluvil kantonskou čínštinou, ale přitom uslyšíme angličtinu - ve stylu nekvalitního dabingu, kterým byla v Americe vybavena řada postarších kung-fu filmů. (NIRO)
  • Filmová technika Pěti bodů a puklého srdce by skutečně mohla existovat. Ve skutečném světě se nazývá Dračí úder, Dotek smrti nebo Dim Mak. V odborné literatuře se touto tematikou zabývá například kniha „Bubiši – Bible karate“. Tyto vražedné techniky měl objevit čínský učenec Čang San-feng, který se zabýval akupunkturou a objevil tzv. zakázané body, do kterých se jehly rozhodně vpichovat nemají. Podle této knihy existuje několik technik, které mohou udeřeného nepřítele zabít nebo zmrzačit až s odstupem času. Traduje se, že tímto způsobem měl zemřít i herec Bruce Lee, jež v očích některých lidí zprofanoval tajná čínská bojová umění. Jeho smrt je dodnes předmětem mnoha spekulací. (Nick321)
  • Mexická píseň „Malagueña Salerosa“ v rockové verzi kapely Chingon Tarantina okouzlila natolik, že předělal celé závěrečné titulky tak, aby se k ní hodily. (Mautycka)
  • Při natáčení záběrů, v nichž se Beatrix řítí v autě po lesní cestě, utrpěla Uma Thurman nehodu a narazila s autem do stromu. Když se záběry dostaly po 15 letech na veřejnost, ocenila přístup režiséra Quentina Tarantina, že se nebál je zveřejnit a naopak obvinila producenty Lawrence Bendera, E. Bennetta Walshe a Harveyho Weinsteina z toho, že se snažili vše ututlat. Weinsteina navíc v rámci vlny #metoo obvinila ze sexuálního obtěžování. (Crust)
  • Natáčelo se od 17. června 2002 do 3. března 2003 v Kalifornii, Mexiku a Číně. (Varan)
  • Světová premiéra proběhla 8. dubna 2004 v Los Angeles. (Varan)
  • Jméno postavy Pai Mei (Gordon Liu) odkazuje na legendární bojové umění Bak Mei. (Yoshitsune)
  • V roce 2007 Tarantino otevřeně mluvil o dalším dílu série, kde by ve středu dění měli být dva přeživší členové Šílené 88 a dcera Vernity Green (Vivica A. Fox). Ovšem na premiéře filmu Nespoutaný Django (2012) prohlásil: “Vlastně nevím, jestli vůbec někdy bude Kill Bill 3. Uvidíme... ale pravděpodobně ne." (ČSFD)
  • Na horu, kde Pai Mei (Gordon Liu) trénoval Beatrix (Uma Thurman), musel štáb po celý týden zdolávat schody dlouhé přes 200 metrů. Mnozí poté trávili čas masážemi nohou. (Kama12)
  • Tarantino má auto Pussy Wagon (Kundolap) zaparkováno doma na dvorku. (Kama12)

Související novinky

Čtyřhodinový Nespoutaný Django?

Čtyřhodinový Nespoutaný Django?

25.05.2014

Quentin Tarantino už zase slibuje velké věci. Jeho fanoušci těžko zapomněli na to, že dlouho mluvil o čtyřhodinovém sestřihu Kill Billa a Kill Billa 2, který měl nést podtitul The Whole Bloody Affair… (více)

Zachraňte vojína Quentina

Zachraňte vojína Quentina

12.06.2008

Tarantinovci, póóózor! Zdá se, že Quentin má konečně jasno v otázce svého dalšího projektu. Však už bylo načase (všichni dobře víme, že Auto zabiják byla jen taková bokovka). Všichni víme, jak to s… (více)

Quentin Tarantino Presents...

Quentin Tarantino Presents...

11.03.2007

Na jaro tohoto roku začne natáčení motorkářského revenge-movie režiséra, scénáristy, herce a skutečné žijící legendy motorkářských filmů Larryho Bishopa (např. Anděl puštěný z řetězu) pod názvem HELL… (více)

Reklama

Reklama