Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koho by napadlo, že kouzelník Magiáš (V. Hašek) bude potřebovat doktora! Když však spolkne švestku a ztratí hlas, musí se jeho pomocník Vincek (M. Pešek) hodně snažit, aby dostal na Hejšovinu slovutné lékaře – hronovského, kosteleckého a skalického (V. Menšík, P. Nárožný a L. Lipský). Nejdříve mu ale dají pěkně za vyučenou – pořádně ho vystraší… Protože ale doktoři musejí pomáhat nemocným, i kdyby si o nich nic dobrého nemysleli, kouzelníka Magiáše nakonec vyléčí nejen z nemoci, ale i od zla. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

Jozka7 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších studiových pohádek. Její výprava je sice chudičká, ale o tak kvalitní předloze a špičkových hereckých výkonech si řada dnešních výpravných pohádek může nechat jen zdát. Součástí tohoto hereckého koncertu plného nesmrtelných hlášek je i právě zesnulý Michal Pešek... Mimochodem, pohádka hezky motivuje k výpravě na Hejšovinu. Tato nádherná hora v bývalém hrabství kladském bývala po staletí součástí českých zemí, dnes je při cestě k ní nutno překročit polské hranice. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hejkal, jenž se stal operním sólistou a sklízí úspěchy v roli Lohengrina, revmatický vodník mířící do lázní, rusalka, která má (i navzdory zlomené noze) našlápnuto ke kariéře v televizi, děsící vyděšený kouzelník a především trojice pánů doktorů, jimž není žádná nemoc neznámá... Na Doktorskou se vždycky rád podívám. ()

Reklama

duddek 

všechny recenze uživatele

Pohádka protkaná slovním humorem, ten si ale užijí spíš dospělí – z pohledu dětí asi nic moc. "Špatný, půl šestý," zakončuje Nárožný rozmrzele měření tepu. :) A koketnice Molavcová je bezchybná, následný pozdrav medvědovi taktéž. Děj je ale přece jenom notně chudý a místy otravný (hlavně když je na plátně Vincek). "Let kolik je vám? Jak jste starej jako?" - "Já nevim, pane doktor." - "No... to je přece požehnanej věk. To zase to revma na ty roky neni tak špatný." :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vynikající Čapkova pohádka, která nebyla ani tak o léčení zlého čaroděje Magiáše jako spíš o nadčasovém humoru nejenom z lékařského prostředí. I přes dnes už téměř směšně chudičkou studiovou formu má dětem i dospělým mnoho co nabídnout, i když je to především zásluha hvězdné herecké sestavy, zejména pánů doktorů. Na Císlerova Hejkala vyléčeného v operního pěvce se nedá zapomenout:) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Karel Čapek psal krásné pohádky a měl by obrovskou radost, že ještě krásněji byly ztvárněny. Doktorská pohádka navíc exceluje plejádou nejlepších komediálních a dětských herců. A i když mě tentokrát moc nezaujaly kulisy, velkoryse to přehlédnu, protože díky dámám a pánům bavičům jsem se bavil i jako dospělý. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Hejšovina (Szczeliniec Wielki), kde sídlí kouzelník Magiáš, je pískovcová stolová hora v Polsku stojící kousek od českých hranic. Karel Čapek ji zmiňoval ve svých pohádkách, neboť pochází z blízkých Malých Svatoňovic. (rakovnik)

Reklama

Reklama