Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S kriminalisty kapitánem Tůmou a nadporučíkem Líbalem (v podání nezvyklé, ale dokonale ladící dvojice K. HögerJ. Bek) jsme se poprvé setkali ve filmu 105% alibi, v němž brilantně vyřešili případ vraždy. Úspěch inspiroval scenáristu Karla Copa a režiséra Vladimíra Čecha k dalším dvěma filmům, které spojuje slůvko alibi – Kde alibi nestačí a Alibi na vodě... V příběhu nazvaném Kde alibi nestačí vyšetřovatelé Tůma a Líbal sledují stopu neznámého vraha. Vede k bandě, která prodává údajně „švýcarský“ lék Cordofilin lidem se srdečními chorobami, a tak má na svědomí smrt několika nemocných. Vyšetřování a stopa po zmizelém Josefu Šestákovi (B. Šmída), jednomu z prostředníků prodeje, je pak zavede do luxusního mezinárodního hotelu v Karlových Varech a skladů Mediky, kde bylo zcizeno velké množství B-komplexu. Okruh podezřelých se neustále rozšiřuje. Jeden z nich je vrah. Všichni však mají alibi… (Česká televize)

(více)

Recenze (138)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Toto som si ako kriminálku vôbec neužil, skôr som to pretrpel. Zaujímavá bola akurát Nového postava a jeho staromódny prejav. Zvyšok, čo sa hral na súdruhov vyšetrovateľov, sa len potácal hore-dole a akože riešil prípad. Ani záverečné nemastné-neslané vyvrcholenie nič zaujímavé neprinieslo. (11.12.2013) –––– Túto staromódnu socialistickú kriminálku som ocenil až na druhýkrát, po rokoch a so znalosťou súvisiacich filmov. Obsahuje veľmi zaujímavé netradičné scény, jednou z nich je predtitulkové intro. Obsadenie filmu je výborné, pohľad na 'Hujera' vždy poteší, mladý Tříska a postarší Nový, pri nich nie je o čom pochybovať. Takže rád pridam dve hviezdy. (16.11.2023) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Druhá detektivka z třídílné série s kapitánem Tůmou (Karlem Högerem) a poručíkem Líbalem (Josef Bek). Klasická detektivka s vraždou a velkým podvodem. Oba hlavní hrdinové jsou stěžejní postavy a především díky Högerovi stojí film za vidění. Nepřináší nic zásadního na poli české detektivky, ale je slušnou částí zapadající do zajetých krimi kolejí. Potěší krásná mladá role Josefa Abrháma. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pro mne vrchol Tůmovsko-Líbalovské kriminální série. Bez ohledu na zápletku přitaženou za vlasy a propagandistický osten okatě z filmu čnící, je tento snímek plný vtipných dialogů a dobře zahraných postav, kterým vévodí v jedné ze svých nejlepších pozdních rolí Oldřich Nový, coby zahořklý, cinický a ironický řiditel hotelu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Jednou, pane Tůmo, poznáte, že už máte po sezóně. A to už pak nepomůžou žádné citáty.- Stejně jako předchozí snímek i tenhle stojí především na hereckých výkonech. Je radost se dívat nejen na osvědčenou dvojici Höger-Bek, ale i na Jana Třísku, kterému stačí jen mimika, aby divák hned věděl, v jakém rozpoložení se jeho postava nachází. Příjemné kulisy lázeňského města a k tomu přiměřeně napínavý příběh. A Tůma se snaží přesvědčit nejen filmové postavy, nýbrž i diváky o tom, že být ve straně ještě neznamená být také slušný a bezúhonný... A stejně jako předchozí snímek i tento by mohl sloužit jako dlouhá reklama na cigarety. Hulili téměř všichni, často a všude. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než jsem si pamatoval. Od úvodního vtípku po jeho variaci v závěru zábavná detektivka, která přihodila pořádnou dávku humoru, aniž by přitom musela slevit na položkách napětí a drama. Opět spousta podezřelých, opět spousta alibi, a mezitím proplouvá hláškující Karel Höger s Josefem Bekem, který sice občas také nějakou hláškou vyrovnává skóre, ale přesto je trochu odsunut spíš do role nahrávěce. Výborný je Oldřich Nový, který neslevil ze svého prvorepublikového šarmu, ale přitom v závěru s přehledem předvedl láhudkového drsňáka a několika přesně mířenými... větami zvítězil nad sebědomým mlaďochem K.O. Napínavá, zábavná detektivka, která nenudila ani okamžik. A vyčítat jí to ideologické blýskání je asi jako vyčítat černobílému filmu, že je málo barevný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V titulcích na začátku filmu je v dalších rolích uveden František Kovařík. Správně je jeho příjmení Kovářík. (Sooky)
  • Filmovalo se v Karlových Varech. (M.B)

Reklama

Reklama