Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak toto není vůbec špatně natočené drama, které vypráví příběh o dvojici přátel George Miltona a Lennie Smalla, kteří musí neustále putovat od farmy k farmě aby si vydělali peníze na živobytí. Není to však vůbec snadné, jelikož Lennie Small má na každé farmě problémy se ženskýma. Tím pádem musí spolu vždy utíkat a na samotné živobytí moc peněz nezbývá, natož na jejich společný sen - mít vlastní statek, kde bude Lennie chovat králíky. [7,5/10] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dramata se sympaticky retardovanými jedinci obvykle bez potíží získávají oblibu u odborné obce, ale mé cynické JÁ málokdy přesvědčí o své výjimečnosti. A ani tato Steinbeckova klasika mne nedokázala přivést do extáze, přestože mi nabídla nekonečně rozvleklý příběh. Chyba je samozřejmě ve mně, protože já naivně očekávám i od psychologického dramatu jistou porci zábavného odlehčení, ale tu mi seriózní dramata nečestně a nesportovně upírají. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Filmové adaptace jednoho z nejpůsobivějších románů, co jsem kdy četla, jsem se trochu bála (ano - Steinbeck je odpradávna moje slabost). Ale tohle se hodně povedlo. Menší výhradu mám k postavě Lennieho - v románu je to obr, ve filmu ale velikostně zapadá mezi ostatní chlapy. Ne - vyčítat Johnu Malkovichovi, že nenarostl do enormních rozměrů se nedá, zvlášť když mu tato role padla jako ulitá. Tady je to jednoznačně plná! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Doslova krásny film. Knihu som nečítal, ale počas filmu som zistil, že príbeh je mi povedomý. Povedal by som, že sa jedná o akýsi exemplárny príbeh, taký, ktorý formuje kultúrne dejiny, spoločne napríklad s Hamletom, Pýchou a predsudkom atď. Gary Sinise ho natočil pomerne konvenčne, ale v tom dobrom slova zmysle. Scenár je totiž výborne napísaný, stačilo, ak ho dostane do rúk iba inteligentný režisér. Tým mám na mysli, že sú nám postupne prezentované udalosti (zastrelenie psa, uškrtenie myši), ktoré sa neskôr znova dejú v iných variáciách a dodávajú filmu nesmiernu hĺbku. 90% a po dlhšom uložení v hlave možno zaokrúhlim hore. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kdybych dopředu neznal režiséra filmu, nikdo by mě nepřesvědčil, že to netočil Darabont. Takhle jsem si aspoň říkal, že Sinise měl nejspíš Darabonta našprtaného do poslední minuty a dokázal to perfektně zúročit. Pak ale koukám - WTF - 1992? Dva roky před Vykoupením?!!? Tak to teda klobouk dolů. Sinise to natočil a zahrál asi nejlíp jak mohl. Z Malkoviche, který se navíc na roli vůbec nehodí, vymačkal snad to nejlepší co šlo. Charakterní herec historických filmů tady předvádí debila tak neuvěřitelným způsobem, že si chvílema říkáte, jestli ho Sinise náhodou něčím tajně nanadopoval. Příběh ale bohužel silně doplácí na svou knižní předlohu. Ta má totiž jen asi 89 stránek a i když to, co vidíte, je neskutečná kvalita, na 115 minut je to holt zatraceně málo. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama