Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jako ztřeštěná komedie z golfového prostředí snímek přímo útočí na naše bránice. Adam Sandler se tu ve své roli až neskutečně naplno vyřádil. Místy by sice mohl krapet ubrat plyn, neboť jeho výkon hraničí až s přehráváním, ale jinak to má šťávu a vtip a to je na komedii to nejhlavnější. Dá se říci, že se jedná o jeden z jeho lepších filmů z devadesátých let, ke kterému se dá bezpochyby vracet. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé! Kouknul jsem se na to, protože jsem to kdysi dávno viděl a zdálo se mi to dobré. Nebylo! Vtipných scén je tady co bych na jedné ruce napočítal a to je ten hlavní problém. Příběh je totiž klasika, nic nového. Být to vtipné, je to v pohodě a příběh by to malinko vynahradilo. Ale todle bylo opravdu téměř nevtipné a po většinu času o ničem a nudné. Howgh! ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Ikdyž jsou Rivalové s přibývajícím časem poněkud stereotypní, jde o svěží vítr do plachet golfového sportovního odvětví. Lehce impulsivní Sandler tomu dává šmrnc a my se můžeme na vlastní oči přesvědčit, že spojení hokeje a golfu nemusí být vůbec na škodu. Navíc se dá takto docela slušně vydělat. Trochu mě ale mrzela nedotažená událost kolem B. Stillera a Sandelrovy babičky. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Duganův razantní odpal mimo můj green humoru - přímo do jezírka golfového klubu, na dno vedle Sandlerovic postav vznětlivých buranů s gerontofilními sklony. Jménem Asociace na ochranu práv aligátorů se ostře ohrazuji proti tomu, že zde bylo toto neškodné zvíře označeno za viníka amputace pravé horní končetiny pana Carla Weatherse. Každé malé dítě přeci ví, že mu ji už dávno předtím ufiknul Predátor plasmovým dělem.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Happy Gilmore je úplně typickou sandlerovkou v tom dobrém a i v tom špatném. Pokud hledáte obyčejnou nenáročnou zábavu, tak je Happy Gilmore ideální volbou. Příběh je úplně jednoduchej a podle té nejprovařenější šablony jdoucí, humor neni kdovíjak sofistikovaný - vesměs je to o tom, ze Sandler neustále někoho mydlí a nadává. Narozdíl od některých pozdějších sandlerovek to není zas tak buranské a nechutnosti chybí úplně. Kdo má rád Sandlerovy gagy a jeho filmy celkově, myslím, že s Happy Gilmore nic nezkazí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy si při rozhovoru s Happym (Adam Sandler) objedná McGavin (Christopher McDonald) Martiny, dává si do skleničky napíchlé 2 olivy. V dalším záběru je však ve skleničce oliva jen 1. (Ruuzha)
  • Natáčelo se od 6. července do 1. září 1995 v kanadské provincii Britská Kolumbie. (BMW12)
  • Happy Gilmore (Adam Sandler) ve filmu nosí několik variací dresu hokejového klubu z NHL Boston Bruins. (lskala)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama