Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení, jak samotným filmem, tak hlavně předvedeným hereckým výkonem Adama Sandlera. Ačkoliv za tento film nominován na Razziers, tak mě se jeho výkon moc líbil. Možná je to i jeho nejlepší herecký výkon, ale také tam jde o tu jeho roli. Ten vyhořelý hokejista, z něhož se časem stane cholerický, impulzivní frajírek na golfu mu doslova sedl. Jemu obstojně sekunduje v roli jeho největšího rivala bručoun Christopher McDonald a cenné rady mu dodává jednoruký Apollo Creed. [6785. hodnocení, 199. komentář, 65%] ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Základní kámen slávy Adama Sandlera. Tahle geniální komedie nesedne každému, ale předurčila už napořád směr, kterým se bude Sandler ubírat. Osobitý styl humoru (někdo by řekl trapného) dua Dugan-Snadler je zde dobře vybroušený jako zářivý diamant. Na tomto filmu se Sandler udělal a já si to vždycky rád pustím, když se budu chtít dobře pobavit. Nedoporučuju to snobům a milovníkům golfu. Tohle je naprosto dokonalá satira, která si podává tento snobský sport tak, jak to nikdo jiný nedokázal. ()

Reklama

J.Cobra 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z prvních "sandlerovek" co jsem kdy viděl. Kdybych chtěl, určitě bych jí našel i někde na staré VHSce. I po tolika letech se u téhle komedie zasměju. Při prvním shlednutí jsem se ale trhal smíchy na kusy!!! A pro ty, co už mají dost Adama Sandlera jako idiota s dobrým srdcem, ať si pustí "Volání o pomoc". (Komentář ze září 2009). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvnich 40 minut je neskutecnej hyper masakr. Sandler jako naprosto buranskej vztekloun a rvac, kterej kazdyho serve nebo rovnou sereze, jedna komedialni situace za druhou a cameo Stillera tentokrat v zaporny roli. Proste rozjezd je naprosto hyper gigantickej a tech 40 minut sem se snad smal v kuse. Pak precejen dojde na klasickej vyvoj deje, naky to klise, Sandler se sklidni a spolu s tim ubyde zabavnost, ale neznamena to, ze by film pak prestal bejt vtipnej, porad je cemu se zasmat, navic ty odpaly jsou pekne natoceny. Neni to cistejch 5*, ale dam je, protoze jsem se fakt skvele bavil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že je golf pro snoby, je všeobecně známá věc. Adam Sandler z ní ale dokázal udělat ještě k tomu něco, co si od té doby snad ani nikdo nedovolil. Dokázal si z ní udělat legraci. Ku pomoci měl postavu Happyho Gilmora a dokonalého Bena Stillera, který by si zasloužil větší prostor a určitě bych ho rád s Adamem opět viděl v jednom filmu. Rivalové jsou tak jednou z nejlepších komedií, co jsem kdy viděl a už teď se řadí mezi elitu, na kterou budu chtít koukat pokaždé, když si budu potřebovat zlepšit náladu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy si při rozhovoru s Happym (Adam Sandler) objedná McGavin (Christopher McDonald) Martiny, dává si do skleničky napíchlé 2 olivy. V dalším záběru je však ve skleničce oliva jen 1. (Ruuzha)
  • Hokejový hráč, kterého na začátku Happy (Adam Sandler) zmiňuje, je Terry O'Reilly. (KucC)
  • Jedná se o druhý herecký výkon v řadě, za který si Adam Sandler zasloužil nominaci na Razzie award pro nejhoršího herce. (KucC)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama