Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

mr.kliky 

všechny recenze uživatele

babička v masce genea simmonse z kiss mě bere dodneška.. oblíbená pakárna už od doby, kdy jsem byl ještě malej jantar a zkrátka - buranskej agresor sandler, slizák mcdonald a pečovatel stiller jsou fakt bezva postavičky..a "mimochodem, moje přítelkyně je mrtvá, spadla z útesu a zabila se", je nejlepší balící hláška všech dob. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Sandlera vcelku mohu, ale Sandler ve sportovních ,,filmech,, to je jak pěst na oko... A zde to navíc nebylo ani tak o golfu jako o krocení emocí cholerika. Jeho arogantní sok nebyl nijak příjemný, ale dle záběrů to byl Pan golfista tudíž nechápu, proč měl ze Sandlera tak nahnáno a musel se tak vztekat a nakonec prohrát či řešit nějaké věci jako Sandlerův dům atd... Takovému hráči by měl být nějaký amatér (který ani neumí patovat) úplně ,,volný,,. Jinak velmi pobavilo hodnocení jamek - sok hodí míček do jezera a pomalu neztratí. Nebo Sandler mine pak hraje dál a 3x mine a hned na to míček hodí do lesa a jak se změní skóre na tabuli? Sandler je stále pod parem a ,,jen,, o 4 rány za sokem = musel nahrabat fůru úderů pod par na předchozích jamkách, aby byl na tom tak dobře, což se logicky nestalo tudíž, kde byla ta ztráta? Asi ve scénáři. Jako bída občas jsme se pousmál = 2z5 jsou až kam. ()

Reklama

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl humoru mi opravdu sedí, Sandlera vážně můžu, narozdíl třeba od Apattowa, Rogena, Hilla a spol., i když nepopírám, že se jim něco povedlo. Jsem zvědavý až uvidím Funny people, jak se tohle spojení vydařilo. Jinak Happy Gilmore je pecka nabitá cholerickými výstupy, kdy Sandler každého zmlátí, perfektní postavou houmlesdáckého kedíka, který nic neříká, pouze mlčky jedná, skvělou vedlejší rolí Carla Weatherse, coby golfové legendy s dřevěnou rukou a jeho aligátorem s jedním okem, sympatické Julie Bowen a nesympatického Bena Stillera... Rozesmálo mě to jako obvykle u Sandlerovky, zkrátka paráda. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Klasický, 100x okoukaný příběh, Sendler jako dobrosrdečný idiot, který pro nějakou tu ránu pěstí nemusí chodit daleko a občas velmi stupidní vtípky. Ok, je to blbost,ale...velmi zdařilá blbost, u které jsem se skvěle pobavil a zasmál. Navíc, Ben Stiller je jako sadistický ošetřovatel neodolatelný a některé vtipy se opravdu povedly. Jedna z nejlepších Sanlerových komedií. Tři bodíky berte jako jedno z max. hodnocení v daném odvětví. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

A ďalšia z "milióna" komédií, v ktorej hrá "hviezda" komédií 90.rokov 20.storčia Adam Sandler (a tiež Ben Stiller). Áno, je to hlúpe - agresívny hráč hokeja sa náhodou pripletie ku golfu a vyhrá celý šampionát, pričom nikdy predtým nedržal golfovú palicu. Ale je to proste komédia. Nečakajte žiadny napínavý Tin Cup s Kostnerom. Tu sa to vyložene zameriava na zábavu a nie samotný turnaj. Stupídne je aj to v akom oblečení Sandler ten golf hrá. V tričku a rozopnutej košeli sa asi dobre nehrá. Pochválim krátku, asi 10 sekundovú scénu so sexi Julie Bowen na kurte na posteli v pančuškách a spodnom prádle. Účasť už zosnulého padúcha z Bonda Richarda Kiela tiež potešila. Film na nudnú nedeľu ako stvorený. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy si při rozhovoru s Happym (Adam Sandler) objedná McGavin (Christopher McDonald) Martiny, dává si do skleničky napíchlé 2 olivy. V dalším záběru je však ve skleničce oliva jen 1. (Ruuzha)
  • Jedná se o druhý herecký výkon v řadě, za který si Adam Sandler zasloužil nominaci na Razzie award pro nejhoršího herce. (KucC)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. února 1996 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama