Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Elmo McElroy (Samuel L.Jackson) je jedním z nejlepších chemiků na této planetě. Své znalosti ale překvapivě (nebo možná ne) nedává k využítí vědě, ale výrobě nových drog. Nyní přijíždí do Anglie, kde chce prodat svoji novou (a lepší) drogu POS 51 některému z Liverpoolských drogových kartelů. Zde se dává do paktu s místním mafiánským přicmrndávačem Felixem DeSouzou (Robert Carlyle), mimo jiné vášnivým fanouškem místního fotbalového týmu (kdo jiný by vlítl do konkurenčního Manchersterského baru s hymnou Liverpoolu na rtech). McElroy ale netuší, že na jeho hlavu je vypsána odměna, o kterou se snaží nájemná vražedkyně Dawn (Emily Mortimer), čirou náhodou bývalá Felixova přítelkyně. Kolotoč peněz, drog a podrazů se může rozject - ale znáte to, kdo se směje naposled ... Film jsem viděl před několika lety, a tenkrát mě moc neuchvátil, a vlastně jediné co jsem si z něj pamatoval, bylo to, že mne "seznámil" s Robertem Carlylem (dokonce jsem si tenkrát nějak "nevšiml" Samuela L. Jacksona :) ). Ale opakování je matka moudrosti, a tentokrát mne film zaujal mnohem víc. Filmy z anglického/irského podsvětí docela můžu, a Carlylovo "fok" je tady naprosto úžasné. Samuel L. Jackson je v kiltu minimálně dost zajímavej, Emily Mortimer krásná a Rhys Ifans je super cvok. Navíc je ve filmu dost slušná hudba. Tak proč ne.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ronny Yu nevie pracovať s nadhľadom a cynikou, ktoré tu trebalo. Scéna, kedy Samuel L. Jackson hádže tancujúcim návštevníkom diskotéky tabletky, film úplne zabila. Postavy sú flákačskí šmejdi a nie sú vôbec cool. A režisér chce, aby sme s nimi sympatizovali. Vtípkov je tu hromada, ale väčšina z nich je slabo vypointovaná. Len ich preniesť z úst herca holt nestačí. Dynamiku film má, ale bez humoru a sympatií k postavám sa stáva iba urýchlovačom toku nudy. ()

Reklama

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Fotbal,drogy, nevkusný hadry, "scouse ascent", limey - vítá vás Liver fucking fool, takhle to zde chodí, stavte se za mnou na pár dní a nechte se přesvědčit, že tohle není jen scénáritsický výtěr konečníku bezbožného patolízala, ale vcelku trefná podoba města Beatles. Shits takes time and effort you fucking twats 7/10 caper ()

monolog 

všechny recenze uživatele

No, pro mě je to jedna z lepších krimikomedií, který Američani natočili. V některých ohledech i mnohem lepší, než třeba Podfu(c)k, i když na Sbal prachy a vypadni to pravděpodobně nemá. Nesouhlasím s několika dalšími, že humor tady je těžkej, nepříliš zábavnej a film neodsejpá a že je to klišoidní nuda. Klišé tam samozřejmě jsou, a v této chvíli si nějak nemůžu vybavit jedinej film, kde by nebylo nějaký klišé (ať už v rámci žánru, nebo filmové tvorby obecně). Rychlé slovní přestřelky Elma a Felixe jsou někdy opravdu pěkný, některý hlášky jsou fakt nezapomenutelný: Řek sem, aby ses o něj postaral, a ne aby ses o něj postaral. Šedesátý léta skončily. atd. A toho auťáku je fakt škoda. Člověk by taky neřekl, že felixe hraje ten samý člověk, jako Hitlera. Prostě hodně dobrá akční komedie, která zabaví a o nic jinýho ani u tohohle žánru nikdy nešlo. A to že je trochu lineárnější? No co, tak se může člověk nechat unášet jízdou a nepřemýšlet, jak se to vlastně všechno vyvrbí. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedená krimi-komedie (taková dost střelená), která staví především na rozporuplné dvojici ústředních zlodějíčků (Jackson a Carlyle); potěší však i vedlejší postavy - Mortimer, Pertwee a Ifans. Pro mě však hlavní devízou byla lokace Liverpoolu a fanoušci FC Liverpoolu si také najdou své:o)). Ještě za 4 hvězdy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 180krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Natáčení probíhalo převážně v americkém Los Angeles a na zámku Cholmondeley v anglickém Cheshire. (Terva)
  • V roce 2001, ve kterém se děj filmu odehrává, vyhrál Liverpool domácí duel s Manchesterem United. V té době v Liverpoolu hráli i dva čeští hráči (Vladimír Šmicer a Patrik Berger), avšak ani teoreticky bychom je nemohli vidět hrát, protože do duelu s MU nenastoupil ani jeden z nich. (Baltazzar)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama