Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waynův svět je bláznivý a rozverný film, kde vedle rockových melodií a "odvázaných koček" najdete i nejodvázanější hostitele - Wayna Campbella a Gartha Algara. A když jim ještě druhořadý pracovník TV nabídne tučnou smlouvu, nemohou ti dva uvěřit svému štěstí. Brzy ale zjistí, že cesta ke slávě je trnitá, plná nebezpečí, svodů a příležitostí k mejdanům. Dokáže Wayne získat city rockové bohyně Cassandry a "utrhne" i Garth dívku svých snů? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (141)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

No, to zase jednou byla debilní kokotina. Měl jsem vážné problémy ten nesmysl celý dokoukat. Celý "příběh" je postaven na dvou trapných retoších se strašně debilními sestřihy a ještě horšími ksichty. Příběh jsem narval do uvozovek, protože se jedná spíše o hromadu hoven, než o něco víc. Šílená a ubíjející nuda od debilního počátku až do úplně debilního konce. Tohle je absolutní vrchol debility. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pubertální blbina, v pubertě kultovní, po letech ale hodně vyčichlá, nicméně definující humor a styl komedií Mikea Myerse. Zůstalo jen pár dobrých nápadů, fórů a cameo roliček (Ed O´Neill, Robert Patrick!), hudba, která mě ale nikdy nebrala a nadčasová kreace Mikea coby Waynea. A Bohémská rapsodie samozřejmě. ()

Reklama

strpozdiv 

všechny recenze uživatele

Vždycky se mi eklovalo pitvoření Mikea Myerse, ale zde mu to pravděpodobně prominete, v nejhorším tomu snad i přijdete na chuť. Kultovní? Opravdu nevím v jakém slova smyslu. Jestliže tu byla ambice pojmenovat dobu devadesátek a její tv popkulturu, tak autorka udělala spíše audiovizuální coming out k hravým osmdesátkám. Má to základní fluidum, které to celé tmelí a drží pohromadě, což je u absurdit to nejdůležitější. Celkem zábavná raritka, proto čtyři hvězdy. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Kultovní blbost. Jinak se to říct nedá. Je to natočen tím nejlacinějším způsobem bez jakýchkoliv ambicióznějších hereckých výkonů. Scénář je očividně sepsán horkou jehlou. I přesto se tu projevuje typický Meyersův humor, který však dosáhl naprosté dokonalosti až v powersovské trilogii. Neříkám, že ta je dokonalá, ale lepší vedení herců, a přeci jen větší obnos peněz, dělají z Meyerse skvělého komika. Což mi přijde jako hlavní opak Wayneova světa, ve kterém Wayne a Garth nedokáží svobodně tvořit pod něčím dohledemale tak už to bývá ()

Idoviren 

všechny recenze uživatele

Geniální komedie. Waynův svět šel do velkoobchodu s filmovými hláškami a koupil to nejlepší co tam měli, a že toho bylo hodně. Jedna, pro mě skoro až ikonická, replika nabitá humorem střídá druhou a všechno je to kombinované se skvělými ksichty a úzkými boky mladého Mika Meyerse. Všechny tyto faktory dávají dohromady kultovní podívanou. Nemůžu si pomoct, ale navždycky jsem se zamilovala do Waynovy verze Bohemian Rhapsody. A když po něčem toužím, musí to být mé, ó ano, musí to být mé... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (16)

  • Soundtrack byl úspěšný, dostal se až na vrchol americké hitparády. (GreatestFan)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Noc oživlých herců

Noc oživlých herců

03.01.2007

Neberouc do úvahy jeho práce na namluvení Shreka, Mike Myers se z filmového plátna ztratil stejně rychlo, jako se na něj v roce 1992 skrz Waynův svět dostal. Člověk by řekl, že se tak stane další… (více)

Reklama

Reklama