Reklama

Reklama

Film se odehrává kolem roku 1930, v období ekonomické krize v Londýně (v období, ve kterém se odehrávají i původní knihy) a předlohou mu bylo dalších sedm knih od P. L. Traversové. Ve filmu jsou děti známé z původního filmu, Michal (Ben Whishaw) a Jana (Emily Mortimer), už dospělé. V Třešňové ulici žije Michal se svými třemi dětmi a vychovatelkou Ellen (Julie Walters). Poté, co Michal prodělá osobní ztrátu, objeví se v rodině Banksových opět tajemná chůva Mary Poppins (Emily Blunt). Za pomoci veselého lampáře Jacka (Lin-Manuel Miranda) a svých jedinečných kouzelných schopností pomůže rodině znovu nalézt ztracenou radost a štěstí. Mary Poppins rovněž seznámí děti s celou řadou barvitých a svérázných postav, včetně své výstřední sestřenice Topsy (Meryl Streep). (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (138)

Nin 

všechny recenze uživatele

První dojem: Wow, ono se to povedlo. Emily Blunt jako Mary Poppins je naprostá trefa do černýho, má šarm i herecké schopnosti, a i další role jsou hodně dobře zahrány, včetně malých dětí. První hodina je kouzelná muzikálová podívaná, která je technicky skvěle zvládnutá, hlavně vstup do animovaného světa potěší. V druhé půlce filmu se už ale dostavuje únava materiálu a slaboučký příběh. S přimhouřenýma očima je tohle ale pořád velmi slušná pohádka. (7/10) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt je vitálna a rozhodne sa snaží byť dôstojnou nástupkyňou Julie Andrews, ktorá odmietla malé cameo. Akoby vedela prečo. Mary Poppins sa vracia - vychádza z originálu až do tej miery, že svojím spôsobom nejde ani tak o sequel, ako skôr o remake. Navyše taký, v ktorom je všetko na o level nižšej úrovni, čo je pri súčasných technologických možnostiach v skutku nepríjemné. Ďaleko pútavejšie by asi bývalo bolo ísť si svoju vlastnou cestou a urobiť zábavu zo situácií, akých sme sa minule nenazdali. Mary Poppins sa vracia je bohužiaľ celkom gýčovitá prehliadka, ktorá sa za celý čas nevymaní z kŕča. Tvorcom nemožno uprieť snahu, že sa chceli najlepšie vyrovnať originálu (pretože prekonať ho v súčasnosti zrejme nie je možné), lenže to jednoducho nevyšlo. A to nikdy nie je dobré. Navyše vyvoláva nejasnosti ohľadom titulnej postavy, ktoré zostanú nezodpovedané - nejde len o to pochybné vrátenie času. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvý film niekedy z doby kamennej predstavoval pre mňa ťažko stráviteľné peklo, čím rozhodne patrím k menšine. Malo to ale jednu výhodu, od návratu Mary som neočakával zhola nič, snáď len vyše dvojhodinovú pohyblivú fotogalériu Emily Blunt. Takže som rád, že som sa nenudil, že som sa v tomto uletenom a značne infantilnom svete cítil celkom príjemne, ale okrem zápletky s nejakým dlhom som si nič dejotvorné nevšimol. Len neviem, čo si myslieť o finále, v ktorom Mary buď preukázala riadne čierny zmysel pre humor, alebo záľubu v sledovaní činnosti, pri ktorej sú jej milovaní na hranici smrti, pričom pomôže už keď to smrteľníci nezvládajú. Milostná linka sa rieši iba v prípade jedného páru, pričom tých smutných a osamelých je tu celá plejáda, vrátane chúďatka Mary, ktorá sa ale tvári, že je husto nad vecou. Neverím jej a kľudne môže priletieť ku mne domov, keď jej bude vážne smutno. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Dávám stejné hodnocení jako původní Mary Poppins, protože už v původním filmu mi příšla jako postava otravná a přechytralá. Julie Andrews aspoň líp zpívala. Podobné nudná a otravná jsou muzikálová čísla s tím, že v pokračování není žádná chytlavá melodie. Dějově to není žádná sláva, ale musím ocenit sympatické původní sourozence v podání mých oblíbených herců Bena Whishawa a Emily Mortimer. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Už se mi moc nestává, že bych psal komentáře s odstupem času, ale Mary Poppins jsem z nějakého důvodu neohodnotil. Každopádně se dílky tomu po nějaké době setkávám s konceptem toho, že si po dvou letech prakticky nepamatuju, o čem ten film byl a co se v něm dělo - je to mnohem tragičtější, než se zdá, protože původní Mary Poppins byla obrovský trhák a vnímaná od začátku jako nadčasové dílo (ve smyslu: Bude Disneymu vydělávat až do konce světa). Tenhle film zmizel pomalu dřív, než se stihl pořádně manifestovat... Je to smutná reprezentace současného mainstreamu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu má cameo i Karen Dotrice, která si zahrála malou Jane Banks ve snímku z roku 1964 Mary Poppins. Ve filmu se objeví jako „Elegantní dáma“. (Streeper)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. listopadu 2018 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama