Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean Valjean se dostal na galeje za to, že ukradl kousek chleba pro svou hladovějící rodinu. Díky neúspěšným pokusům o útěk byl z nucených prací propuštěn až po dvaceti letech, v roce 1812, jako skutečný zločinec, který bez skrupulí lže a krade. Sílu změnit svůj osud dala Valjeanovi až neuvěřitelná dobrota starého biskupa, který před policií zapřel jeho loupež. O deset let později je z bývalého galejníka vážený starosta městečka Vigau. Naneštěstí je novým velitelem místní policie jmenován inspektor Javert, který zná Valjeana z galejí. Starostovi se daří skrývat svou pravou totožnost, ale podezíravý policista vymyslí rafinovaný plán jak z něj vynutit doznání. Mezitím se bývalý trestanec, nyní vážený muž s velkým srdcem, ujímá nemocné ženy Fantiny a na smrtelné posteli jí slíbuje, že se postará o její dcerku Cosette, která otročí v hostinci mazaného lotříka Thernadiera. Javertův ďábelský plán na zatčení bývalého trestance by vyšel, kdyby se Valjeanovi nepodařilo na poslední chvíli uprchnout. S malou Cosette pak nachází úkryt s pařížském klášteře. Osudy Javerta a Valjeana se ale ještě jednou osudově protnou během krvavé pařížské revoluce roku 1832 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (244)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akademizmus vo svojej kryštalickej podobe. Vlastne prečo nie, raz za čas. Väčší problém mám s akýmsi nijakým Augustovým uchopením atmosféry príbehu, ktorý si potrpí na silné emócie. Tie nám však režisér s hereckou špičkou však naservírovať dokáže. Lenže Paríž a Francúzsko sú akési nezaujímavo matné, výprava polovičatá (záverečná revolúcia to nezachráni) a vďaka skratkovitosti asi nie úplne v duchu knihy vyznieva občas chovanie postáv. Toto je materiál pre veľký drahý televízny seriál. Tak napríklad: Danes ide prvýkrát do mesta, ihneď zahliadne rebelujúceho mladíka, on sa na ňu pozrie a je vymalované. Ale ako som spomenul, možno to inak pri takejto stopáži nejde a akademickosť takýmto osudovým látkam pristane. 70%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není to naprosto věrná adaptace do posledních a nejmenších detailů, ale kvalitou podlě mě patří mezi to nejlepší. Liam Neeson perfektně hraje svého Jean Valjaena a Geoffrey Rush je mu dostatečným soupeřem. Mladičká Uma Thurman a Claire Danes jako hvězdičky zítřka vůbec nezklamou, i když na plátně nestráví moc času. ()

Reklama

voleman 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film se skvělou ponurou atmosférou a s ještě lepšími herci. Hlavně ústřední dvojice Liam Neeson a Geoffrey Rush byla skvělá. Jinou adaptaci bídníků jsem sice zatím neviděl, ale tohle se mi hodně líbilo, ikdyž na úplně plný počet hvězdiček tomu něco málo chybělo, ale přesně nevím co to bylo. Takhle to jsou hodně silné 4*. ()

Indy 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson je výbornou voľbou pre postavu Jeana Valjeana, rovnako ako Geoffrey Rush je dokonalým komisárom Javertom. Herecké výkony ústrednej dvojice spolu s nesmrteľným príbehom z pera Victora Huga a peknou hudbou Basila Poledourisa robia z tejto adaptácie veľmi slušný filmový zážitok. Je pravda, že niektoré línie príbehu sú odrozprávané z rýchliku (film mohol mať v pohode 3 hodiny) a druhá polovica (po príchode do Paríža) nie je tak vydarená ako tá prvá, ale úplný záver na brehu Seiny je skvelý. Páčili sa mi aj 4-dielny Bedári s G.Depardieu a určite si niekedy rád pozriem aj klasické francúzske adaptácie s Gabinom a Venturom. Ale teraz sa najviac teším na muzikálových Bedárov s H.Jackmanom a R.Croweom, snáď to bude aspoň tak dobrý príspevok ako táto podarená adaptácia. 8/10 ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne. Tahle verze jednoho z nejčastěji natáčených filmů se mi napáčí... Sice je asi nejvíc nadupadná co se týče hereckýho obsazení, ale to nestačí. Na tomhle románu se mi dycky nejvíc líbily záběry z nemilosrdných a bohem zapomenutých galejí :o). A tady? Ani ťuk, možná tak jedna ubohá vzpomínka. Nemůžu říct, že bych byl nespokojen, ale ani mi zde moc nesedí Neeson, kterýho jinak můžu, ale tady mi to prostě nějak nešlo. Jeho protějšek Rush byl o poznání lepší, ale taky už sem viděl lepšího záporáka. Přišlo mi divný, že když se Valjean snažil s malou Kozetou dostat přes brány Paříže (už tenkrát to muselo bejt obrovský město), tak že zrovna narazili na hlídku, kve který byl policajt Javert. Tenhle kousek neurazí, ale ani se nijak zvlášť nevryje do paměti. Sem docela zvědavej na ty nový Bídníky, snad to bude lepčí než tihle... No, nechám se překvapit. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Herec Hans Matheson (ve filmu Marius) musel letět roku 1997 kvůli castingu až do New Yorku. (Lynette)
  • Herci se připravovali s režisérem na své role před počátkem natáčení na soustředění v Los Angeles (USA) po několik dní. (Lynette)
  • Filmaři rovněž natáčeli na Hradčanském náměstí v Praze, v zámku Trója, na hradě Rabí, v Kutné Hoře, Žatci a Vrbnu, které sloužilo jako francouzské městečko, kde působí starosta Jean Valjean (Liam Neeson). (Lynette)

Reklama

Reklama