Reklama

Reklama

Panika v Needle Parku

  • USA The Panic in Needle Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New York City. Helen je mladá dívka bez domova. Hledá lásku a domov. Bobby by mohl být ten pravý - miluje ji a chce jí dát domov, jenže je narkoman a živí ho překupnictví drog a drobné kšeftíky. Ani jeho příbuzní a kamarádi neznají nic lepšího. Není se co divit, že i Helen začne brát drogy, prodávat své tělo a pomáhat Bobbymu při jeho podvodech. Mají jen jedinou možnost, jak začít znovu - rozejít se. Jenže to nedokážou. (vla_kor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Obdivujem herectvo Al Pacina, ale pri filmoch z feťáckeho prostredia klesá moja, obvykle celkom slušná empatia, takmer na nulu. Tak som bol zvedavý, čo bude mať väčšiu váhu. Bol to veľmi zaujímavý, takmer dokumentárny film, očistený od všetkého, čo by mohlo narušiť uveriteľnosť jeho postáv. Na Al Pacina bola radosť sa pozerať a svetlé chvíľky mala i Kitty Winn. Problémom bol spád deja, oproti ktorému je i Malý Dunaj dravou bystrinou. Celkovo však mimoriadny film, ktorý si niekedy pozriem aj opakovane, na rozdiel od feťáckych ikon typu Trainspottingu. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

New York sedmdesátých let a prostředí feťáků se vším, co k němu patří. Drogy, absťáky, špinavé ulice, prostituce, krádeže, podvody, policajti, práskači, dealeři. Ústřední dvojice Al Pacino a Kitty Winn hrála tak přesvědčivě, že jsem měl místy dojem, že si vážně potřebují šlehnout. Al Pacino si nevypracoval skvělý herecký talent s postupem času, on ho měl už od začátku (ostatně rok po tomhle filmu natočil Kmotra). Rekviem za sen je silnější, šokující a mnohem hrůzostrašnější zážitek, ale tady všichni ty feťáci vypadají opravdově. Z těch detailních záběrů píchání si do žíly mi trnulo v zubech. Ukázkový průvodce světem těchto lidí na okraji společnosti. Jenom konec snímku mi přišel takový nijaký. Ale to nic nemění na tom, že se jedná o výtečný film. Škoda, že je tak pozapomenutý. To si v žádném případě nezaslouží. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Rozjezd Al Pacinovy hvězdné kariéry, ve kterém válcuje všechny ostatní složky filmu od herců až po scénáristu. Panika stojí na jeho hereckém umu a charismatu víc, než by bylo zdrávo. Ne, že by to byl špatný film, ale po určité době začíná trošku nudit a člověk si říká, jestli ta stopáž není přestřelená. Lepší 3 hvězdičky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

 „VÍTE CO JE NEJVĚTŠÍ ŠLEHA? SMRT!…“   Ze začátku opatrný. Výpravnější úvod do světa šlehačů, s průvodcem Bobbym, zlodějíčkem, dealerem a feťákem. Budižkničemu protloukající se životem, stahující na svoji nic neřešící pouť životem další osoby. Cesta na lidský dno ve starým zpracování, ale s nestárnoucí aktuálností. A taky o pravý feťácký lásce…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Drogy se mi zdaj moc drahý (a může za to Babiš!).  2.) Miluju tě, perníkáři. (hovno vole Pardubičáci!). /// Thx za titule „xpavel“ a „Theon“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi někdo, jak se tahle perla mohla časem ztratit v nánosu nevšímavosti a opomíjení? Vždyť je to skoro svatokrádež, takhle zapomenout na tento Alův první herecký koncert. Syrový, depresivní a nadmíru realistický příběh narkomana a zlodějíčka Bobbyho a Helen, která se zotavuje po potratu a odchází od svého přítele a která se také neubrání svodům bílého prášku, se už od prvních minut hluboce zarývá pod kůži. Žádné pentličky, efektní střihy s dokonale synchronizovanou hudbou (ve filmu dokonce žádná nezazní), zjednodušování či dokonce idealizace... Jde se tvrdě k jádru věci. Na příkladu těchto dvou mladých lidí je vidět, jak degradující účinky má heroin, jak je celé jejich živoření podřízeno sháňce po penězích na drogy. Vztah dvou lidí se začíná točit v kolotoči podezírání, bití, zrad a opětovných smíření, sexu sdíleného se zákazníky... Řada drsných scén je střídána záběry ruchu lhostejné ulice, atmosféra by se dala šňupat a realismus.... až je z toho ouzko... Skvělý film, skvělá režie - vždyť Schatzberg natočil i Strašáka.... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu nebyla použita žádná hudba. (liborek_)
  • Výkon Kitty Winn byl v roce 2006 časopisem Premiere zařazen mezi 100 nejlepších hereckých výkonů všech dob. (Roman.Ticka)
  • „V jedné scéně jsme měli dealovat na rohu ulice a byl tam opravdu člověk, který právě obchodoval s heroinem. Podíval jsem se na něj a on na mě. Byl jsem z toho opravdu rozrušený,“ prohlásil Al Pacino v rozhovoru z roku 1979. (stramonium)

Reklama

Reklama