Reklama

Reklama

Ex Drummer

(festivalový název)
  • Belgie Ex Drummer (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každá díra ve Flandrech má svou provinční rockovou kapelu, která hraje, kde se dá, a marně sní o slávě. Tři postižení muzikanti, kteří se podobně jako jejich idoly obrátili k drogám, hledají bubeníka pro svou skupinu The Feminists. Známý spisovatel Dries by byl ten pravý, ale má to háček – neumí totiž bubnovat. Přesto se tento arogantní manipulátor za skupinou vypraví, a odstartuje tak osobní šarvátky a rodinné sváry, jež dávají všanc křehkou budoucnost kapely. Násilí narůstá a Dries posléze dokáže muzikanty přimět, aby vzájemně pili svou krev. Ex Drummer rozhodně není konvenčním filmovým přepisem literární předlohy známého vlámského spisovatele Hermana Brusselmanse. Je drsný, vzdorný, hrůzný a příležitostně i komický a podobně jako Mortierovy krátké filmy je to především expresivně natočený hudební snímek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

Cong 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete svoji babičku přesvědčit, že když posloucháte ten "nelidskej řev a blití do mikrofonu" automaticky to neznamená, že patříte do subkultury neonácků, gaunerů, úchyláků a satanistů, zařiďte aby se k ní nikdy nedostal tenhle film. Fascinace brutalitou, sexem a dekadencí dovedená ad absurdum. ()

rarak 

všechny recenze uživatele

Ze začátku zábavný film s několika zajímavými postavami se zvrhne ve zběsilé cupitání (jízda bych tomu neříkal), kde je každý člověk určitým způsobem alespoň trochu magor. Občas se sice vyskytne nějaký zajímavý či dokonce zábavný prvek (např. zde tolik opěvované půlmetrové péro:), ale místo plnohodnotného děje jsou jen scénky plné buď násilí (to většinou), nebo sexu. Kdyby to celé o něčem bylo, bylo by to fajn. Bohužel, hlubší myšlenka chybí. ()

Reklama

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Drsný, zvrácený, depresivní, a přesto skvělý film, na jehož konci jsem jen obdivně vydechl. Film o partičce totálních magorů a jejich strastiplné cestě za slávou, jež je podepřena vynikajícím režisérským umem, který překypuje skvělými nápady, které se tak moc nevidí. Celý děj postupně graduje až do nezapomenutelného finále, který je po všech stránkách geniální a měl by dostat na kolena nejednoho filmového fandu. Nedivím se, že si filmu Belgičané cení. Nedivím se! ()

angel333 

všechny recenze uživatele

Tvrdá severská absurdita, naturalistická symfonie, která jde u většiny lidí daleko za hranice. Kromě zvrhlostí a oplzlostí ale nechybí ani lyričnost, díky čemuž bych film nejvíce přirovnal ke Kubrickově Mechanickému pomeranči. Jestli je tohle pro vás, zjistíte už na začátku, protože vězte, že bude jen "hůř". ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

No teda, to bylo něco!!! Už jsem za svůj život pár podobných kousků viděl, ale tomuto se asi nic nevyrovná. Naprosto šílená, ujetá, morbidní a nevím, jaká ještě podívaná, v tom nejlepším slova smyslu. Tři postižení muzikanti, na jejich vytoužené cestě k (nejen) hudební nesmrtelnosti. Pokud si myslíte, že už vás v životě nic nepřekvapí, tenhle film vás vyvede z omylu a to hned několikrát! Sám jsem to, hlavně na konci nedokázal pořádně spočítat, ale stálo to rozhodně za to. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Fiktivní kapela Harry Mulisch je pojmenována podle významného ninozemského spisovatele. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Middelkerke a Ostend v Belgii. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu (1994) Hermana Brusselmanse. (Terva)

Související novinky

Seminář britského filmu

Seminář britského filmu

10.11.2009

aneb „Zimní filmová škola“ je tradiční filmová přehlídka, která chce letos divákům přiblížit, jak se v kinematografii zrcadlily projevy subkultury punku a undergroundu. Tyto fenomény v 70. letech… (více)

Reklama

Reklama