Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (254)

ivishka 

všechny recenze uživatele

No celkově to na působilo dosti tak jakoby bez okolků se teď budeme bavit o drogách a prostituci...Líbí se mi,že se filmaři s ničím nes**li a podali to tak jak to doopravdy je. Náctiletý Marek pohledný a hlavně naivní jede do hlavního města za "zábavou" a vůbec netuší jak si dokáže zpackat život. Nejen,že je krásně vidět ten moment, kdy si Marek uvědomil, že zašel příliš daleko, ale taky ten kdy vlastně ani ty peníze nejsou všechno a ta honba za nimi je někdy dost zbytečná. Vynechala bych dlouhatánský úvod a tolik těch záběrů na transky. Dost mě teda dostal konec, když otec stojí na záchodcích pár centimetrů od syna, který asi vykrvácí..Škoda mluvit nad zbytečně zmařenými mladými životy - je to jen věc volby. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Snímek je mistrně natočen - kamera, hudba, scénář... Co bych mírně vytkl jsou herecké projevy a občasné dialogy... Toto kritérium sice nerad přehlížím a asi by v některých případech normálně znamenalo hvězdičku dolů. Ať se jedná o nezávislý, či "závislý" film, ale musím uznat, že zde je natolik vyváženo výrazovými prostředky a za to, že se to autorům skutečně povedlo realizovat, i přes to že podobná tvorba bohužel nemá u nás "na růžích ustláno" dávám plný počet... Přesněji bych to viděl tak na 90% (film vidím v podobné rovině jako např. Anděl Exit). ()

Reklama

Smileface 

všechny recenze uživatele

Na můj styl trošku moc drastické,špatně natočené ale hlvně nerealistické.Když se jdete projít kdy na vás někdo zautočí ???Hlavnímu hrdinovi se děje nerealisticky stále jen to nejhorší,toto rozhodně není nezávislé líčení reality,nejhorší je že se tak snaží tvářit.Pro DDT:Nechápu o co víc je Brno kýčovitější než jakékoliv jiné město ČR. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento snímek se mi svým silným sdělením a nahlédnutím do velmi temného světa pražského porno průmyslu zaryl tak silně pod kůži, že jsem dovedl kroutit hlavou nad toporným herectvím a celkovým béčkovým kabátem asi do okamžiku, než v úvodních minutách znesvětil zadek hlavního hrdiny během jeho spánku první zákazník. Od té doby jsem byl světem, který mi představil tento snímek zcela konsternován a užasle jsem sledoval, kterak každá další minuta žene hlavního hrdinu do propasti, ze které zcela jistě nemůže existovat návratu. Zcela nerozumím tomu zdejšímu plakání nad špatným scénářem či hudbou. Jakmile jsem se naladil na notu snímku, tak mi obě tyto věci přišly velmi dobré. Snad jen s těmi hereckými výkony to hodně oscilovalo, byla to kombinace výkonů luxusních (Kostas Zerdaloglu, David Švec, ten jejich smažka kámoš, kterého zaručeně vytáhli z branže, protože takhle věrohodně to zkrátka nikdo zahrát nemohl) s výkony otřesnými, mezi které si bohužel troufnu zařadit třeba hned hlavního hrdinu. V tomhle případě nad tím ovšem musím přimhouřit oči, neboť jsem byl přes 2 hodiny zcela pohlcen tím temným a depresivním světem, který se povedlo tvůrcům vybudovat  tou nesmírně tísnivou atmosférou. [95 %] ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

No přečíst si zase komenty některých lidí - velkých znalců filmu - na tento film, to stálo za to.....Tenhle film je hodně depresivní, ale hodně se mi líbil. Zatím neznám Grodeckého další filmy, ale myslím, že celé zpracování toho filmu bylo záměrné. Ten diletantismus ve zpracování (jak hojně se tohle slovíčko tady používá) mi k tomuto tématu absolutně seděl. Také neherecké výkony - především neherců Krysy a toho Američana. Z herců pan Karel Polišenský, který se svou vizáží snad ani jiné typy hrát nemůže. Hudba velmi povedená, skvěle dokreslující film. Postavy zákazníků podle mě perfektně vystihnuté. Film hodně dobrý ! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu přijíždí Miroslav Čáslavka do Prahy vlakem od Plzně - jede přes Vyšehradský železniční most směrem ze Smíchova k Vyšehradu. Zhruba po půl hodině však odpovídá Davidu Švecovi, že je z Přerova. (ČSFD)
  • Natáčelo se i v bývalém Eurobaru v Ústí nad Labem, který byl svého času místem pro setkání gayů a lesbiček. Natáčelo se i na zámku Hrádek u Nechanic. (AmonK)

Související novinky

Reklama

Reklama