Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Ještě si to rozmyslím. – Můžeš mi ho strčit kam chceš. – Můžeme si plácnout, sestřičko! Začátek byl hodně slabej a tak přibližně pro publikum 25+ naprosto nevkusnej. Ryan Phillippe mi moc do oka nepadnul, ale hereckým výkonem mě víceméně přesvědčil. U sestřičky byly dojmy naprosto opačný. Dialogy místy dost skřípou a naivní představa Cecile o sexu je spíš k smíchu. Navíc, ta holka je fakt zásadová, když po rozhovoru na tohle téma leze za klukem, o kterém ví, že je děvkař, navoněná do bazénu. Ve scénách, kde už je zamilovaná, ale působí nádherně roztomile. Co víc od filmu, zaměřenýho na mladší publikum, chtít. V rámci teenage movies je to inteligentní a vysoce nadprůměrnej počin. Až shlédnu starší adaptace, tak se k tomuhle hodnocení ještě vrátím. Největším problémem remaku je obsazení mladých herců, takže vlastně už samotnej nápad má dost vážný trhliny. Takováhle zábava mi v dané věkové kategorii přišla naprosto nevěrohodná. Životní zkušenosti nula nula nic a chovají se jako životem znudění čtyřicátníci. Zpracování ale nešťastnej nápad hodně zvedá a velkou zásluhu na tom má i působivej soundtrack. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevlastní sourozenci. Protřelí, zvrhlí, hříšní, nechutně prachatí. Sex, alkohol, intriky, lži, drogy, nuda. Explozivní kombinace, když se jedna dostaví, je třeba přidat na obrátkách. Peprně nadčasová verze slavného románu Nebezpečné známosti toho času platila za „ten film“, o kterém si mladí vykládali a doporučovali ho houfně dál. Hrdinové byli zhýčkaní a nadržení, přesto mluvili květnatě, byli dokonale oblečení, učesaní a umně nasnímaní, takže i morálně závadné scény mohly spatřit světlo teenagerovského světa. A ti velmi rádi utrácejí obsah peněženek svých rodičů. Navíc výsledek divákům velmi detailně představil toho času vycházející trio Ryan Phillippe, Sarah Michelle Gellar a Reese Witherspoon. Scénárista a režisér Roger Kumble (který od té doby už ničím pořádným nenavázal) natočil morálně závadný kousek, ale co je potěšující, byl na to pyšný. Jeho snímek je stylový, nesmírně líbivý, kouzelně naivní a solidně hříšný. Samozřejmě mohl výrazně víc kořenit, ale na svou dobu si uchoval svoji tvář. Jen škoda, že morální závěr až příliš bije do očí. Tam už je to fakt hodně úsměvné, ale asi je to dané dobou... Jinak ale velmi rád vzpomínám. I na výborný soundtrack. Mimochodem mentorka Sarah Michelle je ve skutečnosti o pět let mladší než naivka Selma Blair. „Můžeš mi ho strčit, kam chceš!“ – „Můžeme si plácnout, sestřičko!“ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Berieš stávku?“ – „Neberiem.“ – "Môžeš mi ho strčiť, kam budeš chcieť..." – "Tak teda beriem.“ VEĽMI NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI sú inšpirované HISTORICKÝM románom Choderlosa de Laclosa, ktorý bol v minulosti viackrát sfilmovaný. Režisér/scenárista Kumble sa odvážne rozhodol dej aktualizovať a preniesť do súčasného amerického veľkomesta, čo podľa mňa (pre podstatne menšiu afektovanosť) dopadlo lepšie, ako podobne šialený nápad ROMEO A JÚLIA od Baza Luhrmanna. Postavy a zápletka zostali, len sa hrdinovia namiesto kočov vozia v porsche. Ak si odmyslíme tento (vlastne skôr nenápadný) detail, zostane solídne spracovaná... čo to vlastne bolo? Milostný tínedžerský eroticko-romantický triler. Ehm. Fajn herci (Selma Blairová, Sarah Michelle Gellarová, Ryan Phillippe, Reese Witherspoonová), fajn záver a rafinovaný spôsob, ako nakrútiť zvrhlý neprístupný film tak, aby naň mohli ísť aj mladí diváci: film je plný sexu, ale zároveň vôbec žiadny neuvidíme!. Čo je možno šikovné, na strane druhej - ak si ho pozriete naozaj len preto, aby ste videli nahé hollywoodske hviezdičky, budete sklamaní. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Moooc šteklivé! Síce tu neuvidíme ani pol prsníka, je to erotickejšie ako množstvo pornofilmov. Scéna, keď Sarah Michelle Gellar učí kamarátku bozkávať sa - uh, zdalo sa mi to, alebo fakt niekto v mojom byte zvýšil kúrenie? PS: A - "Stavíme sa. Ak vyhrám, tak mám tvoje auto." B - "A ak vyhrám ja?" A - "Môžeš sa so mnou vyspať." B - "Prečo by som to chcel?" A - "Viem, že po tom túžiš odkedy sa naši vzali." B - "Nemám záujem." A - "Môžeš mi ho strčiť kde chceš!" B - "Beriem." ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

OK, mezi teenagery už nepatřím. Stejně mi ale přišlo, že tenhle film se tak moc snaží být sexy, až nakonec veškerý sexapeal ztratí. Víte o čem mluvím? Hodnocení jsem navíc zaokrouhlil směrem dolů poté, co jsem viděl originál "Dangerous Liaisons" z r. 1988 a utvrdil se, že na vášeň si tady všichni většinou jenom hráli. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Severoamerické tržby činily 38,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových 76,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama