Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi nebezpečný film. Hlavne pre mňa. Dokázala som ho pozrieť 3x za sebou. Ryan bol veľmi dobrý a spolu s Reese výborne improvizovali. Zápletka bola zaujímavá. Okrem toho soundtrack bol tiež na úrovni. Najlepšia scéna je na konci keď Kathryn odhalia a Anette ide v Sebastianovom aute a do uší nám znie skupina The Verve. Krásne...100% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Romantika, která i přes svou obrovskou jednoduchost ve mě stále dokáže vyvolat ty správné emoce. I slabší režisér má někdy v životě štěstí na projekt, který jej přetrvá. Z tohoto remaku se sice kdysi stál poměrně hodně silný kult, ale chytlavost mu upřít nelze. Přestože ta je hodně zapříčiněna skvělým soundtrackem. 70% ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Nejpovrchnější, ale (proto) možná nejzábavnější adaptace klasické literární látky. Kumble nemá inteligenci Frearse nebo Formana, ale zato má k dispozici chytlavý soundtrack (Bittersweet Symphony od Verve dělá závěrečnou scénu nezapomenutelnou) a velmi hot herečky v hlavních rolích (S. M. Gellar sice herecky nestíhá, ale zase je nejvíc sexy). Příběh bezcharakterního svůdníka, který se poprvé v životě skutečně zamiluje, je zde podán maximálně přímočaře (což se o historických verzích určitě říct nedá), aby ho pochopily i děti z prvního stupně základní školy. Dříve jsem měl raději první půlku kvůli jejímu cynismu a odvázanosti (btw scény a hlášky typu: "Můžeš mi ho strčit, kam budeš chtít" nadchnou jenom zvrhlíky a nadržené puberťáky), teď už dávám jednoznačně přednost romantice, ve kterou film postupně přechází, jelikož mi připadá o mnoho přirozenější a naléhavější (scéna na eskalátoru je spolu s koncem emocionálním vrcholem snímku). 70 % ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy, intrigy, mladost, nerozvaznost, tragedie... Ale nakoniec zvitazi laska a navyse, takych sympatickych hercov, ako su Ryan a Reese. Skoda, ze im to v sukromi nevydrzalo, tak velmi som im to priala. Tento film je pre mna velmi sentimentalna zalezitost a soundtrack je to najlepsie, co sa na hudobnej scene objavilo :) Vyborny vyborny filmik, nie len pre mladych a nie len o mladych. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I ASSUME YOU'VE COME HERE TO MAKE SOME ARRANGEMENTS." --------- Slávny román "Les Liaisons dangereuses" od de Laclosa bol sfilmovaný už niekoľkokrát (s blahom si vždy spomeniem na Formanovu dokonalú delikatesu Valmont). V tomto prípade dostal úplne nový kabát, zamenil intrigy francúzskej aristokracie v 18. storočí za moderný New York. Film som videl dnes poobede a neprešlo ani pár hodín a pozerám ho znova. Primälo ma k tomu sledovanie pilotného dielu nedokončeného seriálu, ktorý mal slúžiť ako sequel. S tým súvisel aj hlavný spúšťač – jeho záverečná scéna, kvôli ktorej som si proste Cruel Intentions musel pustiť zas. Magnetizujúca prehliadka hereckých schopností Sarah Michelle Gellar, kde už mi aj superlatívy príde zbytočné používať. A ostatní, nech sa snažili akokoľvek, vedľa SMG vyzerali herecky druhotriedne. Okrem nej bolo o vizuálnu stránku filmu aj inými prvkami – opulentný Jaguar XK140 z roku 1956 brázdil newyorské ulice, ulice metropoly, ktorá poslúžila ako exteriérová kulisa, honosné, noblesné sídla sa zase postarali o interiéry. V závere, ktorý mohol byť aj lepší, rezonuje skladba "Bitter Sweet Symphony" od Verve, ktorá k celému priebehu pasuje a za príbehom dáva "bittersweet" bodku. Čo viac dodať? Asi len, že replay čoskoro... (x) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Po cca dvanáctihodinovém natáčení jedné scény, v níž má dát Annette (Reese Witherspoon) Sebastianovi (Ryan Phillippe) řádně za uši, vyběhl Phillippe na hotelové schodiště a pozvracel se. (hippyman)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama