Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke (najmä kamera a strih) je inšpirácia s 'Requiem for a Dream' jasná a zreteľná, dokonca ešte viaz zefektívnená, miestami až prehnaná. Rovnako ako aj problematika drog, závislosti a spodnej americkej vrstvy. Ale to je asi tak všetko. 'Spun' si berie na mušku partičku feťáckych loserov a žánrovo sa uberá trošku inou cestou, ktorá mi pripomína filmy severskej produkcie. Hlavne vtipné odľahčenie vážneho žánru a komická dementnosť sú obrovskou devízou, a pritom nie až takou, aby ste film prestali brať vážne. 75%. ()

kopfa 

všechny recenze uživatele

Nejsem si moc jistý, jestli je dvakrát chytré srovnávat tento film s drogovou problematiku řešící Requiem za sen, nebo snad dokonce společenskou problematiku řešící Strach a hnus v Las Vegas. Šňup je přesně takový, jak se jmenuje, takže žádné přesahy, žádná podobenství, nýbrž jenom pořádná čára Pervitinu (Speedu), po které se vám do hlavy přimotá spousta nepodložených asociací a unáhlených konspirací, které jsou super, dokud čaras nedojde a realita začne přituhovat.........a spát se fakt ještě nechce. V těchto mantinelech je to minimálně přesný film. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Fízli závislí na speede (shite) chytajú decko závislé na speede (shite). Jak nemálo pokrytecké :) . Tento film môžem označiť ako veľmi kontroverznú záležitosť. Komu vadí kopa vulgarizmom, plno bizarných a erotických scén, radšej si poriadne privrite oči. Herecké výkony snáď už ani nemá cenu komentovať. Do jedného sú skvelé, ale aj tak predsa musím vyzdvihnúť tri najlepšie. Menovite Jason Schwartzman, John Leguizamo, Brittany Murphy. Šialená jazda s kopou geniálnych, pamätihodných scén. Bravissimo! Guilty Pleasure ako vyšité. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Asi není moc normální ani morální točit filmy o pohodových vysmátých cool feťácích. Začalo to Trainspottingem, pokračovalo to všelijakými těmi Human Traffic, Go či Acid House. Pro mě jsou jeden jako druhý a Šňup není o nic lepší, ale ani horší. Děj by se dal shrnout do dvou tří vět, vizuální hračičky se mi celkem líbily, na víkendové odpoledne ucházející zábava. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako takový chabý pokus dotáhnout se na Requiem za sen. Herecky až na pár světlých vyjímek mi to přišlo takřka amatérské. Jediné co trošku odbourávalo ten béčkový outfit byly slušné střihy kamery, které ovšem byly pouze skopírované od slavnějšího bráchy. Žádný příběh, žádná pointa. Prostě vesele fetujeme a je nám dobře. Nechápu co zde dělá Mickey Rourke. Slabé * *. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • V bytě Cooka (Mickey Rourke) běží video s wrestlingem. Zápasy pocházejí z méně známé wrestlingové federace JCW ("Juggalo Championship Wrestling"). (Stocki)
  • Na venkovní fasádě domu kde bydlí Spider Mike si můžeme všimnout mnoha nastříkaných nápisů, mj. názvu “Phantom Planet“. Phantom Planet je název kapely, ve které do léta roku 2003 působil jako bubeník představitel Rosse, Jason Schwartzman. Také ve scéně, kde Mickey Rourke řídí auto můžeme z rádia od kapely slyšet skladbu "Nobody's Fault" (Stocki)
  • Během natáčení „šnupání“ bylo namísto kokainu použito sušené mléko. (Skarface)

Reklama

Reklama