Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Ultimátní romantickej banger, díky kterýmu jsem si uvědomil, že neumim tančit. Vidět tohle na velkým plátně v komplet narvanym kině plnym holek byl fakt unikátní zážitek, na kterej jen tak nezapomenu.... soundtrack ženiální! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hudební legenda, Hříšný tanec, je film, který nezná málokdo, jenže já na něj koukám až tak pozdě. Možná mě to předtím ničím nezaujalo, jenže fakt je, že hudba v něm je opravdu výbornám dobře se poslouchá a v rádiích se hraje i dnes s takovým úspěchem, stejně jako tento film. Příjemně se na to kouká a rychle to utíká. Patrick Swayze si zde založil na své životní roli a já s tím naprosto souhlasím. Jedíná věc mě ale rozčílit dokázala. Všechny ty americký holky vypadali, jako kdyby měli bulímii, nemůžu si pomoct. Přesto se na to dalo hezky koukat, i když hodně, opravdu hodně tomu dodala právě samotná muzika, kterou budu slýchávat stále dál a dál, a jen tak se jí nezbavím. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení plyne z toho, že nejsem: a) žena, b) milovník tance, c) jiný druh homo sapiens sapiens mající k filmu náklonost. Jako byl Barbar Conan natočen pro chlapy, Hříšný tanec pro ženy, což je v pořádku. Mně nechal tento malý kultík chladným a kolena se mi při pohledu na Swayzeho netřepou. Mé subjektivní 2* proto berte s rezervou a notnou dávkou tolerance:) Kuji. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nááádherný film pro romanticky založené jedince :-) Kdysi dávno na tom byla moje máma v kině a celé to pak mi a mojí sestře vyprávěla, když jsme šli z hor. No a pak to dávali v televizi a já jsem z tohoto filmu byla u vytržení :-) Líbil se mi příběh, výběr představitelů hlavních postav, hudba, tanec ... tak nějak všechno :-) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ač žena, jsem značně imunní vůči romantice; vlastně se filmům založeným na tématu "ona - on - a jejich láska navzdory nepřízni osudu" programově vyhýbám. Než v knihkupectví projdu kolem regálu s růžovou či červenou knihovnou, přežehnám se proti zlu a bázlivě odvracím zrak. Čas od času však srážka s nějakým cajdákem nastane a ne vždy má tragické následky v podobě žaludečních křečí a psychického traumatu. Tak třeba "Hříšný tanec", oblíbený film mojí starší ségry. Nepropadla jsem sice kouzlu Patricka Swayzeho, nenapodobovala taneční kreace, neposlouchala soundtrack do zblbnutí, ovšem nemám ani potřebu vylévat žluč. V nejmenším mě neláká vidět "Dirty dancing" potřetí za těch cca 20 let, co navštívil poprvé česká kina, vím však, že bych tu podívanou s trochou zívání zvládla. 60% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Ve filmu zazní také dnes už velmi známá píseň „She's Like The Wind“, kterou zkomponoval, otextoval a nazpíval přímo herec Patrick Swayze (Johnny Castle). Inspirací mu prý byla jeho žena Lisa, se kterou doma údajně trénoval i všechna taneční čísla k filmu. (Lynette)
  • Scénář k Hříšnému tanci byl odmítnut více než 40krát. Odmítala ho postupně velká, malá i nezávislá studia především z důvodu, že byl vnímán jako "příliš dívčí" a nezajímavý. V té době táhly filmy jako Četa (1986), Krokodýl Dundee (1986) nebo Top Gun (1986). Scénář se nakonec zalíbil ve společnosti Vestron produkující brakové VHS filmy s hororovou a podobnou tematikou. Tato společnost nakonec film produkovala a po vřelé reakci diváků na zkušebním promítání poslala i do kin. (Luxocculta)
  • Scény v jazere sa nakrúcali v októbri, a preto mali hlavní hrdinovia dokonca od zimy modré pery. Situáciu ešte viac zhoršovalo to, že scénu museli opakovať stále dookola.
    (Raccoon.city)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama