Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 151)

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Ach, bože, bože, čo to na nás zas tí Amíci pripravili!!! Takto by som reagoval, keby za tým Amíci skutočne stáli, no teraz je to ešte horšie - autorom filmu je udatný to Európan Amenábar a tento fakt je strašidelnejší a mrazivejší ako celý jeho film. Ten je totiž obyčajnou nastavovanou kašou, plagiátom prvého stupňa, líšiacim sa od typickej hollywoodskej produkcie len pomalším tempom vyprávania a precíznejším budovaním atmosféry. Inak je všetko vopred vykalkulované, bez akejkoľvek logickej spätosti s filmom samotným. Jeden príklad za všetky - smrteľná alergia detí na slnečné žiarenie a svetlo vôbec. Tento fakt je do deja tak 'umelo' vsunutý, že je to až nepekné. Stavím svoju pravú obličku na to, že ho tam Amenábar napchal len preto, aby mohol celý dom nastálo ponoriť do dusivého šera, čo mu umožnilo bez zábran sa pohrávať s atmosférou. Hanba! A pritom stačilo tak málo, len vytvoriť nejakú súvislosť s minulosťou Gracinej rodiny, len takú maličkosť, ktorá by celú vec aspoň trochu opodstatnila. Bohužiaľ sa tak nestalo a mi sme svedkom zatĺkania ďalšieho pomyselného klinca do rakvy s nápisom 'atmosféra'. O záverečnej pointe sa nebudem dlhšie rozpisovať, jednak to nestojí za námahu a jednak nechcem nikomu pokaziť radosť zo sledovania. Kidmanovej vynikajúci herecký výkon sa tak stal tým jediným, čo ma nútilo dopozerať celý film do konca. Dve * dávam iba preto, lebo tupej Gothike som dal * a tento film je predsa len o kus lepší. Pravdu povediac, prvé stretnutie s Amenábarovou tvorbou som si predstavoval trochu inak... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra v dalším skvělém filmu španělského zázraku Alejandra Amenábara. Nicole Kidman v jedné ze svých nejlepších rolích, do které přesně pasuje včetně své bledé kůže a přísných rysů. Je pro mě překvapením, jak skvělou atmosféru dokázal Amenábar na vcelku jednoduchém příběhu, který však dostává netušenou rovinu završenou skvělým koncem, a dosáhl jednoho z nejlepších hororů posledních let, v kterém neprolije ani jedinou kapku krve. Kdo nevěří ať to zkusí a opravdu nebude litovat. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pointa Šestého smyslu už pro mě není na prvním místě. Ne ne, Ti druzí strčí Willise a Osmenta do kapsy! Ti druzí nejsou sice až tak vynikající film, většina filmu je tak na 4*, to se ovšem změní po závěrečných událostech. Naprosto famózní a nejgeniálnější pointa, co jsem kdy ve filmu viděl. I když jsem si tady před zhlédnutím přečetl, že film je jako Šestý smysl, bla bla bla, a tušil jsem trochu o co ve filmu půjde, tak jsem ani zdaleka netušil, že mě ten konec přejede jak parní válec. Pointa je vážně naprosto úžasná a mrazivá! Samotný film je taky více než dobrý, plný napětí, skvělých herců a nenapodobitelné atmosféry velkého temného domu. 90% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci som od filmu veľa nečakal, bol som strašidelne prekvapený. Nejde ani snáď len o horor ale aj o thriller. Strach naozaj z tohto filmu priamo srší a pokiaľ ide o koniec tak ja som teda fakt netušil, že to tak skončí. Keby celý film bol zlý potom ten koniec je najlepší, čo som videl. Koniec koncov. Fakt dych vyrážajúci koniec ale aj celý film. Prvý krát to zanechá nezabudnuteľný hororový zážitok. No a k výkonu Nicole Kidman netreba komentár. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velký a ponurý dům zahalený v mlze, zatažené závěsy a Ti druzí. Tento film mi připadal jako mysteriózní propletenec Hry na schovávanou a Sirotčince, který jsem zhlédla dříve. Atmosféra tak hustá, že by se dala krájet a neustálá tma, se postaraly o vytvoření působivé podívané. Hlavní podstatou tohoto mistrovského díla je strach. Nejsou v něm bílí, znetvoření duchové objevující se v oknech a pod postelí, žádná krev a podobně. Jen to tíživé napětí a tajemno. Bála jsem se, ačkoliv ve filmu vlastně není vidět nic, čeho bych se měla bát. Nicole Kidman zde předvedla excelentní výkon. Celková pointa pro mě byla překvapující, originální, ale zároveň mě nešokovala tak, jak by možná měla. Na závěr pro ty, co ještě snímek neviděli - celou dobu můžete přemítat o tom, kdo to vlastně Ti druzí jsou a co chtějí. Někteří na to přijdou brzy, jiní si počkají až na konec filmu, kde jim podstatu Těch druhých osvětlí až závěr. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Strašidelná tvár, ktorá sa v jednej scéne zjaví za Grace (Nicole Kidman), je časť preraffaelistického obrazu "The Wounded Cavalier" ("Tvár puritána") z roku 1855, ktorý namaľoval William Shakespeare Burton (1824-1916). Tvár patrí hercovi Eduardovi Noriegovi. (TonyM)
  • Děti hlavní postavy Grace (Nicole Kidman) mají velmi vzácné vrozené onemocnění, která se jmenuje "xeroderma pigmentosum". Na světě ji má pouze několik tisíc lidí. Onemocnění se vyznačuje extrémní citlivostí na UV záření. U pacientů způsobuje těžké poškození buněk, které nejsou schopny se následně regenerovat a stávají se škodlivými pro vlastní tělo. Nejvíce poškozená bývá kůže a oči. (don corleone)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno