Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (387)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Fugit i Hudsonová mají velice milé úsměvy. Příběh je také milý, natočený s dětskou hravostí a lehkostí. Ve filmu je žalostně málo Hoffmana i McDormandové. Přesto je Philipův mentor poměrně nezapomenutelná postava. Mám velice ráda Frances, ale zde mě nijak neohromila. Její matka není zdaleka tak výrazná, jak bych od ní očekávala. Bylo to příjemné pokoukání i poslouchání, ale nenapadá mě důvod, proč se k filmu vracet. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Hudba (Rock), sláva, ženy, prachy...čo viac si môže chlap priať, ehm. Nostalgická spomienka na tie roky 70, alebo aspoň nato, čo po nich zostalo. Na pokraji slávy zobrazuje začiatok konca "priemernej kapely", psychologického rozpoloženia a "úpadok" rocku prostredníctvom kapely Stillwater a mladého novinára, ktorý hľadá sam seba. Skvelá výprava, hudba, herecké výkony. Originálny snímok, ktorého prevedenie prekvapý a zaujme. 5minút v "lietadle pravdy" bolo úžasných, hrozne trapný koment s odstupom času, ach jo... nejspíš začnu mazat tyhle tzv. "skvosty". ()

Reklama

Alqarin 

všechny recenze uživatele

"Most people, they're just waiting to talk. But you listen." Většina dnešní muziky má fakt hovno co říct. Ne, že by tehdy v sedmdesátkách, kdy šlo hlavně o rock'n'roll, oplývala nějakým geniálním filosofickým poselstvím, ale byl v tom pot a láska a zápal a s dneškem se to nedá srovnávat. Bohužel, jak řekl Philip Seymour Hoffman: "They've won." A právě proto byla exkurze do těchhle ještě nezkaženejch dob zatraceně zábavná. P.S.: Jason Lee coby Jeff byl dost fajn. Proč se zahazuje s chipmunkama??? ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Bože, ten SCÉNÁŘ!!!!! Cameron Crowe si dřepnul za stůl, zápálil si cigaretu (pokud fajčí) a rozehrál ve své hlavě úchvatnou ódu na hudební svět. Ty detailní slovní přestřelky, filozofování, který vůbec není prvoplánový a hlavně ta svoboda všech postav...hmm, to mě vždycky dostane. Za zmínku stojí také Kate Hudson, která už pro mě není jen blbou ozdobou nevkusných filmů. Její nominace byla zasloužená, byť nakonec neproměněná. A Frances McDormand je bezpochyby třešničkou na tomhle výborným kusu "kytarovýho" dortu. Silných 4,5* ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

(Nadnesene) "Na pokraji slávy" je múzou, modlou-je mementom. Inšpiráciou pre začínajúcich pisálkov, ktorých nezmarné odhodlanie prehluší bodľavý pomykov. Modlitbou pre verných milovníkov (či už niekdajších dotknutých odrodilcov alebo terajších spätne zasvätených obdivovateľov) zlatých rockových časov prezývaných tiež ako the best of 70's. Ponaučením pre menej koncentrovaných filmárikov, ktorým uniká fakt, že aj semi-autobiografický formát môže mať nielen vyleštenú karosériu, ale aj nadupaný motor. Yes, indeed, poddajný mix neburanských vtipov, životných právd, (ne)raritných (ne)hitoviek i prívetivo zahraných rolí. Samozrejme všetko pod pevnou záštítou pozorného Crowa, ktorému teraz nezvládam vyčítať ani tu prozreteľnú korektnosť a vďaka včerajšej ochote ČT 2 konštatujem, že director's cut je naozaj delikateska. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (45)

  • Bývalý hudební novinář Cameron Crowe komentoval, že "muzikanti se nikdy nerozčílí kvůli něčemu, co byste čekal, že se rozčílí. Naštvou se kvůli poznámce o košili, ne kvůli manželství, které se za velkých bolestí rozpadlo. Klidně vám řeknou: 'Jo, tohle je v pohodě, ale člověče, takovou košili bych na sebe v životě nevzal!'" (NIRO)

Reklama

Reklama