Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

sepp 

všechny recenze uživatele

Kvuli scenaristove naivite, bezradnosti ci snad zameru - nehodici se skrtnete - nelze brat Zbesily utek jinak nez akcni pohadku s prvky cerneho a morbidniho humoru. Jako zastupce tohoto zanru ale slape jak hodinky, ruku v ruce s opravdu originalnim a vizualne podarenym layoutem, titulky a kamerovymi efekty. Akcni pecka tohoto roku, uz dlouho me zadnej akcnak takhle nerozsekal. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Niet slov... neviem to opísať, čo cítim teraz, 5 minút po konci. Strih, kamera, a scenár.... v tomto žánru som ešte také nevidel. 99% (1% chýba kôli ,,You are an American,,. Neznášam nacionalizmus, škoda hlavnej - ináč perfektnej postavy.) Škoda, že svet nehodnotí premakané scenáre, ktoré nedajbože amíci nepochopia. V tomto filme je sakrapráce, a aj keď som neveril, že sa ešte niečo akčné môže natočiť zo srdca, v tomto filmu tomu tak bolo. (PS: mimochodom nechápem, ako môže niekto vydržať 3 streli 100km/h rýchleho hokejového puku do tváre bez straty vedomia...) ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Bez posledných piatich minút po všetkých stránkach dokonalá filmová jazda zo Scottovsky brilantne vybrúsenými vizuálnymi vychytávkami a nadupaným tempom, ktoré nedovolí divákovi tie bezmála dve hodiny, čoby len na sekundu vydýchnuť. A celé to podtrhujú zaverečné titulky. Dámy a páni toto kus podstivej filmárčiny, ktorá pôsoní medzi pózerskými pseupokusmi o originalitu poslednej doby, ako živá voda. 100% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zběsilý útěk je výrazně ovlivněný videoklipovou estetikou a kdybych chtěl být sarkastický, řekl bych, že název snímku vystihuje fakt, že film musí zběsile pádit kupředu, aby si divák nevšiml, že sled obrázků a akčních efektně natočených scén je jen účelově pospojovaný hybrid, za kterým se nic hlubšího neskrývá. Je sice fakt, že např. postava sadistického pasáka jakoby unikla ze stránek komiksů Franka Millera nebo ještě spíš z Preachera od Gartha Ennise, a podobně svérázných týpků nebo zábavných situací je tam určitě víc, ale je to přesně ten typ filmu, kde ocením jednotlivosti, jenže celek nedrží pohromadě a je ukončený zásadním odhalením, které je z kategorie těch, které mě ani tak nenaštvou, jako spíš nepříčetně rozzuří, protože je považuju za příliš laciný a hodil by se spíš do parodie. Takhle to vnímám spíš jako žert scénáristy na můj účet. Celkový dojem: 45 %. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Holy sweet fuckin' Jesus and the mother of god. Takovejhle filmeček tu už dlouho nebyl, vlastně vůbec nikdy. Paul Walker pro mě donedávna představoval hereckej ekvivalent levný běhny co hraje v samejch sračkách, ale zde se tak neuvěřitelně pochlapil, že by si to mohl rozdat snad i se samotnym Willisem. Ano správně Paul Walker rulezzzzzzzzz. Režisér Wayne Kramer rulezzzzzzzz na entou. Ono to moc nejde popsat "Running Scared" je prostě pastva pro oči fanouška akčních gangsterek. A co je k nevíře stále to graduje. Jedna cool přestřelka stíhá druhou, do toho Karel Roden s vytetovanym Johnem Waynem na zádech, pak následujou superúchylný perverzní manželé (v této scéně jsem opravdu cítil pravý, nefalšovaný strach a to se mi u filmů stává málokdy). No prostě fakt ačkní jízda roku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Scény v hokejové hale se natáčely na stadionu HC Sparta Praha. (Witta)
  • Většina krvavých efektů byla dodělána digitálně. Jediná mechanická metoda (vybuchující pytlíky s umělou krví přidělané na těle) ve filmu byla použita v závěru na hokejovém hřišti. (Othello)
  • České herce zastupuje v první řadě Karel Roden - na DVD ho ale paradoxně předaboval jiný český herec. (Siriuss)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama