Reklama

Reklama

Sin City - město hříchu

  • USA Sin City (více)
Trailer

VOD (1)

Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce (Jessica Alba); Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky (Jaime Kingová) a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu (Brittany Murphyová) tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail (Rosario Dawsonová) a její lehké děvy z Old Townu (Devon Aokiová a Alexis Bledelová) před drsňákem (Benicio Del Toro) se zálibou v násilí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 584)

Matty 

všechny recenze uživatele

Rodriguez nikdy netočil hlubokomyslná sociální dramata a čím byly jeho filmy přímočařejší, tím byly lepší. Sin City je nejlepším filmem Roberta Rodrigueze. Ačkoliv svou povídkově–propletenou strukturou připomíná spíš Tarantinovku ošizenou o vypointované dialogy a hlubší propojení jednotlivých dílků. Podstatná je však vizuální stránka věci. Na rovinu, komiks jsem nikdy nečetl a myslím, že po uvidění filmu jej ani číst nebudu. A to berte jako velkou pochvalu. Tak věrná komiksová adaptace nejspíš doposud nevznikla. Přinejmenším celou první povídku + prolog si budete užívat černobílou hustě noirovou stylizaci, spoustu extrémního (ačkoliv komiksově nadsazeného) násilí a v neposlední řadě i nanejvýš drsného Mickeyho Rourkea coby Marva. Jenže s dalšími povídkami už vám revoluční způsob nasnímání až tak revoluční nepřijde a ve snaze proniknout k jádru příběhu objevíte asi černou díru, bezednou prázdnotu. Jednotlivé „obdélníčky“ jsou vizuálně podmanivé, ale zároveň děsně kýčovité a v konečném zúčtování celkem o ničem. Plno drsných týpků, plno sexy koček, plno jejich bolestivých konců. Nic víc, anebo mi to uniklo. Jako jistou satisfakcí můžeme brát, že mezi mučenými a umírajícími je celá plejáda víceméně slavných jmen. Benicio Del Toro s hlavní v hlavě je k popukání. I když pro někoho spíš k pozvracení – záleží na vaší hranici přijatelného. Někomu bude porcování gangsterů katanou za účelem jejich naskládání do kufru automobilu připadat vtipné, někomu ne. Takový už jsou holt lidi. Ale vraťme se zpět k jádru pudla. Sin City je dvouhodinovou jízdou, dvouhodinovým trailerem nových technologických možností. Nemůžu se však zbavit dojmu, že kdyby podobný styl použít Tarantino ke zpestření jednoho ze svých krváků třeba ve formě desetiminutové povídky, šlo by o efektivnější využití.. 80% Zajímavé komentáře: Adrian, Oskar, Visáč, mm, Jillen, Iroquaise, Bilky ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zabijáky mám rád. Můžete je klidnė zmasit a nemáte výčitky." Sin City má styl, kterej mi moc chutná. Ta černobílá forma s barevnejma detailama je prostě dokonalá. A násilí jsem si užíval, protože bylo braný s dostatečným nadhledem. Prostě chlapi byli drsní, holky byly krásný a tolik báječnejch postav se jen tak nevidí. Bavil mě zejména Hartigan, Dwight, Nancy, Gail a nejlepší byl Marv. Ten mi byl sympatickej hlavně tím, že byl skoro tak hezkej jako já. Jen byl o něco odolnější kulkám, pěstem a elektrice, ale já potrénuju a pak si to rozdáme. O Nancy? Dobře. Kdo prohraje dostane Gail, Becky, Wendy a koule žlutýho bastarda. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

První dojmy fanouška comicsové předlohy? Rozhodně zajímavé. Není to žádná bomba, která by vás uvedla do transu, ale vidět zfilmované políčko po políčku příběhy, které člověk miluje až za hrob, je zkrátka magické. Neumím si ale dost dobře představit, jak může snímek působit na někoho, kdo neměl s geniálním comicsem tu čest se setkat. U něj se dozajista vytrácí to kouzlo oživení oblíbených postav, jejich hlášek a mnohdy šílených činů, které kupodivu působí velmi sugestivně na papíře i na plátně. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý film natočený podľa komiksovej predlohy. Má veľmi dobrý príbeh o meste Sin City, v ktorom je násilie na dennom poriadku a korupcia dosahuje až na tie najvyššie miesta. Príbeh je rozdelený na tri približne rovnako dlhé a až na pár spojitostí odlišné časti. Prvá o sadistickom psychopatovi Mickey Rourkovi, ktorý v sebe má aj kus dobra spozná lásku, o ktorú ale aj hneď príde a tak sa rozhodne pomstiť, druhá o slušnom zabijakovi, ktorý chce pomôcť svojim priateľkám tým, že odstráni telá skorumpovaných policajtov a tretia o starnúcom policajtovi, ktorý chce za každú cenu zastaviť psychopatického vraha malých dievčat, ale kvôli vrahovmu vplyvnému otcovi proti nemu stojí sám. Najlepšia je rozhodne prvá, okrem najzaujímavejšie podaného príbehu je aj najakčnejšia, najdrsnejšia a najzábavnejšia. Ale všetky tri časti sú na tom dobre, v každej sa nájde viacero výborných scén a slušná príjemne krvavá akcia. Najviac sa mi páčia všetky Rourkove likvidácie. Herecké obsadenie je výborné, najväčšiu pozornosť si bezpochyby zaslúži Mickey Rourke, ktorý ma nikdy tak nebavil ako tu, ale dobre je na tom aj zvyšok, klasicky dobrý Bruce Willis, Clive Owen, Jessica Alba, Devon Aoki a plno iných dobre obsadených zaujímavých postáv. A poteší aj mnoho skvelých hlášok a zábavných monológov v ich podaní. Réžia a technická stránka sú výborné, Robert Rodriguez to zvládol skvelo, film má výborný správne komiksový vizuál a spokojný som aj s hudobnou stránkou. Kiež by takéto boli všetky komiksovky, nápadité, hravé, dobre napísané a s tvrdým ratingom. Jeden z najlepších filmov svojej kategórie. Objektívna kvalita filmu- 84%, film sa páči mne na 77%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Pravda niekedy nič neznamená. Ale ty budeš vedieť svoje. A to pre mňa veľa znamená. Drž sa odo mňa ďaleko, Nancy. Inak ťa zabijú." Hardcore! Omračujúci zástup hercov všetkého kalibru (Elijah Wood, Mickey Rourke, Josh Harnett), chladnokrvne bezcitná réžia a ďalší "technický" spôsob, akým do budúcnosti nakrúcať filmy (viď. neskoršie 300 Zacka Snydera). Cynizmom naprataný dialóg, kastrácia, noir, džez, cigarety, alkohol, striptérky a veľa ďalšieho. No v prvom rade fantasticky nezastaviteľný a dojemný (!) rytiersky buldog Rourke. Komiks som nečítal a Roberta Rodrigueza pokladám za ťuťmáka, ktorý by sa mal viac venovať režírovaniu, než rozprávaniu o režírovaní, ale toto sa mi páčilo. Aj keď mi to trocha pripomínalo úderný vtip, natiahnutý na neúmerných 127 minút. A niektoré postavy (Owen) a herci (Albaová) ma nebavili. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (78)

  • Nick Stahl (Žlutý parchant) musel v několika scénách nosit celotělový latexový návlek, jehož aplikace zabrala až pět hodin. (Seejey8)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. března 2005 ve Westwoodu. (Varan)

Související novinky

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama