Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolená starostka rozhodla, že každý, bez ohledu na velikost, váhu, pohlaví, vzhled či fyzickou sílu, může vstoupit do místní Policejní akademie a po jejím absolvování se stát ochráncem pořádku. Když velitel akademie, major Lassard, spatří nové adepty na místa policistů, směsici roztodivných postaviček, podivínů, nemotorů a nekňubů, přikáže svým podřízeným, aby jim dali pořádně zabrat a vyhnali jim z hlavy přání být policisty. Každý totiž může kdykoli školu opustit. Z davu dychtivých čekatelů na policejní odznak postupně vystupuje do popředí několik svérázných figurek: mohutný a poněkud těžkopádný černoch Moses Hightower, háklivý na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlý imitátor zvuků Larvell Jones, drobná a nesmělá černoška Laverne Hooks s vysokým dětským hlasem, bojácný tlouštík Leslie Barbara, fanatický pistolník Tackleberry a samozřejmě zlodějíček a povaleč Corey Mahoney. Ten jediný nemůže ze školy odejít dobrovolně, skončil by totiž ve vězení. Může však být vyhozen. A tak je zcela jisté, že začíná válka nervů, kde na jedné straně stojí Mahoney, na druhé důstojníci akademie v čele s poručíkem Harrisem. Po náročném výcviku, se nezkušení nováčci ocitají v ulicích města... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Nespočetne krát som videl túto pousmievajúcu komédiu, kde na vrchole veškeréj srandy boli policajti, ktorí sa akurát zaúčali na vopred vybrané pozície. Áno, malo to sem tam nejaké tie muchy a scenár sa tváril tak cool až bol shitcool! No treba brať do úvahy, že z takéhoto súdka nám americká distribúcia neponúkne zas tak do roka veľa. Táto komédia sa im vskutku podarila, žiaľ, potom nasledovala neskutočná fúra pokračovaní, kde pojem sranda strácalo rapídne na význame... 80% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

To je presne ten typ filmu, ktorý síce všetci videli 5x a viac, ale do topky si ho nedá takmer nikto. Legenda VHS doby. Snímok, ktorý sa nedá nepoznať. A dať nízke hodnotenie je ako sa hanbiť za milenku, ktorú ste mali keď vám bolo 20. Jasne, dnes je už bezzubá, trošku smrdí a prehrala boj s gravitáciou, ale v očiach má predsa stále tú istú iskru. Tak sa nehanbite a dajte jej aspoň 3*. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Čerstvé absolventy Akademie čeká první nasazení. Nováčci jsou přeloženi na předměstí Los Angeles do šestnáctého okrsku, kde neustále stoupá zločinnost. Noví policisté dostanou za úkol obnovit v ulicích pořádek a s vervou sobě vlastní se ihned pustí do práce. Ulice se tak promění v oázu totálního chaosu.Tedy, že bych se u toho válel smíchy, to tedy ne. Prostě typická komedie zpočátku 80. let, která je tak naivní, až to policejně bolí. A má adekvátní herecké představitele. 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S kadetmi a vedením policajnej akadémie som sa zoznámil už ako teenager. Bolo to niekedy koncom osemdesiatych rokov minulého storočia. Veselý rebel Corey Mahoney a pestrá partička podivínov okolo neho ma celkom pobavila. Dalo sa na to pozerať. Dalo sa sa pri tom i zasmiať. Ale tak vtedy ako i dnes ma to skôr ťahá k iným žánrom. Bláznivá americká komédia o bláznivých amerických policajtoch - stupid crazy u.s. cops comedy - nie je zrovna môj obľúbený filmový subžáner. *** ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Léta prověřila kvalitu první Policejní Akademie, a my tak dnes můžeme s klidem tvrdit, že je vysoká jako jalovec. Což není samec od jalovice, stejně jako Vojtěch Filip není demokraticky obrozený rudý gentleman, což sem tedy vůbec nepatří, ale cesty myšlének jsou spletité a tvůrčí výron je holt mrcha;) Titulní melodie od Roberta Folka se stala stabilní hitovkou mezi fanoušky filmové hudby, hlášky z dílny skvělého českého dabingu (tím myslím ten původní z videokazet:P) zlidověly a Modrá Ústřice, k tomu snad netřeba cokoliv říkat:) Originální námět (si myslím), výborná sbírka postav a postaviček, prostě klasa hodná 80ti procent. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (63)

  • Počas vianočných sviatkov sa film pravidelne hrá v televízii vo Veľkej Británii. Jediným vianočným odkazom filmu je len melódia, ktorá zaznela počas Hooksovej (Marion Ramsey) vodičskej skúšky - "Santa Claus Is Coming to Town". (Arsenal83)
  • Film nevznikol chronologicky a po nakrútení scény, kde si Copeland (Scott Thomson) a Blankes (Brant von Hoffman) oholili hlavy, si filmári uvedomili, že niekoľko skorších scén ešte chýba. Tento problém bol vyriešený parochňami. (Arsenal83)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama