Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

RottenFox 

všechny recenze uživatele

Proč se už dneska netočí takovéhle filmy? No jo, protože by to každej okamžitě odsoudil jako úplnou blbost. Hm, nu což, film je z roku 1988, z Miami, je to komedie s akčními prvky a zároveň to není nějak extra zamotané, spíš taková oddechovka. Pro mě je to dokonalá kombinace. Záporáci jsou tu také skvělí, takoví ti správní bad boys a na druhé straně klaďasové nejsou žádní super heroes, ale fajnové postavičky. Pro mě za jedna. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi to vraví, ale je to o chlp lepšie ako predošlá mučivá časť, kde som skoro pozvracal čisto nový koberec. Ešte že som sa pohotovo napil kokakoly a nános v mojom krku okamžite spláchol naspäť dole. Vtipné to síce bolo, no asi tak dlho ako má dĺžku priemerná mp3 pesnička. Pre optimistov je to dosť krátke, ja viem... 45% ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Sice už bez Mahoneyho, ale přišlo mi to celkově lepší než díl 4. Hlavní sympatie si u mě teda poprvé získala záporná postava. K tomu nezapomenutelný dabing M. Pavlaty.... Trochu mě mrzí, že tvůrci dělají z dvojice Harris a "Proktor" až takové blbce. To mi přijde už trochu hloupé. Spousta vtipů je už ohraná, ale i tak jsem se pobavil... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem přechozím dílům vyčítal silně upadající tendenci, zapříčiněnou neustále se opakujícími nápady a postupy, tak v páté Policejní akademii se alespoň dočkáme změny prostředí, přičemž se do určité míry obmění i vtipy a humorné situace. Od začátku jde však poznat, že už se opět těžce vaří z vody, vtipy jsou místy nezáživné, nemají žádný drive a občas i vyloženě nudí. Jedinou záchranou jsou trošku jednodušší záporáci, kteří se v kombinaci se senilním Lassardem postarají o to nejlepší, co celý film nabízí. Stará policejní garda zde již nemá tolik prostoru, kolik by si podle mě zasloužila, jde znát, že jí zoufale chybí někteří členové z předešlých dílů. Za sebe mohu říct, že mě Nasazení Miami Beach baví o trochu víc, než třeba Občanská patrola, ovšem kvality prvních tří dílů pětka rozhodně nedosahuje, přestože se jedná o vcelku milé oživení již tak upadající série. 5/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Piaty diel akadémie zmenil prostredie, odohráva sa v Miami Beach, do príbehu je pridaná trojica obmedzených lupičov. Vcelku dobrá zábava, povedal by som, že citeľne chýba Steve Guttenberg, ktorý sa v posledných troch častiach z neznámych dôvodov neobjavil. Táto kľúčová a najlepšia postava tu proste chýba a Lassardov nesympatický synovec jej nesiaha ani po členky. Inak vtipy sú miestami dosť dobré a prostredie Miami je pekné. Čo pekné, krásne. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Proctor (Lance Kinsey) si v baru poroučí dva drinky s paraplátky pro sebe a Harrise (G. W. Bailey). Barmanka mu je podává očividně bez paraplátek, v dalším záběru je ale z drinků vyndává a olizuje. (Dvojirakri)
  • Mnoho scén Matta McCoye (Nick) bylo původně napsáno pro Steva Guttenberga (Mahoney), který se rozhodl, že v této filmové sérii už hrát nebude. O 18 let později byl přesto jedním z lidí, kteří se zasazovali o vytvoření další díl série. (HellFire)
  • Když Tony (Rene Auberjonois) pátrá po Lassardovi (George Gaynes) a uvidí ho u hotelu, vyprskne přitom svoje pití na přední sklo auta. Při dalším záběru na auto je však sklo čisté. (ČSFD)

Reklama

Reklama