Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nech je Mel Brooks akýkoľvek kultový tvorca, tento film sa mu nevydaril. Je to asi také vtipné ako úvodná sekvencia: áno nápad "Ty hajzel Mel Brooks" je dobrý, ale je to zle nastrihané, nevtipne nakrútené a neskutočne dlhé - a ku konci aj trápne. V tomto duchu sa nesie celý film. Herci sú slabí a scenár je obdobnej kvality. Tento film ani z 1/8 nedosahuje kvality paródií od ZAZ. Nakoniec dávam nadhodnotených 40% len kvôli dvom veciam: kvôli scéne za plátnom a kvôli krásnej Marianne (hlavne kúpeľová scéna je super!). Nevidím absolútne žiaden dôvod, aby ste sledovali tento film. Radšej si znova pozrite Hot Shots! I tisíce pozeranie Hot Shots! je zábavnejšie ako toto. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Klasický případ bláznivé parodie, v níž se střídají ty opravdu jedinečné chvilky s těmi trochu slabšími. Ale protože trapné vtipy tam skoro žádné nebyly, protože Mel Brooks tu opět ztvárnil jednu ze svých nezapomenutelných postav a protože při parodování Kmotra jsem se musel smát bez přestání, dostává film zasloužené 4*. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Podle mě jde o velmi zdařilou parodii, které se směju i po několikátém shlédnutí. Bohužel dabovaná verze, která šla u nás v televizi, zabila dobrou polovinu vtipů oproti originálu, který se jen hemží slovními hříčkami a narážkami na všechno možné. Rozhodně bych netvrdila, že tímhle filmem začal upadat humor Mela Brookse. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Umírala jsem smíchy. Parodie jak má být a se vším všudy. Někomu se to možná zdá přehnané a snad povrchní, jak někdo napsal, ale podle mého mínění jsem za posledních pár let neviděla lepší inscenaci R. Hooda (stále zastávám názor, že na knihu od Dumase nic nemá) než je tato, i přestože se jedná o komedii, která se v podstatě ani trochu nedrží originálu. Za to nám se slušnou dávkou humoru podává nového snad trochu namyšleného Robina v podání C. Elwese, který byl podle mě naprosto skvělý ještě v Zakleté Elle. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Solidní parodie na chlápka, který bohatým bral a chudým dával, aspoň teda doufám:)! Opět se ukazuje jak dnešní parodie sází na absenci příběhu, jakéhokoliv příběhu a chrlí pouze slepenec zoufalých a nevtipných scén na sebe a to je obrovská chyba, protože i kokotina by měla mít dějovou linii. Tím pádem považuju bláznivý příběh Robina za přijemnou podívanou, která vám uteče jako voda a i přes svoji stoprocentní nedokonalost ho nebudete proklínat. Jednou větou: Kdo chce Robinem v dnešní době býti, připrav se na to, že budeš bitý:) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Don Giovanni byl pojmenován podle hlavní postavy stejnojmenné opery od Mozarta. (viperblade)
  • Když se Mariana (Amy Yasbeck) koupe ve vaně, je až po okraj plná pěny. Ale když o scénu později z vany vylézá, pěna najednou zmizí. (Pepy)

Reklama

Reklama