Reklama

Reklama

Robert Langdon je expert na náboženskou symboliku. Během autogramiády své knihy v Paříži je policií požádán o spolupráci při vyšetřování vraždy hlavního správce Louvru, Jacquese Sauniera, se kterým se měl toho dne setkat. Saunier, kterého střelil albín Silas, totiž před smrtí popsal své tělo i podlahu kolem sebe podivnými symboly. Robert se je snaží kapitánu Fachovi vyložit, objeví se tu však policejní kryptoložka Sophie Neveu, která Roberta tajně varuje, že ho Fache hodlá zatknout za vraždu. Pomůže mu uprchnout a společně s ním se pustí po stopách Saunierových šifer. Vyjde najevo, že zavražděný muž byl dědečkem Sophie a podle všeho patřil k tajné organizaci Převorství sionské, která po tisíce let ukrývá a chrání tajemství svatého grálu. Mezitím Silas, který na pokyn biskupa Aringarosy a vlivné církevní organizace Opus Dei také pátrá po grálu, zjistí, že ho Saunier oklamal a svedl na falešnou stopu. Robert a Sophie uniknou kapitánu Fachemu, posedlému jejich zatčením, a podaří se jim získat da Vinciho šifrovací přístroj kryptex, ukrývající údajně tajemství grálu. Spojí se s britským historikem a milionářem Teabingem, se kterým pokračují do Londýna, kde je čeká nejedno nebezpečí, ale také šokující pravda o tajemství grálu. (TV Nova)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

No, protože jsem se nejdříve podívala na film (je to už docela dlouho) a byla jsem jím nadšená, čekala jsem, že kniha bude minimálně stejně dobrá. 

Knihu jsem si dočetla včera a musím uznat, že ve filmu je oproti knize fakt hodně rozporů, nebudu je jmenovat, beztak už to tady někdy někdo udělal. Knižní závěr mě dostal do kolen, vážně. 

Hodnocení filmu už měnit nebudu, každopádně kniha mě nadchla daleko víc. I když ten albínský mnich mě tam štval zrovna tak jako ve filmu. 

Uživatel Naked_Snake smazal svůj příspěvek.

Keys1

Keys1 (hodnocení, recenze)

Film som považoval za skvelý skvost do včerajška kedy som si prvý kráť  prečítal knihu a teda taký rozdiel som nečakal... Ron Howard to zbytočne natiahol a veľa veci ,,zabudol,, a veľa veci pozmenil ... dufam že Lost Symbol bude v novej režií lepši lebo kniha bola asi najlepšia Brownova práca...

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Apollyon09

1) Já se smrti nikdy nebál. Jako věřící jsem se jí bát začal. Takže je to u mě přesně naopak, tedy čistě individuální. :)

2) Alláh je v překladu Bůh. to že si to křesťané vykládají po svém je jiná věc. Muslimové to berou dobře a křesťanského Boha uznávají jako svého. Je to jeden a ten samý Abrahámovský Bůh.

3) Všechna náboženství jsou buď deziluzí nebo špatnou interpretací. ani jedna nemůže být čistě správná, protože je tvořená chybujícími lidmi.

4) Bůh seslal svého Syna aby zachránil celý svět. Je jen na každém jak se k tomu postaví. A pokud si přečteš Bibli, tak ten kdo popře Ježíše je vinen, ale ten kdo ho nepoznal nemůže být trestán.

 

Ale jsem také osobně proti většině církví, jsem proti dotacím od státu, atp... Ale ne všichni věřící jsou špatní. stejně jako ne všichni ateisté jsou zlí.

"Jsou jen dobří a zlí lidé, ale k tomu aby dobří lidé se stali zlými je potřeba náboženství", už ani nevím kdo to napsal. :) Ale to si nezaměňuj s Bohem. Náboženství je světská záležitost.

na příspěvěk reagoval Vault_13

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Náboženstvo je len forma zotročovania masy ľudí. Každí sa koniec koncov bojí smrti, a chce umrieť s vedomím, že pôjde na lepšie miesto, kde mu bude odpustené. Náboženstvo udáva spôsob života. Zväzuje ľudí a vytvára fikciu mieru. Má to svoje výhody, ale aj nevýhody. Záleží na uhle pohľadu.

Náboženstvo také či onaké, má stále rovnaké účely. Cirkev je len spoločnosť vyvolených hodnostárov.

 

Milujem tie kecy o jedinom Bohu. Všetky náboženstvá hlásajú to isté. Všetky uznávajú len svojho Boha a všetci ostatní sú pohania! Ak by bol Boh skutočne len jeden, nemali by všetci uznávať len jeho? Prečo nemôže byť Alah skutočným Bohom? Veď aj moslimovia majú svojich hrdinov, svoje bájky a povesti, aj oni majú svoje chrámy, modlitebné knížky a sväté písma. A čo staroveké civilizácie, tie mali tiež pohanských Bohov? Prečo Boh zoslal svojho jediného Syna iba na jednu časť sveta?

Sú to prosím pekne všetko kecy. Ja nie som ateista, a možno aj som... neviem. Ja jednoducho neverím na žiadného Pánbožka, ktorý stvoril Zem za 6 dní a siedmi odpočíval. Ak sa človek zamyslí nad veľkosťou našej planéty, aká je pre človeka obrovská, a potom si jej veľkosť prirovná k vesmíru, zistí, že vo vesmíre nebudeme jediné živé organizmy.

 

Tak ako padli ostatné civilizácie, padne aj naša. A s nami padnú aj naši bohovia, tradície a ideáli. Svet sa zmení, prídu nový ľudia, nové božstvá a nové príbehy o hrdinoch. A naša skvelá Biblia, neomylné písmo sväté, bude v knižniciach zaradené vedľa gréckych báji a povestí. ;)

na příspěvěk reagoval Badmaniak

NoxArt

NoxArt (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Pěkně napsáno.

----------------------------

Šifra je můj oblíbený film a paradoxně skoro vše - a že toho jsou kvanta - co mu v top komentářích vytýkají, se mi líbilo. Holt to tak asi někdy je. Asi i proto, že to beru jako fikci a ne pokus o hraný dokument. Mě to vtáhlo celé - postavy, děj (překombinovaný? tím líp) a rozmotávání, atmosféra, rozhovory, prostředí, námět (přestože jsem dost ateista, ale ve fikci to můžu); a ještě neomrzelo.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Nejkrásnější na tomhle filmu je, že je zčásti pravdivý. Nemyslím v našem historickém období, že by tu pobíhaly dvě skupiny lidí co se řežou o "Ježíšovu pravdu". Ale myslím tím Ježíšovo historickké období a pár set let po něm. Ať už se jedná o gnostické spisy které udávají Ježíše více lidsky a méně Božsky, že Máří byla jeho manželka. Že Bible v dnešní podobě je jen příběh na kterém se shodli lidé 300 let po Ježíšově smrti a prostě "vyškrtali" to co se jim do toho nehodilo. Včetně toho, že 300 let neměli ani pořádně ustálené datumy Velikonoc, názory na Ježíšovu božskost byly sporné, atp... Zajímavé třeba jsou spisy z Nag Hammádí, které všichni křesťané popírají, ale bibli vytvořenou a přetvořenou k obrazu svému několik století po Kristu, berou jako závaznou pravdu. Nebo že byl nalezen pravděpodobně Ježíšův hrob, včetně jeho manželky a syna... Jsem věřící, ale rozhodně nevěřím všemu co se píše v Bibli a nemusí si to nutně odporovat s tím, co říkají ostatní. Nejsem ani přízemní ateista, ani přízemní náboženský fanatik. Pravda je někde uprostřed. Nikdo by si neměl názory tvořit na základě jedné knihy (Bible), nebo naopak na základě neznalosti některých pocitů a vjemů (Boží existence)...

na příspěvěk reagoval NoxArt, Apollyon09

Mirokukii

Mirokukii (hodnocení, recenze)

marek.stone

Extended verze něják  zásadně film neobohacují. Většinou detaily. Ale už dlouho jsem to neviděl v té "krátké".Silasovi flashbacky. Omluva Bezu Fache ke křivě obviděným atd. Nejpodstatnější je asi rozhovor mezi Sofií a Robertem v letadle když ještě směřoval do Zurychu. Já ten film mám rád, mě se to rozhodně oplatilo.

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

ako to povedal jeden posluchac jedneho nemenovaneho radia - 2 hodiny, ktore mi uz nikto nevrati ;o/

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Si myslím že každá prodloužená verze stojí za to, já bych se moc rád podíval...

marek.stone

marek.stone (hodnocení, recenze)

Tá extended Blu-Ray verzia 174 min. je celá dabovaná, oplatí sa zhliadnuť aj túto dlhú stopáž, alebo v postate nič neprináša oproti kinoverzii?

na příspěvěk reagoval Mirokukii

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mazéc, tak to je pro mě skvělá práce - tyhle filmy si nemohu vynachválit a snad se povede i tenhle, pěkně do třetice...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Ten konec je něco tak úžasnýho, že to slovy dost dobře popsat nemohu, skutečně vynikající vyvrcholení... !

 (hodnocení, recenze)

Moc pěknej film. Patří mezi mé oblíbené... A a hudba . užasný :-)

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Podarený film. Myslím si, že 65 percent je málo, ale na 70 to tiež nie je. No ja musím dať 4* ako fanúšik podobných filmov! :D

robeto

robeto (hodnocení, recenze)

Viděl jsem už lepší filmy, ale dávat tomu 2hvězdy nebo méně je zaujatost. Napětí tam místy je, herecky je to studené, ale profesionální, hudba je velmi povedená, scény taky. To je klasická profesionální filmařina. Souhlasím, že jen pro to, že pár kritiků napíše jaká je to nepovedená věc, to nemusíme pohřbít. Tak špatné to rozhodně nebylo!

Jogi.1

Jogi.1 (hodnocení, recenze)

Tento film jsem viděl již potřetí a stále užasle hltám každou větu ;)

tatka

tatka (hodnocení, recenze)

Aká kniha, taký film. Priemer v lesklom háve odetý. Kto čítal knihu, má pech, lebo bude vedieť, ako tá dvojhodinová nuda skončí. Tom Hanks sa nejak záhadne začína podobať na Sly Stalloneho.

Quendi

Quendi (hodnocení, recenze)

"Pod dávným Roslinem se Svatý grál skrývá. Kol díla mistrů, co čest vzdali jí. Ostří a kalich klid její tam hlídá. Pod nebem hvězdným spánkem věčným spí."

Rodriguez8

Rodriguez8 (hodnocení, recenze)

jak byl ten zaveřečnej proslov toma hanske jak klečel u hrobu máří magdaleny....to jak Pod nebem hvězdným se skrýva..spankem věčnym spí...jak to bylo dál?

Quendi

Quendi (hodnocení, recenze)

Teda srazit filmu hodnocení kvůli tomu, že v Čechách odflákli dabing, to je dost hustý:) Vždyť za to ten film nemůže. Já na dabovaný filmy vůbec nekoukám, to bych musela z každého hodnocení sundat další dvě hvězdičky. Koukej v originále a budeš ušetřena toho, že český dabing zazdí každý herecký výkon ;)

mikiqex

mikiqex (hodnocení, recenze)

Pro mě bylo nejlepší posledních asi pět minut filmu, od toho kdy se Robert pořeže v hotelu... především kvůli hudbě. Dodává finále spád a kouzlo.

artcha

artcha (hodnocení, recenze)

šílený dabing jakési Vladimíry Včelné, která není ani na ČSFD... původně jsem dala 4 *, ale s tímhle dabingem jsem to o jednu snížila... škoda

Pidzey

Pidzey (hodnocení, recenze)

Nevím co si mám o tomto filmu myslet.Knihu Dana Browna jsem nečetl,takže nemohu porovnávat(což často dělám).Nápad jako takoví se mi líbil,hledání svatého grálu pomocí šifer,obrazů a udělátek pana Leoparda.Na druhou stranu mě někdy dost ubíjel scénář.Podle mě byl místy předvídatelný a trochu nelogický.Slopáš tu bych zkrátil,některé pasáže byli až moc zdlouhavé,vo ničem a když už jsem si myslel že je konec přišla další scéna. Co se herců týče tak mě zklamal Tom Hanks,už to nebylo ono.Naopak se mi moc líbil Paul Bettany v roli fanatického mnicha(podle mě nejlépe zahraná postava).Můj oblíbenec Jean Reno hraje svůj standard.Mile mě potěšil Ian McKellen který svou roli zvládá velmi pěkně.No a Audrey Tautou je při nejmenším velmi půvabná a pěkně se na ní dívá. Nakonec jsem se rozhodl dát hvězdičky 3,z toho jednu právě za Andrey.Ale nebýt to tak utahaný tak bych dal i 4.

Elán

Elán (hodnocení, recenze)

Nejvíc dobrej film, ale nevim proč má jen 64% já bych mu dal tak 80

MarkVxxx

MarkVxxx (hodnocení, recenze)

Včera jsem si asi po roce Šifru opět pustil, knihu jsem četl a musím říct, že nečíst ji dal bych čtyři hvězdičky, protože film atmosféru má, jenže vmáčknout několik stovek stran do 150 minut je nemožné. Filmové studia prostě musí zfilmovat všechno za každou cenu, což se v tomto případě nepovedlo, a proto raději příště sáhnu po knize.

Estrecha

Estrecha (hodnocení, recenze)

Jelikož jsem četl knížku před tím, než jsem viděl film, nemůžu tvrdit, že se to nikomu nebude líbit., Ale jinak je to urážka té knihy. Na to jak mám rád Toma Hankse a Jean Reno, tak tento film byl opravdu hrůza.

Djkoma

Djkoma (hodnocení, recenze)

Renton: to je přeci jiná věc ;) já mluvím o změnách ve stylu "víme,kdo za tím stojí a není nám to skrýváno jako v knize" plus konec (ukončení linie potomstva...). Celý ten film je jinak doslovný převod knihy... Jestli tam jen některé věci protahují tak mě to fakt nebere :-) tys to viděl?

tak jsem už něco našel ... "Though a significant amount of scenes have been added to boost an already long theatrical version from 149 minutes to 174, I can't say that it helps (or hurts) the film. The additional minutes don't add a lot of information via either backstory or plot, but fans of the book will appreciate the nuances of character that are fleshed out."

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Pár drobností? Více než (první) polovina knihy se ve filmu odehraje během cca 20 minut.

Djkoma

Djkoma (hodnocení, recenze)

Viděl někdo extended Da Vinci Code? 174 min ? Případně co tam je navíc, prtž už původní film byl prakticky doslovně zfilmovaná kniha (kromě pár drobností a konce...).

Troškař

Troškař (hodnocení, recenze)

Dobrý fillm.Je ale pravdou že vněm stačí přeslechnout jedno slovo a ztratíte se mezi hádankami,poté už vám film nedává smysl.Naštěstá jsem ale žadné slovo nepřeslechl.

Quendi

Quendi (hodnocení, recenze)

jvx.com: Pierre Plantard si v roce 1956 vymyslel příběh o tajné skupině(Převorství Sionské). Vymyslel si také její fiktivní historii, v níž se mj. tvrdí, že vznikla kolem roku 1099 v Jeruzalémě a že ochraňovala domnělé potomky Ježíše a Máří Magdalény. Nekomol to. Nebo si to přečti na wikipedii. http://en.wikipedia.org/wiki/Priory_of_Sion

Stardream

Stardream (hodnocení, recenze)

jvx.com ted si me fakt presvedcil(a) ze je film naprosto nesmyslnej, protoze nejakej tajnej! rad se registroval o padesat let pozdeji.......

Freeezer

Freeezer (hodnocení, recenze)

Je neskutočné, že americkí producenti sa v snahe vytrieskať čo najväčší kapitál z rýchlo rastúcej slávy Dana Browna akosi pozabudli, že kniha má svojho predchodcu a síce Anjeli a démoni. Tento film sa však natáča až teraz! Bohužiaľ musím povedať, že film sa na knihu nechytá. Keď som dočítal DVK tak som sa celkom aj tešil na tie pamiatky a pod. Namiesto toho som sa dočkal podpriemerného amerického gulášu kde už nevedno čo je čo. Nezachránil to ani Tom Hanks. Inak to nieje zlý film len je to nechutná zlátanina.

Radko

Radko (hodnocení, recenze)

Pár poznámok k diskusii: 1. Ohlas knihy i filmu v euroatlantických médiách nielen od odbornej kritiky, ale najmä od bežných príjimateľov svedčí o tom, že kresťanstvo je v nás hlbšie, ako sme si ochotní pripustiť (neochota pripustenia si tejto skutočnosti sa týka najmä ľudí odsudzujúcich tieto diela v akomkoľvek zmysle a vyhlasujúcich čosi o vlastnom ateizme, či príslušnosti k inej viere, filozofii). 2. Film je len veľkou ilustrovanou verziou knihy. Poteší najmä tých, čo neradi čítajú, alebo oddaných Brownových fanúšikov. 3. Zaráža ma vyžadovanie historickej presnosti od diskutujúcich. Ide, vážení, o beletriu a tam je autorská voľnosť neobmedzená. Ale chápem, že to ľudí poburuje. Ako príklad uvediem: jeden môj obľúbený americký spisovateľ, vo svojom diele zaujímavo rozvíja tézy o Diablovom kajaní sa, Hitlerovi ako zamaskovanom ortodoxnom Židovi, žijúcom v Izraeli, či o mládeži hlásiacej sa k alternatíve, vyznávajúcej tvrdé rockové kapely, propagujúce v textoch idey republikánskej strany, povedal pred smrťou, že ľudia mu vyčítali, že nabúraval príliš mnoho tabu naraz. Spoločnosť 20. a 21. storočia má ku konzervativizmu bližšie než si myslí. A odpisuje Browna, upierajúc mu nárok na akýkoľvek iný pohľad na históriu. Akoby existovali nemenné historické fakty. 4. Ad omyly historické, technické, náboženské, filozofické v diele- zrejme sa nájdu, rovnako ako sa nájdu v ultravážnych odborných traktátoch, ktoré zase iné úplne vyvrátili. Napr. najnovšie objavy fyzikov prevracajú Einsteinove teórie naruby (a svet podľa nich naivne fungoval), má to slúžiť snáď zatrateniu tohto geniálneho fyzika? Kto sa zameriava na chyby v diele iných, často mu uniká podstata a tou je pre mňa osobne čítavosť, dobrodružstvo z čítania a moment prekvapenia ak sa k tomu pridá niečo, čo poučí, približuje sa to k ideálu. Kniha to splnila, a hoci miestami je robená až príliš na vkus väčšiny, vcelku je to umenie. Na úrovni zhruba Tragáčikových dobrodružstiev, trochu znevážené prílišným superhrdinstvom všetkých postáv. Ale čítavé, zaujímavé, a áno aj poučné. 5. To všetko mi čítanie Brownovej knihy poskytlo a ako som už skôr písal, veľa nedomrlých odsudzovačov dielo odpísalo. Čo som však rád, že HR Giger, môj liebliengový maliar knihu pekne pochválil. Viac mi netreba. Nemám potrebu počúvať cez kopírák odpísané odsudky ľudí, ktorých tvorba ma nezaujala štýlovo, formálne ani obsahovo. Skôr rád jemne (ale obozretne) načúvam názorom tých, ktorých dielo ma niečím oslovilo.

jvx.com

jvx.com (hodnocení, recenze)

Film je přibližnou nepodařenou kopií knihy. Točí se okolo Satého grálu,který chrání Převorství sionské ( tajná společnost prý založená v r. 1009) - nesmysly. Přerovství sionské registrováno v obci Saint Julien-en-Genevios Francie 7.května 1956. Zakladatel byl Pierre Plantard, který svými konspiračními teoriemi a podvrhy se chtěl prosadit do popředí francouské společnosti.

Rami

Rami (hodnocení, recenze)

Jsou tu opravdu rozdílná hodnocení a názory, což jen ukazuje na rozpolcenost tohoto filmu. Snadno by se mi mohlo stát, že bych pod vidinou výborné hudby, zvuků, herců, kamery,... dal 5 hvězdiček, ale film hodnotím komplexně a hlavně podle toho, jestli se mi líbil a nebo jestli jsem se nudil. Bohužel mě tento film nijak zvlášť nenadchl. A bohužel jsem to ani neočekával. Jen mi to je líto kvůli mým oblíbeným hercům. :-( Nevím kde je ta nejzásadnější chyba. A si v tom, že je to celé o ničem a že tam raději měli hrát jiní herci.

Zik2

Zik2 (hodnocení, recenze)

Vážení, nerozumím tomu až módnímu nadávání na tento film. Osobně jsem nemohl být nespokojen. Knihu jsem sice nečetl, ale je jasné, že do filmu toho člověk nikdo nedá tolik, jako do knihy. Co se týče zpracování filmu, po stránce obrazové, hudební, umělecké vůbec, tak to bylo výborné.

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Film je rovnaká tuposť ako kniha. Keby boli Brownove obsesie Iluminátnmi, zlodušskou Katolíckou cirkvou, Svätými grálmi a romantikou medzi Ježišom a Máriou Magdalénou čo ako pravdivé, jeho knihy obsahujú až abnormálne množstvo geografických, vedeckých, kultúrnych a historických nepresností o Európe a jej jednotlivých štátoch, o stereotypizácii jednotlivých národov ani nehovoriac. Len jedna perlička k "vražednému mníchovi z Opus Dei" (ktoré pritom nemá vôbec nič s mníšstvom) : Je albín, a pritom vie parádne šoférovať a strieľa aj z revolveru ako voľajaký sniper. Čo je pekná chobotina, keďže albíni majú slabý zrak a veľaká časť z nich je technicky nevidiaca... :-P A ten jeho útek z basy v Andorre (po zemetrasení v Pyrenejách !) na vlaku (Andorra nemá železnice) do Španielska, je len jedna z tisíca ďalších nepresnotí, skomolenín a somarín zlepených do európskeho stereotypu tohto amíka, ktorý na našom kontinente snáď ani v živote nebol... Nuž čo, nech si má svoje na klamstvách a výmysloch zarobené milióny. Nie je prvý, čo zarába na ľudskej blbosti a nevzdelanosti.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Gugoš: Uživatel chce být zajímaví svým nízkým hodnocením? Tak snad jsem to zhlédnul a vím jestli mně to bavilo, jestli jsem se u toho nenudil, jaké byli dialogy a vývoj děje, napětí atd. Podle toho hodnotím. Film mně nebaví protože kloubí tři témata, které mně moc nezajímají: A) náboženství B) obrazy C) pařížskou architekturu. Film je spíš směšný. // Jo a o víkendu jsem si přečetl tu vaší opěvovanou knižní předlohu v originále a už vím proč je film tak nudný......

Tamdydam

Tamdydam (hodnocení, recenze)

Na Šifru jsem šel v podstatě jen ze zvědavosti, jak moc v tomto případě zprasí knižní předlohu. A povedlo se jim to nad mé očekávání. Napětí, které člověk prožívá nad knížkou, by jste hledali marně. Zato budete hledat souvislosti, logiku, ... bez knížky bych se v téhle slátanině asi nevyznal. Jako několikadílný seriál to podle mne mohlo dopadnout mnohem lépe

fazolka

fazolka (hodnocení, recenze)

nechápu kritiky tohoto filmu..knihu jsem zatím nečetl,ale bavil jsem se výborně celou dobu.Úplný top to není,ale čtyři hvězdičky dám..

Gugos

Gugos (hodnocení, recenze)

tak napsat o tomto filmu že je nudný a plochý to co tady čtu v těch komentářích mě jen utvrzuje že většina odborníků co tady hodnotí filmy jsou idioti nebo rádobykritikové co chcou být za každou cenu zajímaví.....naprosto skvěle udělaný film s opět skvělým Hanksem jasných 5 *........

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

No než se na tohle dívat někdy podruhé, to raději zajdu na exurzi do domova důchodců.....

Související novinky

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

Reklama

Reklama