Reklama

Reklama

V jako Vendeta

  • USA V for Vendetta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo je muž skrývající svou zjizvenou tvář pod maskou? Hrdina nebo šílenec? Osvoboditel nebo tyran? Kdo je V? A kdo se k němu přidá ve snaze zlikvidovat totalitní režim, který ovládl jeho národ? Od tvůrců Matrixu přichází V jako Vendeta, napínavá a nekompromisní vize budoucnosti podle komiksu Alana Moorea. Natalie Portman v roli Evey, obyčejné dívky, která musí rozhodnout, jestli se její hrdina nestal vetší hrozbou, než jsou ti, proti kterým vede válku. Hugo Weaving jako V – silný, charismatický bojovník za svobodu, hnaný touhou po pomstě na těch, kteří ho znetvořili. Stephen Rea v roli detektiva, který se zoufale pokouší V dopadnout dřív než rozpoutá revoluci. Sázky na vítěze rostou. Napětí stoupá a doutnák byl zapálen. Kterou ze stran zvolíte? Ve světě V neexistují střední cesty. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 307)

Faye 

všechny recenze uživatele

„Vendeta. Není to nic sobeckého či marnivého, je to krutá odměna za všechno utrpení .... způsobené bezprávím. Je to sladká hudba ..... které, ale dokáže s porozuměním naslouchat jen její dirigent.“ Jsem víc než příjemně překvapená. Film podle komiksu, který nemá stupidní příběh, ale právě naopak. Hlavní hrdina (ač v masce) má nejen charisma, ale je i galantní, inteligentní a vemlouvavý manipulátor .... „Násilí může sloužit dobru.“ (odvážná myšlenka v této době) a navíc pronáší jednu pozoruhodnou větu za druhou. „Budova to je symbol, stejně jako čin, který ji zničí. Symbolům dávají sílu lidé. Sám o sobě je symbol bezvýznamný.“ Po Sin City (pro mě naprosto bezduchá a brutální slátanina) jsem málem tenhle žánr navždy zavrhla, naštěstí jsem udělala výjimku. Nejsou to úplně čisté 4*, ale v porovnáním s již zmíněným Sin City u kterého jsem si odtrpěla každou vlekoucí se minutu. Jsou to víc než pěkné 4*! ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem vůbec nečekal takový nářez. Hned začátek mne přikoval napevno do křesla (metafora, ve skutečnosti jsem film sledoval z postele). Natálka Portman na sebe zase nechala vzpomenout a vynikajícím výkonem mne přesvědčila o svém talentu. Podobně strhující byl i konec. Bohužel střední část malinko vázne, a co mi vadilo byla nepropracovanost postav a některé nevysvětlené pasáže. Ale opakuji, příjemné překvapení. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Larry Wachowski, Andy Wachowski | Hudba: Dario Marianelli / Pyotr Ilyich Tchaikovsky / Ludwig van Beethoven | Produkcia: Joel Silver, Larry Wachowski, Andy Wachowski, Grant Hill | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Warner Bros., Virtual Studios, Silver Pictures | Rozpočet: 54 miliónov $ | Tržby: 132,511,035 $ | Premňa mega-epická lahôdka filmovej mnohotvárnosti, rôznorodosti a nápaditosti. Miešanie žánrov v nevídanej miere, dokonalé herecké obsadenie, guletrhajúci scenár, ktorý obsahuje postavu ( V ), ktorá sa podľa môjho názoru stala predlohou spôsobu spracovania Nolanovho Jokera v The Dark Knight. Atmosféra vo filme sa dá sekať ako dym v zahúlenej krčme U Havrana, psychologické vložky s mierou a čistotou napísané a zahrané (Natalie Portman sa nekompromisne posúva na moje TOP1 po Black Swan a tomto kuse). Film má dokonca posolstvo a viac-menej "zdravú" kritiku na totalitný režím a na jej dopady na spoločnosť. Hugo Weaving má najkrajšiu angličtinu a najpríjemnejšu farbu hlasu, akú som kedy počul. Ps: Je až neuveriteľné, že tí istý autori dokázali o rok neskôr vytvoriť niečo tak iné a pre mňa slabé, ako je Speed Racer. Avšak omnoho reálnejšia je súvislosť, že to vytvorili ľudia, ktorý vymysleli nesmrteľný kus filmovej revolúcie zvaný: Matrix. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Parádní film...v myšlence mi trošičku připomněl Battle Royale 2 - a tak jsem čekal, že se tu zase vyrojí banda papalášů, kteří si budou stěžovat na to, že je to vlastně "jen propagace terorismu" ... well, fuck that shitheads! Hugo Weaving v roli V je opravdu excelentní ... myslím, že kdyby V hrál James Purefoy (jak to bylo původně v plánu), tak by ta postava nebyla tak výrazná, ale to už nezjistím. Taky nemůžu opomenout "balet v metru" ... prostě perfektní! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lidé by se neměli bát své vlády. Vláda by se měla bát svého lidu." Totalita je báječná věc. Šetří totiž "ovcím" čas tím, že nemusí přemýšlet o tom, co je dobré a co je špatné. Všechno je dané, stačí správně papouškovat a být šťastný. Jsou však i nešťastníci, kteří touží po iluzi zvané svoboda a pro ty může být tento snímek kultovním. Já jsem sice starý anarchista, takže tomu boji proti režimu rozumím, ale jsem si celkem jistý tím, že žádný comicsový hrdina nedokáže zvednout stádo ovcí od počítačů. Ještě o něco horší je maskovaná skutečnost, že mě to až tak moc nebavilo. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (64)

  • Natalie Portman (Evey) se dle vlastních slov na shození svých kadeří těšila, protože už to sama plánovala udělat delší dobu. (Scalpelexis)
  • Vo filme je V (Hugo Weaving) zobrazovaný ako romantický bojovník za slobodu, ktorý prejavuje obavy zo straty nevinných životov. V komikse je však vykresľovaný ako nemilosrdný, ochotný zabiť každého, kto sa mu postaví do cesty. (Greenpeacak)
  • Důvod, proč se tajné policii říká prsťáci, je prostý. Nový řád v tomto filmu je utvořen jako tělo. Kancléř je hlava, televizní stanice BTN byla ústa, sledovací skupina jsou oči a uši, inspektor Finch (Stephen Rea) je část nosu a pan Creedy (Tim Pigott-Smith) se svou tajnou policií jsou ruka. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

07.01.2012

Lákavá kombinace. Andy a Lana Wachowští nedávno ve spolupráci s Tomem Tykwerem dotočili adaptaci objemného, cenami ověnčeného románu Cloud Atlas, a nechtějí ztrácet čas. Jejich čerstvá novinka má… (více)

Reklama

Reklama