Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (716)

Smok 

všechny recenze uživatele

Je mi ľúto, ale tých pár mnou obľúbených českých hercov (nie, Jirka Mádl k nim naozaj nepatrí) tento film nedokázalo vytiahnuť ani na priemer. Nechápem obsadenie dvojice Pepa Vojtek a Dan Nekonečný, podľa mňa násilne osadených len kvôli sledovanosti. Tiež som sa nemohol ubrániť pocitu, že pani Poledňáková až moc často odkazuje na svoj najúspešnejší film S tebou mne baví svět. (pochodujúce a spievajúce deti v Tatrách atď.) Ako rodinná komédia je to pre väčšinu rodiny bohužiaľ neprijatelné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Plytký, neškodný, nezáživný, zbytočne dlhý... asi tak by som charakterizoval film, režisérky Marie Poledňákové, "Jak se krotí krokodýli". Ešte by som dodal, že je to prehliadka druholigových českých hercov ako sú napríklad Postránecký, Štěpánová, Laurinová, Etzler, Topfer, Kretschmerová, Náhlovský... plus do toho abstinujúca alkoholička Eva Holubová, ktorá od vtedy, čo prestala nasávať, berie každú úlohu, ktorú jej ponuknú. Tiež je tam kopec usoplených, upišťaných detísk, ktorých herectvo je primerané ich veku, ale stále je to onmoho lepšie ako to, čo tam predviedli speváci Pepa Vojtek (Kabát) a Daniel Nekonečný (Šum Svistu). Tí boli viac ako trapní. Celkovo táto komédia nestojí takmer za nič. * ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Podle mě paní Poledňáková udělala stejnou chybu jako v poslední době třeba Václav Vorlíček nebo Dušan Klein. Domnívá se, že je třeba "jít s dobou". Recyklovala sice situace a postavy, osvědčené ze starších filmů, ale jako by nevěřila v jejich trvalý účinek, necitlivě akcentuje okolní modernizaci. Ta je přitom často jen kosmetická (např. dědeček se zajímá o počítače a jezdí na in-line bruslích). Krokodýly navíc zabydlela obrovským množstvím postav, z nichž polovina je filmu platná jako popelník na motorce. Značně to ztěžuje orientaci v ději, protože od sledování hlavní zápletky o nenápadné manželské krizi nás trvale rozptyluje něco jiného, nedůležitého. Přesouváme se z místa na místo, tu a tam překotně zakopneme o nějaký slušný vtip, ale vždy jen cestou za špatným. Umím si představit, že řada gagů mohla ve scénáři působit vtipně a zabila je pitvořivá interpretace (např. čtení dvojsmyslného dopisu o tatínkově ošetřování zraněné učitelky). To, že i jindy spolehliví komici jsou zde dost křečovití, mě utvrzuje v dojmu, že šlo o režijní pokyn. 20% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Bohužel až příliš přeplácaná podívaná, které schází zejména hlavní motiv, kterého by se držel. Marie Poledňáková na to nešla špatně, ale bohužel se pokusila do filmu nacpat až příliš velké množství nápadů, z nichž některé bohužel do výsledku příliš nezapadají a působí spíše rušivým dojmem. Neustálé přebíhání mezi těmi všemi rovinami je amatérské a rozhodně nenapomáhá divákovi v lepší orientaci. Díky lehkému ději sice víme co se kde děje, ale k udržení pozornosti to bohužel nestačí. Jak se krotí krokodýli není ve své podstatě špatný film, jenže kvůli všem těm víše zmíněným fakům vám v hlavě nejspíše dlouho nezůstane. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Z českých letošních bijáků typu Účastníci zájezdu, Experti nebo Rafťáci se mi tenhle film určitě líbil nejvíc. Film rychle ubíhá, takže se člověk nenudí, má solidní obsazení, odehrává se na moc pěkných místech a prostě je to celkem fajn zábava. Zatim nejlepší český biják roku 2006 (i když furt šedivý průměr). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (22)

  • Když děda Pepík (Václav Postránecký) vstupuje do počítačové učebny, tak na monitoru, ke kterému si později sedne, vidíme otevřenou internetovou stránku. Když si k počítači o chvilku později sedá, je na monitoru modrá plocha. (SONY_)
  • Točeno ve Vysokých Tatrách – Zelné pleso, Blažejovicích a v Praze. Zřícenina hradu se jmenuje Likavský hrad. Natáčelo se i i ve Švýcarsku na základně Air Zermatt. (M.B)
  • Naďa Konvalinková nesnáší krupicovou kaši. Natáčení, jak ji Etzler krmí touto kaší, protože má zlomené ruce, pro ni bylo utrpením. (SONY_)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama