Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 2/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 3/10/// +relativně to uteče rychle -předně při dramatických či snad nechutných scénách toho není moc vidět (tmavý obraz), obsazení, málo herců, průběh filmu, vrah, slabé napětí/// Za prvé: po Hostelu mě už nic moc nerozhází. Za druhé: zde je špatně vybudovaná atmosféra. Skoro hodina pohoda, potom těžkej obrat (jsou uvězněni) a následně se postupně snaží utéct. Za třetí trošku film postrádá logiku, údajně podle skutečné události, která nikdy nebyla objasněna (někdy by si filmaři mohli vybírat lepší náměty). S tím tak trošku souvisí čtvrtý bod: Hlavní killer je velice „směšný“, je to jen vyšinutém blázen, žijící kdesi v ustraní. Vůbec nenahání strach, (skoro) nic o něm nevíme a o jeho obětech ještě míň. Jo a za páté: těch obětí je zde jen (no dvě). Slabej horor/// Celkem 37%/// ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V záplavě současného slasheru nadprůměrná záležitost, těžící hlavně z nepříjemné atmosféry rozlehlé australské pustiny, která se posléze změní ve stísněné prostředí starého kamenolomu, kde se rozjede pod taktovkou vidláckého kruťase nadstandardně drsná a ve vší detailnosti zabraná hra na mučení, která slabšími povahami zamává. Škoda trochu zbytečně natáhlého úvodu, který mohl v klidu ustoupit té „důležitější“ části. Výsledný dojem je ale i tak maximální spokojenost, kde se mísí blažený úsměv nad myšlenkou „neúpadku“ žánru s poněkud nepříjemným pocitem v oblasti krajiny břišní, což je dle mého ten nejlepší výsledek, jaký se Australanům mohl povést. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Upozornenie : komentár obsahuje neslušné slová takže by ho nikto nemal čítať. Mám pocit, že nič originálne sa už v slasheroch nedá vymyslieť, keď sa donekonečna recykluje nápad o osamelých zabijakoch na farmách zabudnutých kdesi mimo civilizácie. Wolf Creek má celkom zaujímavú kameru a pre mňa rozčuľujúci spôsob strihu. Avšak to, ako je napísaný scenár a hlavne ženské postavy ma núti zopakovať to čo som vrieskal počas tej neskutočne tupej „hororovej“ časti filmu : „Vy p**e, keď neviete zabiť chlapa keď leží na zemi tak, že by ste ho dobili aj kameňom, nezaslúžite si žiť a dobre vám tak.“. ...ale možno je Wolf Creek len sexistická alegória na nemožnosť žien racionálne konať a z toho vyplývajúce následky a oslavu jednoduchosti a funkčnosti myslenia mužského. Ale to už v tom asi hľadám priveľa. 3/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zasloužené 4 hvězdy za originálního psychopata i zajímavou lokaci. Ve svém „Chci navštívit“ škrtám Grand Canyon a píšu si kráter Wolf Creek. Kašlat na cestovky, vyrazím jen s pár kamarády. Třeba budeme mít štěstí a ujme se nás svérázný traper Mick Taylor, dobrovolný průvodce turistů, přijíždějících očumovat jeho (!) kráter. Mick je dobrák od kosti (i od koster) a je hravý, takže nás naučí zajímavé společenské hry. Zmrzačený člověče, nezlob se, kolektivní hru Traperská vybíjená či statickou hru pro dva Hlava na špejli. Též mírně erotickou hru Kozyfuč či zajímavou únikovku Kolik má ostnatý drát ostnů? a hádankářskou Copak ti asi ufiknu teď? Film má sice nesympatické oběti s IQ vačnatce (Skippy promine) a logoped už to s Mickem dávno vzdal (kvalitní tik a sykání), ale je to Australan se srdcem na dlani, někdy i několika srdci a zábava s ním je skutečně epesní! ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Australský řepák vrací úder! Milé děti, až vám v liduprázdné poušti chcípne auto, rozhodně nevěřte dobrotivým venkovanům v klobouku, kteří horlivě nabízejí nezištnou pomoc, mohli byste dopadnout opravdu hodně zle. Škoda jen toho zbytečně natahovaného úvodu, k nějakém sepětí s aktéry u mne došlo stejně až ve chvíli, kdy se přestalo mluvit a vytáhly se nože (a jiné nástroje). Ale i tak je Wolf Creek dost příjemné překvapení, už jen kvůli nepříliš často využívanému prostředí bezvýchodné a nemálo rozhlehlé australské pustiny. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Kráter se opravdu nachází v západní části Austrálie a jmenuje se "Wolfe Creek". (Chatterer)
  • Skladatel Frank Tetaz založil část hudby ve filmu na pohřebních písních. (Cheeker)
  • Ačkoli se všeobecně věřilo, že se John Jarratt (Mick Taylor) během natáčení filmu nekoupal, sám Jarratt tuto fámu v květnu 2016 v pořadu Mornings (od r. 2012) vyvrátil a uvedl, že pravda je taková, že si přestal mýt pouze ruce. Důvodem bylo to, že vzhledem k tomu, že tetování, které se každé ráno nanáší v make-upu, trvalo tolik hodin, že bylo jednodušší si ruce nemýt, než pokračovat denně v nanášení tetování. (ČSFD)

Reklama

Reklama