Reklama

Reklama

Obsahy(1)

...jeden muž, jedno auto, krádež která dokáže naštvat až příliš policistů. Kaskadér H.B. Halicki si vytvořil roli přímo na tělo a napsal scénář k jednomu z nezapomenutelných automobilových hitů. Skvělý zloděj a řidic čtyřkolových miláčků si musí poradit nejen s hordou policistů, ale hlavně s neutěšitelným motorem Eleanor (Mustang Mach 1). Eleanor má také hlavní roli v tomto skvělém, dnes již kultovním automobilovém filmu z let osmdesátých. Tento film skýtá nejlepší a nezapomenutelnou 40-ti minutovou automobilovou honičku, při které nejeden policista přijde o dobré jméno... přeji vám skvělou jízdu která vás zaručeně nenechá chladnými! (Tony.cs)

(více)

Recenze (89)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha pseudo kultovních filmů,který má nadsazené hodnocení. Oproti novější verzi s Cagem se nedočkáme tolika krádeží,jen si ty auta prohlídneme. Zarážející jsou zloději se svědomím,nebudu krást auta,co nejsou pojištěný,no to je mazec. Téměř půlhodinová honička s Mustangem sice nebyla vůbec špatná,ale byla až moc dlouhá a vlastně stále to samé dokola. Kdyby byli hlavní postavy aspon trochu sympatický,tak by to bylo mnohem lepší,ale tady šlo jen o to nějak se dopracovat k finální honičce. ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Kultovní záležitost, která se velmi nesnadno hodnotí,neboť po příběhové stránce bych tomu dal tak dvě hvězdy, a rovněž je tu plno momentů, za které by se styděl kdejaký béčkový film - ovšem to, co z tohoto snímku dělá lahůdku pro všechny, kterým není vůně benzinu cizí, a kteří milují auta a jejich atmosféru v amerických 70. letech, je ultra dlouhá honička, která by stačila na samostatný film. Ale víc v tom snímku nehledejte - budete totiž jinak zklamáni a v horším případě před avizovanou honičkou usnete. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

I SHOULD HAVE READ MY HOROSCOPE THIS MORNING! Těmito slovy začíná zřejmě největší filmová automobilová honička EVER! Začátek filmu je přeci jenom trošku nuda a postavy se mi celkem pletly. Navíc scéna, kde jde Maindriane kolem řady všech těch nablýskanejch kradenejch aut, je podle mě zbytečně prostříhána záběry na Pumkin a navíc do toho hraje příšerná hudba. Myslím, že stačilo jen kdyby kolem těch aut šel v jednom dlouhém záběru a bez hudby. Prostě jen klapot bot. Bylo by to stylovější. Když ale začne ta slavná honička, tak to je o něčem jiném. Bohužel tu hraje taky ta příšerná hudba, až na pár záběrů. Mohli se inspirovat Bullitem a nechat jen burácet motory. Přesto vás to strhne a tu hudbu ani nevnímáte. Záběr na kopec z poza kterého jsou slyšet jen motory, se za chvíli vynoří Mustang Eleanor s tuctem policejních aut za zády. Nepopsatelná záležitost. To se musí vidět. Přišlo mi to jako když lovci honí divokou šelmu. Snaží se jí uštvat. Další pamětihodný záběr je rozhodně skok přes vrak auta. Hodně savage záležitost. Mno a konec je fantasticky úsměvný. Dnes už se nic takového nenatočí. Ty sedmdesátá léta a koráby, které ztrácely disky kol v každé zatáčce už prostě zmizely. It's gone, but not in 60 seconds, but over 40 years. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Původní 60 sekund má tu skvělou atmosféru 70. let. Rozjezd je poněkud zvláštní a vlastně takový divný, někdo pořád vypráví, i když se na obrazovce objevuje něco jiného a souvislost se trošku vytrácí, stejně tak jako celý příběh. Celá noblesa filmu totiž tkví v tom, že více než polovina filmu je věnována honičce, která nemá obdoby, opravdu jsem se do ní zakousl a zhltl jí celou, až jsem se divil, že koukám na závěrečné titulky. Kdo má možnost, určitě doporučuju :)) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Halicki nie je režisér, scenárista ani herec, len kaskadér, ktorý mal veľkú túžbu natočiť film s veľkou automobilovou naháňačkou. Tak aj vyzerá celý projekt. Otrasný film bez hlavy a päty, bez štipky nápaditosti a umu, z hereckými vstupmi akoby zo starého porna, musí byť útrpný pre každého diváka. Keď však príde na očakávanú naháňačku, konečne nastane parádna jazda. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • „Eleanor“ je krycí kód pro jedno z aut na seznamu. V tomto snímku je „Eleanor“ Mustang Mach 1, v pozdějším remaku z roku 2000 je „Eleanor“ upravený Mustang Shelby GT 500. (Tony.cs)
  • Filmová honička trvá téměř 40 minut, díky čemuž je i 4 dekády po vzniku filmu považována nejdelší automobilovou honičku ve filmové historii. (Tony.cs)
  • Za 97 minút filmu sa zničilo 93 áut. (fishki)

Reklama

Reklama